• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
ΑΠΟΕΛ: Πήρε το «προχώρα» και συνεχίζει
02/06/2021 08:29
ΑΠΟΕΛ: Πήρε το «προχώρα» και συνεχίζει

Από μόνο του το γεγονός ότι κοντά στο 70% των μετόχων έδωσαν το παρών τους, φανερώνει το πόσο σημαντική ήταν η χθεσινή γενική συνέλευση της εταιρείας ΑΠΟΕΛ για την επόμενη μέρα, έπειτα από την ντροπιαστική φετινή σεζόν. Στη νεότερη ιστορία ποτέ δεν υπήρξε ξανά τόσο μεγάλο ενδιαφέρον, κάτι άλλωστε που θίχθηκε σχεδόν από όλα τα μέλη στη διάρκεια της συνέλευσης.

Την… τιμητική του είχε φυσικά ο πρόεδρος Πρόδρομος Πετρίδης, ο οποίος έκανε τον απολογισμό και ολοκλήρωσε ένα απαιτητικό διήμερο για τον ίδιο, αφού είχε προηγηθεί τη Δευτέρα η συνέντευξη Τύπου. Όλα εκείνα που είχαμε καταγράψει στη χθεσινή μας έκδοση ήταν λίγο-πολύ το περιεχόμενο του απολογισμού. Αχρείαστο να γράφουμε ξανά τα ίδια, αφού πιο σημαντικό είναι να καταγραφούν «παραλειπόμενα» από τη συνέλευση, αντιδράσεις και φυσικά οι διαμάχες που δεν έλειψαν.

Περιληπτικά, ο κ. Πετρίδης αναφέρθηκε εκ νέου στο πλάνο για το μέλλον, μίλησε για το χρέος και τη ζημιά που έχει προκαλέσει η πανδημία, τον προγραμματισμό και γενικότερα το ποδοσφαιρικό τμήμα, συν τις ακαδημίες, κλπ. Δεν έκρυψε την πίκρα και την απογοήτευσή του που «κάποιοι προσπάθησαν να με αμφισβητήσουν», όπως είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε πως «δεν θα το πετύχουν ποτέ» και τόνισε πως «στόχος μου είναι το μεγαλείο του ΑΠΟΕΛ».

Στο κομμάτι της πανδημίας, που έπληξε συνολικά όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο, ο Πρόδρομος Πετρίδης ανέφερε πως η ζημιά είναι στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ για τον ΑΠΟΕΛ. Ως εκ τούτου, ένιωσε την ανάγκη να απευθυνθεί στον κόσμο για να στηρίξει την ομάδα. «Όλοι είμαστε ΑΠΟΕΛίστες και από αυτή τη νέα προσπάθεια δεν πρέπει να λείπει κανείς, για να ξεκινήσουμε τη μεγάλη αντεπίθεση», ήταν το μήνυμα που έστειλε στο τέλος της ομιλίας του.

Όπως ήταν αναμενόμενο και παρά την αντίθετη άποψη πολλών φίλων του ΑΠΟΕΛ -αλλά όχι μετόχων προφανώς- που έκαναν μέχρι και πορεία διαμαρτυρίας προς τον Αρχάγγελο, ο Πρόδρομος Πετρίδης πήρε πανηγυρικά το «προχώρα» από τη συνέλευση, λαμβάνοντας το 99,07% των ψήφων. Παρών στη συνέλευση δήλωσαν εκπρόσωποι του 68,32% του διατεθειμένου μετοχικού. Μετά την καταμέτρηση, οι υποψήφιοι που εξασφάλισαν πέραν του 50+1% ήταν οι: Πρόδρομος Πετρίδης 99,07%, Χάρης Φωτίου 78,99%, Στέλιος Ζαμπάς 71,62%, Γιώργος Σταμάτη 71,54%, Θανάσης Χριστοφόρου 71,05%, Νίκος Κουγιάλης 71%, Αλέξης Ανδρέου 70,95%, Δημήτρης Θεοχάρους 70,90% και Χάρης Παναγίδης 65,20%. «Το νέο δ.σ. θα καταρτιστεί σε σώμα στην πρώτη του συνεδρία», καταλήγει η επίσημη ενημέρωση.

Ενωτική διάθεση ο Κρις

Ο Κρις Τριανταφυλλίδης στη διάρκεια της συνέλευσης ζήτησε από όλους να σταματήσουν να σπέρνουν τη διχόνοια, να παραμείνουν ενωμένοι και να στηρίξουν τη διοίκηση. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως τις «ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στο ΑΠΟΕΛ τις έχουν όλοι. Διότι όταν όλα ήταν καλά, δεν πήγαιναν στις συνελεύσεις να θίξουν τυχόν προβλήματα που υπήρχαν. Αυτό το χρέος υπήρχε εδώ και χρόνια όμως παίρναμε πρωτάθλημα και Κύπελλο και σιωπούσαμε λόγω των επιτυχιών. Δεν ερχόταν σχεδόν κανείς στη συνέλευση. Τώρα, στις αποτυχίες, να δούμε το μέλλον και να προχωρήσουμε».

Το οικονομικό πλάνο

Ένα από τα πολυαναμενόμενα σημεία της χθεσινής μακράς συνέλευσης ήταν όταν ο Γιάννης Δημητρίου ανέλυσε το οικονομικό πλάνο της ομάδας μέχρι και τη σεζόν 2025-26. Όπως τόνισε, μοναδική σταθερή πηγή εσόδων είναι τα εισιτήρια διαρκείας. Παράλληλα ανέφερε πως στην επόμενη σεζόν δύσκολα θα βγουν τα νούμερα, μιας και δεν θα υπάρχουν τα έσοδα της Ευρώπης, όπως τις προηγούμενες χρονιές.

Μερικές από τις σημαντικότερες εισηγήσεις του είναι όπως γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, μείωση στο ρόστερ και να εφαρμοστεί το πρωτόκολλο μεταγραφών και επιλογής ποδοσφαιριστών. Εδώ σημειώνεται και η παρέμβαση του πρώην προέδρου του σωματείου, Μάριου Χαραλάμπους, ο οποίος δήλωσε πως είναι διατεθειμένος να στηρίξει τη διοίκηση με ένα έως δύο εκατομμύρια ευρώ. Ο νυν πρόεδρος του σωματείου, Πάρις Σπανός, υπενθύμισε τον σημαντικό ρόλο που έχει για τη σωστή λειτουργία της εταιρείας το σωματείο και πως η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών προνοεί σωστή διαχείριση και πρωταγωνιστικό ρόλο.

Συνεχίζει με Cablenet

Στις «ειδήσεις» της βραδιάς και η αποκάλυψη του Πρόδρομου Πετρίδη για τις συζητήσεις της εταιρείας ΑΠΟΕΛ με την Cablenet για μια πιθανή πρόωρη επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών σε σχέση με τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Θυμίζουμε ότι η συμφωνία ΑΠΟΕΛ και Cablenet υπογράφηκε το 2019 με ισχύ για πέντε χρόνια, άρα λήγει το 2024. «Ήταν η μεγαλύτερη εμπορική συμφωνία που έγινε ποτέ», είπε για αυτό ο πρόεδρος.

Επεισόδιο με Ποταμίτη

Αξίζει να σημειωθεί και το επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον Χριστόφορο Ποταμίτη. Ο πρώην πρόεδρος του σωματείου ζήτησε να μιλήσει, ωστόσο δέχθηκε φραστική επίθεση από άτομα στη συνέλευση, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αναστάτωση στην αίθουσα. Τελικά η κατάσταση ηρέμησε και ο κύριος Ποταμίτης έφυγε εκνευρισμένος από την αίθουσα.


btm