• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
ΤΕΛΙΚΟ: Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι 0-1 (Τελικός Champions League)
29/05/2021 23:13
ΤΕΛΙΚΟ: Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι 0-1 (Τελικός Champions League)

Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι διεκδικούν στο «Ντραγκάο» του Πόρτο το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ, στον τελικό που ρίχνει την αυλαία της αγωνιστικής περιόδου σε διασυλλογικό επίπεδο.

Το sport-fm.com.cy σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του Τελικού.

Έναρξη αγώνα!

8‘ Ο Έντερσον βγάζει φοβερή μπαλιά για τον Στέρλινγκ στην πλάτη της άμυνας της Τσέλσι, ο Τζέιμς τον πιέζει και τον βγάζει απ’ την πορεία του, ο Μεντί πέφτει στα πόδια και τελικά η Σίτι κερδίζει κόρνερ.

12΄Αντεπίθεση της Σίτι, ο Στέρλινγκ στην περιοχή από αριστερά, βγάζει παράλληλη μπαλιά χαμηλά, προλαβαίνει με τάκλιν ο Τσίλγουελ προ του Μαχρέζ.

14‘ Λάθος της Σίτι, ο Τσίλγουελ κλέβει έξω από την περιοχή, δίνει δεξιά στον Βέρνερ, ο οποίος προσπαθεί να φέρει την μπάλα στο δεξί και τελικά πιάνει ένα χαμηλό σουτ που δεν προβληματίζει ιδιαίτερα τον Έντερσον.

17‘ Κεφαλιά του Καντέ, η μπάλα φεύγει άουτ!

27‘ Ο Πούλισικ ήδη πήρε εντολή να σηκωθεί για προθέρμανση απ’ τον Τούχελ.

29‘ Κάθετη από τον Ζιντσένκο στον Φόντεν έξω απ’ τη μικρή περιοχή, ο νεαρός πάει να πλασάρει με το εξωτερικό, ο Ρίντιγκερ κάνει τάκλιν τελευταίας στιγμής, η μπάλα κοντράρει, παίρνει ύψος και ο Μεντί μπλοκάρει.

34‘ Κίτρινη κάρτα στον Γκουντογκάν.

39‘ Αναγκαστική αλλαγή για την Τσέλσι. Έξω ο Τιάγκο Σίλβα, στη θέση του ο Κρίστενσεν.

42′ ΓΚΟΛ για την Τσέλσι!Μεγάλη κάθετη του Μάουντ προς τον Χάβερτς στην πλάτη της ορθάνοιχτης άμυνας, ο Έντερσον βγαίνει, ο Γερμανός τον περνάει και πλασάρει σε κενή εστία.

45‘ Τρία λεπτά οι καθυστερήσεις.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου!

Σχόλιο: Ο Γκουαρδιόλα επέλεξε κρυφούς φορ και “ψευδοεννιάρια”, ο Τούχελ ευνοήθηκε απ’ αυτό. Το γκολ του Χάβερτς και κυρίως η κίνησή του εξέθεσε το αμυντικό δίδυμο της Σίτι και έδειξε στους “πολίτες” πώς γίνεται. Δίκαιο προβάδισμα για τους “μπλε”, αν και το γκολ αναμενόταν από τον άλλο Γερμανό, τον Βέρνερ, που εξακολουθεί να χάνει ευκαιρίες. Μεγάλη απογοήτευση ο Στέρλινγκ για τη Σίτι

Στατιστικά ημιχρόνου:

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ
Όταν η Τσέλσι κατέκτησε το Champions League το 2012:

– Απέλυσε ένα νεαρό προπονητή μεσούσης της σεζόν
– Απέκλεισε πορτογαλική ομάδα στα προημιτελικά
– Απέκλεισε ισπανική ομάδα στα ημιτελικα
– Ο νεοαποκτηθείς επιθετικός των 60.000.000 σκόραρε στα ημιτελικά
– Η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε την Premier League
– Ο Αντόνιο Κόντε κατέκτησε τη Serie A
Η ιστορία επαναλαμβάνεται;

Ξεκίνησε το Β’ ημίχρονο

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Οι τελευταίες 7 ομάδες που έκαναν ντεμπούτο σε τελικό Champions League απέτυχαν να κατακτήσουν το τρόπαιο (2000 Βαλένθια, 2002 Λεβερκούζεν, 2004 Μονακό, 2006 Άρσεναλ, 2008 Τσέλσι, 2019 Τότεναμ, 2020 Παρί)

55‘ Η Τσέλσι προσπαθεί να κρατήσει μακριά την Σίτι και ψάχνει τις αντεπιθέσεις για ένα δεύτερο γκολ. Χωρίς κάποια καλή στιγμή το δεύτερο μέρος μέχρι τώρα.

 

57‘ Κίτρινη κάρτα στον Ρούντιγκερ.

60‘ Αναγκαστική αλλαγή για την Σίτι. Έξω ο Κέβιν ντε Μπρόινε, στη θέση του ο Γκαμπριέλ Ζεζούς.

62‘ Σουτ του Στέρλινγκ έξω από την περιοχή, η μπάλα χτυπάει στον Τζέιμς και απομακρύνεται. Διαμαρτυρίες για χέρι, ελέγχθηκε στο VAR, δεν υπάρχει κάτι.

64‘ Αλλαγή για την Μάντσεστερ Σίτι. Έξω ο Μπερνάρντο Σίλβα, μέσα ο Φερναντίνιο.

65‘ Αλλαγή για την Τσέλσι. Έξω ο Τίμο Βέρνερ, μέσα ο Κρίστιαν Πούλισικ.

69‘ Ατομική ενέργεια του Φόντεν που μπαίνει στην περιοχή, δίνει δεξιά στον Μαχρέζ, αυτός βγάζει παράλληλη μπαλιά, ο Αθπιλικουέτα με τάκλιν διώχνει επικίνδυνα πάνω από την εστία του, κόρνερ.

73‘ Απίθανη ευκαιρία της Τσέλσι. Ο Καντέ κλέβει την μπάλα, δίνει στον Μάουντ που τρέχει με τον Πούλισικ, η μπάλα φτάνει στον Αμερικανό που πλασάρει στο τετ α τετ, άουτ.

76‘ Αλλαγή για τη Σίτι. Έξω ο Στέρλινγκ στη θέση του ο Αγκουέρο.

Σχόλιο: Ο τραυματισμός του Ντε Μπράινε στέρησε μία πολύτιμη μονάδα στους “πολίτες”. Η Τσέλσι οπισθοχώρησε, ο Καντέ λάμπει και οι αντεπιθέσεις, έστω και χωρίς Βέρνερ, θα είναι επικίνδυνες μέχρι τέλους. Οι πρωταθλητές Αγγλίας δεν έχουν απειλήσει ιδιαίτερα και γι’ αυτό θα περάσει στο ματς ο Αγκουέρο.

79‘ Αλλαγή για την Τσέλσι. Έξω ο Μάουντ, στη θέση του ο Κόβασιτς.

82‘ Κακό βολέ έξω απ’ την περιοχή του Βραζιλιάνου, άουτ.

88‘ Κίτρινη στον Ζεζούς.

90‘ Εφτά λεπτά οι καθυστερήσεις.

90+7‘ Η Σίτι πολιορκεί την περιοχή της Τσέλσι με γεμίσματα, ο Ραχμέζ πιάνει ένα σουτ, η μπάλα φεύγει άουτ!

ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ!

 


Oι ενδεκάδες

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Στόουνς, Ζιντσένκο, Γκουντογκάν, Ντε Μπρόινε (60′ Ζεζούς), Σίλβα (64′ Φερναντίνιο), Μαχρέζ, Φόντεν, Στέρλινγκ (76′ Αγκουέρο).
Στον πάγκο: Στέφεν, Κανσέλο, Αγκουέρο, Λαπόρτ, Φερναντίνιο, Μεντί, Ρόδρι, Τόρες, Ζεζούς.

Τσέλσι (Τούχελ): Μεντί, Αθπιλικουέτα, Ρούντιγκερ, Σίλβα (39′ Κρίστενσεν), Τζέιμς, Τσίλγουελ, Καντέ, Ζορζίνιο, Μάουντ (79′ Κόβασιτς), Χάφερτς, Βέρνερ (65′ Πούλισικ).
Στον πάγκο: Κέπα, Ζιρού, Ζουμά, Χάντσον Οντόι, Κρίστενσεν, Ζιγές, Καμπαγέρο, Πούλισικ, Κόβατσιτς, Έμερσον, Γκίλμουρ, Αλόνσο.


btm