Ο προπονητής της ΠΑΕΕΚ, Μάκης Σεργίδης, μίλησε στον Super Sport FM 104,0 και την εκπομπή «Δώδεκα στα Σπορ» με την Κατερίνα Κυριάκου, λίγη ώρα μετά την ανανέωση του συμβολαίου του με την προσφυγική ομάδα.

Αναλυτικά:

Για το συμβόλαιό του με την ΠΑΕΕΚ: «Είναι γεγονός πως έχω υπογράψει νέο συμβόλαιο με την ΠΑΕΕΚ, για δύο ακόμα χρόνια».

Για την νέα χρονιά στην Α’ κατηγορία: «Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και συνειδητοποιημένοι. Η Β’ κατηγορία από την Α’ απέχουν πολύ. Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας ξεκινάει ο προγραμματισμός. Στόχος μας είναι να ανανεώσουμε τους ποδοσφαιριστές του υφιστάμενου ρόστερ. Είναι πρόθεσή μας να παραμείνει ένας μεγάλος αριθμός ποδοσφαιριστών από το υπάρχον ρόστερ. Είναι μία διαδικασία που θα τελειώσει πολύ γρήγορα».

Για τον στόχο: «Ήταν μεγάλος στόχος η άνοδος, όμως ξέραμε πως στην Α’ κατηγορία θα πρέπει να δουλέψουμε με χαμηλό μπάτζετ. Με αυτά τα δεδομένα, είμαστε υπόχρεοι να ψάξουμε ποδοσφαιριστές που είναι νεαροί ή να μην έκαναν καλή σεζόν πέρσι, ώστε να μπορέσουμε να ενισχύσουμε την ομάδα, με στόχο την παραμονή στην Α’ κατηγορία».

Για το μπάτζετ: «Θα έχουμε το χαμηλότερο μπάτζετ από τις 12 ομάδες που θα συμμετέχουν. Πολλές φορές δεν παίζουν ρόλο τα λεφτά, αλλά η χημεία και το δέσιμο της ομάδας μέσα στο γήπεδο. Ελπίζουμε να χτίσουμε κάτι καλό και να ανταπεξέλθουμε».

Για την δυσκολία που θα έχει η φετινή σεζόν: «Ο βαθμός δυσκολίας είναι τεράστιος. Από τις 12 ομάδες που θα ξεκινήσουν το πρωτάθλημα, τα 2/3 ψάχνουν ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ξέρουμε πόσο δύσκολη θα είναι η φετινή χρονιά. Όμως η διοίκηση γνωρίζει πως η άνοδος δεν θα διαλύσει την ομάδα. Το έχουμε δει να συμβαίνει σε άλλες ομάδες στο παρελθόν, εμείς θέλουμε να το αποφύγουμε».

Για τα συμβόλαια: «Υπάρχουν τρία-τέσσερα συμβόλαια κλειστά από την περασμένη χρονιά. Και αυτοί θα πρέπει να μιλήσουν με το ΔΣ για τη νέα χρονιά και από εκεί και πέρα, συνεχίζουμε με τις ανανεώσεις».ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ