Η παράταση των περιοριστικών μέτρων έως τις 19 Ιουλίου που ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αλλάζουν τα σχέδια της UEFA για το EURO 2020. 

Έτσι, ενώ ήταν προγραμματισμένο να γίνει το final 4 στο Γουέμπλεϊ, είναι αρκετά πιθανόν τελικά αυτό να διεξαχθεί στο «Puskás Aréna» στην Βουδαπέστη!

Οι λόγοι… προφανείς!

Τα ματς στα οποία γίνονται στην Βουδαπέστη είναι τα μοναδικά στα οποία τα γήπεδα είναι γεμάτα, αντιθέτως στα υπόλοιπα παιχνίδια τα γήπεδα είναι γεμάτα κατά 20-30% (σε μερικά και λίγο παραπάνω). Έτσι η UEFA σκέφτεται σοβαρά να μεταφέρει το final 4 του EURO στην Ουγγαρία.

Χθες είδαμε την αναμέτρηση της Ουγγαρίας με την Γαλλία σε ένα γεμάτο γήπεδο, το ίδιο είχε γίνει και στο ματς των Ούγγρων με τους Πορτογάλους. Εικόνες κανονικότητας που δεν άφησαν ασυγκίνητη ούτε την UEFA η οποία με αυτό τον τρόπο επιβραβεύει την κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν για τον τρόπο με τον οποίο έχει διαχειριστεί την πανδημία.

Tι ζητούν οι Βρετανοί υπουργοί

Σύμφωνα με πληροφορίες των «Times» και της «Daily Mail», οι Βρετανοί υπουργοί συζητούν τη δυνατότητα εξαίρεσης αξιωματούχων, πολιτικών, χορηγών και ραδιοτηλεοπτικών φορέων της UEFA και της FIFA από την υποχρεωτική απομόνωση, προκειμένου οι αγώνες που θα κρίνουν τον πρωταθλητή Ευρώπης να διεξαχθούν στο Γουέμπλεϊ.

Σε διαφορετική περίπτωση, οι αναμετρήσεις θα φιλοξενηθούν στη Βουδαπέστη, όπου οι περιορισμοί είναι πολύ πιο χαλαροί.

Οι επίσημες αποφάσεις θα παρθούν μέσα στις επόμενες ημέρες.ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ