Ο παλαίμαχος άσος της Ομόνοιας, Ευαγόρας Χριστοφή, μίλησε στον Super Sport FM 104,0 και την εκπομπή «Δώδεκα στα Σπορ» με την Κατερίνα Κυριάκου, με αφορμή τα γενέθλια της Ομόνοιας.

Αναλυτικά:

Για τα γενέθλια της Ομόνοιας: «Είναι πολύ σημαντικό γεγονός για την Ομόνοια και την δοξασμένη ιστορία της Ομόνοιας. Είναι καλά τα μεγάλα σωματεία να τιμούν την ιστορία και να την θυμούνται. Όταν δεν ξέρεις την ιστορία σου, χάνεις τον προσανατολισμό σου. Από τον καιρό που ιδρύθηκε η Ομόνοια, οι άνθρωποι που εργάστηκαν για να χτίσουν αυτή την ομάδα, είχαν πολλές δυσκολίες. Πέρασαν από πολύ δύσκολες φάσεις, με ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται και να βάζουν λεφτά από την τσέπη τους για να προχωρήσει η ομάδα. Σήμερα δεν μπορούν να αντιληφθούν πως ήταν τότε η κατάσταση. Εμείς ήμασταν σε καλύτερη κατάσταση, σε σχέση με την τότε εποχή, αλλά ακόμα δεν ήταν επαγγελματικό το ποδόσφαιρο. Πρέπει οι νεαροί να ξέρουν την ιστορία της ομάδας, να την μαθαίνουν, να τους οδηγεί και να παίρνουν τα βασικά ώστε να γράψουν την δική τους ιστορία. Πρέπει να γνωρίζουν πως ο κόσμος είναι η ιστορία της ομάδας».

Για την ομάδα του 1986-87 που θα τιμηθεί σήμερα: «Είναι μία πάρα πολύ καλή σκέψη η σημερινή βραδιά. Παρόλο που τα πράγματα άλλαξαν στην Ομόνοια, έγινε εταιρεία, μπήκαν επενδυτές, είναι πάρα πολύ καλό ότι δεν ξεχνούν την ιστορία. Είναι κρίμα που δεν μπορεί ο κόσμος να έρθει σήμερα, λόγο των μέτρων. Θα υπάρξουν όμως και άλλες τέτοιες τιμητικές βραδιές. Το 1986-87 όταν πήραμε το πρωτάθλημα, ήταν το 13ο πρωτάθλημα σε 16 χρόνια. Το λέω για να καταλάβει ο κόσμος τι δυναστεία είχε χτίσει η Ομόνοια. Εγώ δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνη τη χρονιά, γιατί ήταν η χρονιά που αναδείχθηκα από την Ένωση Αθλητικογράφων ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της χρονιάς».

Τι θυμάται από εκείνη τη χρονιά: «Ήταν μία πάρα πολύ καλή χρονιά. Τότε αγωνίζονταν δύο ξένοι στην ομάδα και έκαναν μεγάλη διαφορά, τον Σπας Τζεβίζοφ και τον Πετάρ Ζεχτίνσκι. Ο Τζεβίζοφ είναι από αυτούς που αναρωτιέσαι πως ήρθε στην Κύπρο. Αλλά και ο Ζεχτίνσκι, ήταν για εμένα ένας από τους πιο τεχνήτες παίκτες που πέρασε από τα Ευρωπαϊκά γήπεδα. Είχαμε μία πάρα πολύ καλή πορεία. Όταν σε ένα πρωτάθλημα έχεις 26 νίκες σε 30 παιχνίδια και οι δύο ήττες που κάναμε ήταν στο τέλος του πρωταθλήματος, όταν είχαν κριθεί όλα. Δεν είχαμε αντίπαλο εκείνη τη σεζόν, γιατί είχαμε μία πάρα πολύ καλή ομάδα».

Για τον Λοΐζου: «Έκανε μία πολύ καλή χρονιά πέρσι, όμως είναι νεαρός που αν καταφέρει να πάει σε πιο προηγμένο πρωτάθλημα, που υπάρχουν συνθήκες να αναδειχθούν οι ποδοσφαιριστές, του εύχομαι ότι καλύτερο. Δεν έχουν σχέση τα λεφτά, αλλά ότι στο εξωτερικό θα έχει καλύτερες συνθήκες. Ας μην ξεχνάμε πως είναι σε ηλικία 17 ετών και το κορμί του ακόμα σχηματίζεται. Έχει πολύ καλή τεχνική και πρέπει να βελτιώσει την δύναμή του, την ταχύτητά του και στο εξωτερικό υπάρχουν εξειδικευμένοι άνθρωποι που μπορούν να βοηθήσουν. Να αναφέρουμε βέβαια πως θα έχει μεγάλο ανταγωνισμό στο εξωτερικό, άρα θα πρέπει να δουλέψει πολύ».ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ