• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Το αύριο της κοινωνίας μας
29/05/2021 10:18

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή πραγματοποίησε την Πέμπτη την τελετή βράβευσης των καλυτέρων εφήβων και νεανίδων 2020. Η τελετή ήταν αφιερωμένη στον αείμνηστο Ουράνιο Ιωαννίδη, πρόεδρο της ΚΟΕ από το 2008 έως το 2016 και στο Ολυμπιακό Μέγαρο παρέστη ο γιος του, Χρίστος Ιωαννίδης.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με κύριο χώρο διεξαγωγής την αίθουσα «Ευ Αγωνίζεσθαι», όπου έγιναν οι βραβεύσεις, ενώ για λόγους τήρησης των μέτρων περιορισμού εξάπλωσης της πανδημίας, χρησιμοποιήθηκαν οι υπαίθριοι χώροι του Ολυμπιακού Μεγάρου. Εκεί φιλοξενήθηκαν οι αθλητές που βραβεύονταν μέχρι την είσοδο τους στην αίθουσα, καθώς και οι προσκεκλημένοι από τις αθλητικές ομοσπονδίες και οι συνοδοί των αθλητών, οι οποίοι παρακολουθούσαν την εξέλιξη της εκδήλωσης μέσω τηλεοράσεων και ζωντανής σύνδεσης με την αίθουσα. Η εκδήλωση μεταδιδόταν μέσω Live Streaming από την ιστοσελίδα της ΚΟΕ.

Μελλοντικοί Olympians
Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Γιώργος Χρυσοστόμου εξέφρασε την ικανοποίηση του γιατί επιτέλους η κοινωνία και ο αθλητισμός αρχίζουν να επιστρέφουν σε φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής και συγκίνηση γιατί στο Ολυμπιακό Μέγαρο χώρεσε η ελπίδα του κυπριακού αθλητισμού. Απευθυνόμενος στους αθλητές, σημείωσε: «Στα πρόσωπα σας εκπροσωπείται η νέα γενιά του τόπου μας, το αύριο της κοινωνίας. Ανάμεσα σας βρίσκονται αυτοί που μελλοντικά θα στελεχώνουν την Ολυμπιακή μας ομάδα και θα μας χαρίζουν ανεπανάληπτες στιγμές υπερηφάνειας».
Ο κ. Χρυσοστόμου ευχαρίστησε το ΥΠΠΑΝ και ιδιαίτερα τον Υπουργό κ. Πρόδρομο Προδρόμου για τις ενέργειες του και την αγαστή συνεργασία που συνέβαλαν ώστε η ΚΟΕ να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα, εκπληρώνοντας τον ρόλο της. Απηύθυνε επίσης θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς της ΚΟΕ, ιδιαίτερα στην ΟΠΑΠ Κύπρου (ανακοινώθηκε πρόσφατα η αναβάθμιση της συνεργασίας) και όλους τους υπόλοιπους χορηγούς: RCB Bank, Carbo One, Χαραλαμπίδης Κρίστης, CYTA, Υπεραγορές Μετρό και Toyota για τη συνεργασία με την ΚΟΕ και τη συμβολή τους στην ανάπτυξη του αθλητισμού.
Ο πρόεδρος του ΚΟΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης σημείωσε ότι η πλειοψηφία των βραβευθέντων αθλητών είναι ενταγμένοι στους σχεδιασμούς του οργανισμού. Επίσης πολλοί ξεκίνησαν από το αναπτυξιακό πρόγραμμα ΕΣΥΑΑ. Προτάθηκαν 32 έφηβοι και 31 νεάνιδες ατομικών και ομαδικών αθλημάτων από 32 ομοσπονδίες. Οι προτάσεις έγιναν αποδεκτές από την τεχνική επιτροπή της ΚΟΕ και επικυρώθηκαν από το εκτελεστικό συμβούλιο. Οι «κορυφαίοι εκ των κορυφαίων» από όλες τις ομοσπονδίες θα τιμηθούν σε μια μεγάλη τελετή τον ερχόμενο μήνα, στη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστεί και η Ολυμπιακή μας ομάδα που θα ταξιδέψει στο Τόκιο.

Οι βραβευθέντες του 2020
Κωνσταντίνος Κοσιής, Κλειώ Μαρία Ιωάννου (αντισφαίριση), Παντελής Παπαδόπουλος, Αγγελική Σωτηρίου (άρση βαρών), Θεόδωρος Μιχαήλ (γκολφ), Γιώργος Άγγονας, Γκλόρια Φιλασίδη (ενόργανη γυμναστική), Βικτώρια Σκιττίδη (ρυθμική γυμναστική), Rayan Mehio, Μαρία Χριστοφίδου (Special Olympics), Τζόζεφ Ηλία, Φωτεινή Μελετιέ (επιτραπέζια αντισφαίριση), Γιάννης Αθηνάκης, Στέλλα Αναστάση (θαλάσσιο σκι), Αλέξανδρος Ευθυμίου, Ελένη Πολυβίου (ιππασία), Γιώργος Γιασεμίδης, Μαριλένα Μακρή (ιστιοπλοΐα), Gleb Vinarskis, Σάββια Χατζηχαραλάμπους (κανό), Λοΐζος Βασιλείου, Ρεβέκκα Οικονομίδου (καράτε), Σοφοκλής Μούγης, Maria Erokhina (κολύμβηση), Ιάσων Διογένους, Εκατερίνα Λοσκούτοβα (κωπηλασία), Ιάκωβος Αχεριώτης, Εύα Καττιρτζή (μπάτμιντον), Αλέξανδρος Ταλιώτης (ξιφασκία), Ανδρέας Εφραίμ, Σεμέλη Αρκατίτη (ορειβασία, αγωνιστική, αναρρίχηση και προσανατολισμού), Εμιλία Ζίνγκας (παγοδρομίες), Χαράλαμπος Χοίρας (πάλη), Κωνσταντίνος Παυλίδης, Κάλια Λαζάρου (ποδηλασία), Μιχάλης Πεττεμερίδης, Λαΐλα Απτουλλατίφ (πυγμαχία), Κλεάνθης Βαρναβίδης, Παναγιώτα Χαραλάμπους (σκοποβολή), Γρηγόρης Νικολάου, Στυλιάνα Ιωαννίδου (στίβος), Ευάγγελος Γεώργιος Αντωνίου, Ευτυχία Χρίστου (ταεκβόντο), Λεωνίδας Λεωνίδα, Έλενα Πέτρου (τοξοβολία), Πέτρος Χριστοδουλίδης, Ζανέτ Μιχαηλίδου (τζούντο), Γιάννης Καραγιαννάς, Αντωνία Σοφοκλέους (τρίαθλο), Θεόδωρος Ιωαννίδης, Τζώρτζια Επιφανίου (χιονοδρομίες), Νικόλας Λουκά, Ιωάννα Κυπριανού (μπάσκετ), Αντώνης Μαυρομμάτης, Παναγιώτα Τοουλιά (πετόσφαιρα), Οδυσσέας Σαββίδης, Ντάρια Γκουσάροβα (μπιτς βόλεϊ), Ματθαίος Χριστοδούλου, Γεωργία Κκαϊλά (χάντμπολ), Λοΐζος Λοΐζου, Ευθαλία Σιακαλλή (ποδόσφαιρο), Λάμπρος Λαμπριανού, Αρετή Γουέστ (χόκεϊ).


btm