• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Αλεξάνδρα Κωνσταντινίδου: Η απόλυτη πρωταγωνίστρια
20/05/2021 10:27
Αλεξάνδρα Κωνσταντινίδου: Η απόλυτη πρωταγωνίστρια

Απόλυτη κυρίαρχος στη γυναικεία χειροσφαίριση ήταν κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν η ομάδα των CyView Λατσιών, η οποία ολοκλήρωσε τη σεζόν με την κατάκτηση και των δύο εγχώριων τίτλων.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ

Το Final Four κυπέλλου διεξήχθη ενάμισι μήνα μετά τους τελικούς του πρωταθλήματος, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τα CyView Λατσιά  για να σηκώνουν το κύπελλο. Τα κορίτσια των Λατσιών, κέρδισαν 25-23 την περσινή κυπελλούχο ομάδα της ΕΝ Αθηένου και μετά το πρωτάθλημα πανηγύρισαν και την κατάκτηση του κυπέλλου. Πρωταγωνίστρια για άλλη μία φορά ήταν η Αλεξάνδρα Κωνσταντινίδου, η οποία πραγματοποίησε μια εκπληκτική σεζόν, καθότι τέλειωσε ως πρώτη σκόρερ της ομάδας της και δεύτερη του πρωταθλήματος. Στον τελικό απέναντι στην Αθηένου, κατάφερε να πετύχει δέκα γκολ, όντας η πολυτιμότερη του αγώνα. Η 25χρονη Ελληνοκύπρια λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του κυπέλλου, μίλησε στην Sportday για την επιτυχία της ομάδας της, τη δύσκολη σεζόν ελέω κορωνοϊού και άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το άθλημα του χάντμπολ. Επίσης σχολίασε την επιτυχία της ανδρικής ομάδας της Ανόρθωσης και εξέφρασε την πεποίθηση της ότι το γυναικείο χάντμπολ θα ανέβει εφόσον γίνει κάτι παρόμοιο. Σχετικά με το μέλλον της, θέλησε να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά της, ωστόσο δεν δίστασε να αποκαλύψει ότι αν δεχθεί πρόταση από το εξωτερικό δεν θα διστάσει να αποχωρήσει από την Κύπρο.

Πραγματοποίησες μια εκπληκτική σεζόν και η ομάδα σου κατάφερε να πανηγυρίσει την κατάκτηση δύο τίτλων (πρωτάθλημα και κύπελλο). Ποια είναι τα συναισθήματα σου;

«Είμαι και νιώθω χαρούμενη που πήραμε και τους δύο τίτλους. Ήταν κάτω από δύσκολες συνθήκες για όλους και αυτό κάνει την επιτυχία μας ακόμη πιο μεγάλη. Η πανδημία μας ταλαιπώρησε αρκετά, καθώς οι διακοπές ήταν πολλές και δεν μπορούσαμε να βρούμε αγωνιστικό ρυθμό. Στο τέλος όμως καταφέραμε και πήραμε και τους δύο τίτλους και αυτό το γεγονός μας δίνει μεγάλη ικανοποίηση».

Πόσο δύσκολη ήταν η φετινή σεζόν;

«Ήταν αρκετά δύσκολη. Κάποιες κοπέλες λόγω και το κλείσιμο των γυμναστηρίων αναγκαζόμασταν να γυμναζόμαστε μόνες μας. Επίσης, κάναμε προπονήσεις στην έδρα μας στα Λατσιά, αλλά παίζαμε στον Άγιο Δομέτιο (σ.σ η έδρα στα Λατσιά δεν έχει άδεια). Ουσιαστικά όλα μας τα παιχνίδια ήταν εκτός έδρας και αυτό έκανε πιο δύσκολη τη σεζόν, καθώς αλλιώς είναι να αγωνίζεσαι στην έδρα που προπονείσαι καθημερινά και διαφορετικό να αλλάζεις γήπεδό όταν πας να αγωνιστείς σε επίσημο παιχνίδι. Αυτό που μας κράτησε στο άθλημα ήταν η αγάπη μας για το χάντμπολ. Συμπεριφερόμαστε στην ουσία ως επαγγελματίες αλλά δεν είμαστε και εννοείται ότι το κάνουμε αφιλόκερδος».

Ποιο θεωρείς ότι ήταν το κλειδί της επιτυχίας;

«Το Final Four έγινε ενάμισι μήνα μετά τους τελικούς του πρωταθλήματος και καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε αγωνιστικό ρυθμό. Δεν ήταν εύκολο. Κατά τη διάρκεια του αγώνα ήμασταν συνεχώς μπροστά στο σκορ με 3-4 γκολ διαφορά και ευτυχώς καταφέραμε στο τέλος εμείς να χαμογελάσουμε. Η ομάδα που θα έκανε τα λιγότερα λάθη θα ήταν αυτή που θα κατακτούσε το κύπελλο και ευτυχώς ήμασταν εμείς».

Ποιοι είναι οι επόμενοι σου στόχοι; Θα συνεχίσεις να αγωνίζεσαι στα Λατσιά;

«Αν μου δινόταν η ευκαιρία να φύγω από την Κύπρο θα το έκανα. Παλαιότερα είχα την ευκαιρία αλλά λόγω σπουδών αποφάσισα να μείνω στο νησί και να ολοκληρώσω τη σχολή μου. Αν δεν υπάρχει κάτι που να αξίζει, τότε θα μείνω στην Κύπρο και θα συνεχίσω να το απολαμβάνω όπως έκανα και παλαιότερα».

Οι πρόσφατες επιτυχίες της Ανόρθωσης στο ευρωπαϊκό χώρο του χάντμπολ θεωρείς ότι θα αλλάξουν τις ισορροπίες στο άθλημα;

«Το ανδρικό χάντμπολ έκανε βήματα προς τα εμπρός και η δυναμική είσοδος της Ανόρθωσης έκανε και άλλες ομάδες όπως ο Παρνασσός και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο να την ακολουθήσουν. Αν γινόταν κάτι παρόμοιο στο γυναικείο θα βοηθούσε πολύ το άθλημα, γιατί θα έκανε περισσότερο κόσμο να ασχοληθεί».


btm