• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Το ΑΠΟΕΛ αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα» (ΗΧΗΤΙΚΟ)
18/06/2021 09:41

Στον Super Sport fm 104.0 και την εκπομπή «Καλημέρα στα Σπορ» με τον Άλκη Μπότσο, μίλησε ο νομικός σύμβουλος Κρις Τριανταφυλλίδης για την δημιουργία της Συμβουλευτικής Επιτροπής του ΑΠΟΕΛ, στην οποία θα αναλάβει το νομικό κομμάτι.

Για την Συμβουλευτική Επιτροπή του ΑΠΟΕΛ: «Με ενημέρωσε ο κος Πετρίδης για την πρόθεση του για δημιουργία αυτής της επιτροπής και εννοείται ήθελα ειδικά τώρα που βρίσκεται η ομάδα σε μία κρίσιμη καμπή αλλά το πως θα λειτουργήσει στην πράξη είναι κάτι που θα το δούμε σε συνάντηση της επιτροπής με τον πρόεδρο. Αν είναι διακοσμητική η παρουσία της επιτροπής δεν με ενδιαφέρει τότε αλλά δεν νομίζω να είναι κάτι τέτοιο γιατί ο πρόεδρος ξέρει ότι κανένας από εμάς δεν ενδιαφέρεται για κάτι τέτοιο. Η πρόθεση του κου Πετρίδη είναι να αξιοποιηθούν και οι τρεις, θα γίνει συμφωνία για τον τρόπο που λειτουργούμε. Θα πρέπει κάποιος να ενημερώνει και κάποιος να ζητάει».

«Κάτι άλλο που θα μπορούσε να ζητηθεί βοήθεια είναι στον διοικητικό τομέα στο κομμάτι λήψεων αποφάσεων και θα μπορούσε κάποια άτομα με εμπειρία να συμβούλευαν και να έδιναν την άποψη τους αλλά στο τέλος της ημέρας το ΔΣ είναι που θα πάρει της αποφάσεις. Η επόμενη σεζόν είναι πολύ κρίσιμη. Φέτος ήταν πρωτοφανής χρονιά κανείς δεν περίμενα τέτοια πορεία από το ΑΠΟΕΛ. Υπήρχαν αξιόλογες ομάδες ναι αλλά να αγωνίζεται το ΑΠΟΕΛ στο δεύτερο γκρουπ ήταν αρνητικά προφανές και η νέα περίοδος είναι κομβικής μορφής γιατί αν δεν πάει καλά και δεν πάρει Ευρωπαϊκό εισιτήριο τότε θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι είναι αδιαπραγμάτευτος στόχος για έξοδο στην Ευρώπη και να αγωνιστεί σε όμιλο για έρθουν έσοδα».

«Πρώτα πρέπει να κτίσει μία ομάδα, να έχει καλή πορεία να βγει Ευρώπη και μετά να μπει σε ευρωπαϊκό όμιλο σε όποιον και να μπει θα έρθουν έσοδα και ότι ποσό και να είναι αυτό θα είναι καλοδεχούμενο. Δεν λέω ότι είναι εύκολο, όλες οι κινήσεις και αποφάσεις να γίνουν προσεχτικά με το ελάχιστο ρίσκο και να ανταγωνιστεί με ομάδες που φέτος είχαν εξαιρετική πορεία».

Για τις προσθήκες; «Σε σχέση με την ελαχιστοποίηση του ρίσκου, γίνονται επιλογές οι οποίες είναι γνωστές και των δύο ξένων που ήταν στην Ανόρθωση και του Καρώ και του Θεοδώρου, δεν χρειάζονται χρόνο προσαρμογής πέραν του αναμενόμενου. Μέσα στο γήπεδο δεν παίζουν μπάλα τα βιογραφικά. Το είδαμε να συμβαίνει και στο ΑΠΟΕΛ. Και πέρσι αρκετά από τα «θέλω» του κου Ουζουνίδη είχαν πραγματοποιηθεί αλλά δεν βγήκαν, χωρίς να τον κατηγορώ βέβαια, δεν μας βγήκαν αυτές οι κινήσεις. Αν βασίστηκε σε βιογραφικά τότε έπεσε έξω. Το μικρότερο ρίσκο αντανακλά και στο θέμα του προπονητή, ο Σάββας Πουρσαϊτίδης ξέρει την Κύπρο ξέρει το ΑΠΟΕΛ, έδωσε και πέρσι χρόνο σε Κύπριους ποδοσφαιριστές για να δει και τι γίνεται και με το δυναμικό που έχει και δεν άφησε την χρονιά να πάει χαμένη».

Για τον κόσμο: «Η αντίδραση των οργανωμένων ξεκίνησε ενώ το ΑΠΟΕΛ έπαιρνε πρωταθλήματα λόγω της κάρτας φιλάθλου και όχι της αγωνιστικής πτώσης, αυτό έφερε την απομάκρυνση άλλων οπαδών. Όταν όλα πάνε καλά έχεις την πολυτέλεια να προβάλεις τις απόψεις και θέσεις όταν όμως ο ΑΠΟΕΛ αντιμετωπίζει πρόβλημα σοβαρό και βρίσκεται σε κομβικό σημείο δεν έχουμε πολυτέλεια να βάζουμε μπροστά τα προσωπικά μας. Αν αγαπάμε αυτή την ομάδα, φέτος πρέπει όλοι να σταθούν δίπλα στο ΑΠΟΕΛ να βρει τον δρόμο του και τότε να ξανά αρχίσουμε να βάζουμε μπροστά τα δικά μας «θέλω».

Για το Euro: «Ιταλία, Γαλλία, Βέλγιο έχουν ξεχωρίσει και Πορτογαλία θα έλεγα. Η Αγγλία είναι μικρό το δείγμα αλλά θα εκπλαγώ αν δεν το πάρει κάποια από αυτές, δεν έχουμε δει ποδόσφαιρο πολύ ψηλού επιπέδου. Με το περιστατικό με τον Έρικσεν πρέπει η ΟΥΕΦΑ και η ΦΙΦΑ να καταλάβουν ότι είναι πιεσμένο το πρόγραμμα των ποδοσφαιριστών και είναι θέμα για την υγεία τους. Είναι οικονομικοί οι λόγοι που γίνεται αυτό και είναι τραγικό αν το χρήμα υπερισχύει της ανθρώπινης ζωής. Εκπλήττομαι που η FIFPro που ακόμη δεν έχει αντιδράσει».


btm