Ο πρόεδρος της ΠΑΕΕΚ, Κλεάνθης Γεωργιάδης, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 και στο Χρίστο Παπακώστα.

«Τα υγειονομικά δεδομένα είναι τέτοια τα οποία μας δίνει ελπίδες ότι θα έχουμε κόσμο και νομίζω θα είναι μεγαλύτερο από 15%. Οι προϋπολογισμοί βασίζονται από τους φιλάθλους».

Για την κάρτα φιλάθλου: «Το ποδόσφαιρο είναι χαρά και πρέπει να το προσπαθήσουμε να το προστατεύσουμε από την πανδημία και από τη βία. Αυτός που έχει κάτι να κρύψει να μην έρχεται στο γήπεδο».

Για την ΠΑΕΕΚ: «Επτά ποδοσφαιριστές έχουν ανανεωθεί, θα έχουμε μια βάση 10-12 ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι αυτοί που κατάφεραν να ανεβάσουν την ομάδα στην πρώτη κατηγορία. Αποκτήσαμε και παίκτες που προέρχονται από παραστάσεις πρώτης κατηγορίας. Τελειώσαμε τον σχεδιασμό των ανανεώσεων. Δεν πάμε πρώτη κατηγορία για τουρισμό. Θέλουμε να καθιερώσουμε την ομάδα στην κατηγορία. Τον άθλο που κατάφερε η ΠΑΕΕΚ να τον διατηρήσει».

12 ή 14 ομάδες; «Θεωρώ είναι η υπερβολική η μείωση στις 12 ομάδες. Θα πέσουν σε μαρασμό οι μεσαίες κατηγορίες. Η διαφορά της πρώτη από τη δεύτερη κατηγορία είναι τεράστια και το χειρότερο είναι ότι οι Κύπριοι δε θα βρίσκουν ομάδες να παίζουν, άρα και η Εθνική μας θα πέσει σε μαρασμό. Δε βοηθά τα μικρομεσαία σωματεία. Δεν είναι μόνο ιστορική αλλά και κοινωνική η σημασία τους. Αυτά τα σωματεία διέξοδος των μικρών κοινωνιώ. Οι νεαροί δε θα μπορούν να ακολουθήσουν το όνειρο τους να γίνουν ποδοσφαιριστές. Οι μικρές ομάδες δε θα ασχολούνται γιατί δε θα έχουν την προβολή, δε θα έχουν κίνητρο οι σπόνσορες. Οι αριθμοί δεν έχουν σημασία όσο η φιλοσοφία και το τι θέλουμε να πετύχουμε».

Για Πρόσεκ και Μπάμπιτς: «Μας ενδιαφέρει, έχουμε κάνει συζητήσεις και αναμένουμε. το ίδιο ισχύει και για Μπάμπιτς, έχουμε κάνει πρόταση και περιμένουμε και για τους δύο ως βασικούς».

«Θα αποκτηθούν κάποιοι για να ενισχύσουν τη βάση της ομάδας, και θα διεκδικήσουμε και άλλους παίκτες των μεγάλων ομάδων που δεν έχουν πολλές συμμετοχές.»

«Την Τετάρτη έχουμε ανοικτή συνάντηση στη Λεμεσό, όποιος ενδιαφέρεται αν βοηθήσει θα το δούμε εκεί, και αργότερα θα κάνουμε και στη Λευκωσία.

«Έχουμε ευγενική πρόσκληση από τη Δόξα να αγωνιστούμε στο γήπεδο τους, έχουμε επίσης ευγενική πρόσκληση και από τη Νέα Σαλαμίνα για το γήπεδο τους όμως είναι δύσκολο γιατί βάση μας είναι η Λευκωσία. Το πιο ρεαλιστικό είναι να παίξουμε στο Μακάρειο. Εισπράξαμε στήριξη από τα σωματεία για αυτό που πετύχαμε. Πέρσι να θυμίσουμε ότι ήμασταν Τρίτη κατηγορία. Θα διεκδικήσουμε ό,τι ελπίδες έχουμε για να χτίσουμε πάνω στην ομάδα».ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ