• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Έφυγα σαν φίλος / Ο Οθέλλος θα παλεύει όλα τα παιχνίδια»
22/06/2021 20:56
«Έφυγα σαν φίλος / Ο Οθέλλος θα παλεύει όλα τα παιχνίδια»

Ο προπονητής, Μιχάλης Σεργίου, μίλησε στον Super Sport FM 104,0 και την εκπομπή «Μέσα σε Όλα» με τον Αντώνη Κατσαρό, για την πορεία του στην Ομόνοια 29ης Μαΐου και την νέα του ομάδα, τον Οθέλλο Αθηαίνου.

Αναλυτικά:

Για το πως ξεκίνησε η προσπάθεια με την Ομόνοια 29Μ: «Ήταν μία προσπάθεια που ξεκίνησε χωρίς γήπεδο, χωρίς ποδοσφαιριστές, μία καινούργια προσπάθεια και από τον κόσμο, δουλέψαμε σκληρά, να χτίσουμε κάτι ωραίο για να φέρουμε την ομάδα εδώ που είναι τώρα».

Για το ρόστερ: «Πάρα πολλά από τα παιδιά που ήταν μαζί μας από την αρχή, ήταν και στην σεζόν που τελείωσε και πανηγύρισαν ένα ακόμα πρωτάθλημα. Πάρα πολλοί δεν το πίστευαν τότε, πως θα μπορούσε να συμβεί αυτό, όμως όλοι δουλέψουμε σωστά και τα καταφέραμε».

Τι ήταν το μυστικό της επιτυχία:«Ήταν πάρα πολλά μαζί που έφεραν αυτή την επιτυχία. Και ο προγραμματισμός από τότε. Το ρόστερ παρέμενε το ίδιο, υπήρχε μία ομοιογένεια στην ομάδα που δουλεύαμε μαζί. Οι ποδοσφαιριστές μαθαίνουν τα θέλω του προπονητή, τον τρόπο του προπονητή, βοηθούν τα νέα παιδιά να προσαρμοστούν πιο εύκολα. Διευκόλυνε και εμένα, να ξέρουν οι ποδοσφαιριστές τι ζητάω από τον καθένα σε κάθε παιχνίδι στο γήπεδο. Ξέραμε πως ήμασταν ομάδα που δεν θα κάνει μεταγραφές ονόματα, υπήρχε ένα περιορισμένο budget, αλλά δουλεύαμε σωστά για να μπορέσει η ομάδα να φτάσει εδώ πού είναι αυτή τη στιγμή».

Για την στήριξη στον Κύπριο ποδοσφαιριστή: «Είχαμε πει πως θέλουμε να στηρίξουμε τον Κύπριο ποδοσφαιριστή και εγώ είμαι πολύ υπέρ του Κύπριου ποδοσφαιριστή, απλά θέλουν τα κίνητρα και τη δουλειά για να αποδείξουν πως μπορούν. Άρα το πετύχαμε και αυτό, θεωρώ πως το πλάνο που είχαμε βάλει από την αρχή, ήταν πετυχημένο στον απόλυτο βαθμό».

Για το «διαζύγιο» με την Ομόνοια 29Μ: «Πολλοί με ρωτάνε την ίδια ερώτηση. Ο καθένας βγάζει τα δικά του συμπεράσματα, λέει ότι ακούσει στον δικό του καφενέ και αδικούν τόσο εμένα, όσο και τα παιδιά της ομάδας. Άκουσα πολλά αυτές τις ημέρες, ότι ήθελα να φύγω ή ότι δεν έγιναν κάποια πράγματα που ήθελα και γι αυτό έφυγα. Δεν υπάρχει λόγος να γίνεται τέτοια κουβέντα από την στιγμή που η απόφαση πάρθηκε κοινή συναινέση. Περάσαμε τρία όμορφα χρόνια και όσα είπα στην ανάρτησή μου μετά την ανακοίνωση, τα εννοούσα όλα. Έφυγα σαν φίλος με όλα τα παιδιά. Κάπου θεωρήσαμε πως έκλεισε ο κύκλος και τον κλείσαμε όμορφα. Τα παιδιά είπαν πως θα βασιστούν σε ένα διαφορετικό πλάνο, που είναι απόλυτα σεβαστό από μένα. Δεν υπάρχει τίποτα κακό και τίποτα μεμπτό σε αυτό».

Για τον Οθέλλο: «Να διευκρινίσω πως οι άνθρωποι του Οθέλλου με πλησίασαν τρεις μέρες μετά την ανακοίνωση της Ομόνοιας 29ης Μαΐου. Ποτέ δεν μίλησα με καμία ομάδα όσο ήμουν προπονητής της. Όταν κάνω μία δουλειά, είμαι συγκεντρωμένος να την τελειώσω. Έτσι λειτουργώ. Και ευχαριστώ τους ανθρώπους του Οθέλλου που πίστεψαν σε εμένα και περίμεναν να ξεκαθαρίσω στο μυαλό μου τι θα κάνω για το μέλλον μου».

Για τους στόχους της νέας σεζόν: «Πέρσι η ομάδα έχασε την άνοδο στο τελευταίο λεπτό. Τώρα θα κάτσουμε να συζητήσουμε για τους στόχους της νέας σεζόν. Θα είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα, γιατί ήρθαν στην Β’ κατηγορία πολύ δυνατές ομάδες. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ σε όλους στον Οθέλλο, είναι πως θα φτιάξουμε ένα σύνολο που θα παλεύει σε όλα τα παιχνίδια ανεξαιρέτως».

Για την ενίσχυση: «Είχαμε την πρώτη ανακοίνωση του Αντώνη Γεωργαλλίδη, με τον οποίο έχουμε συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν στην Ομόνοια. Είναι εξαιρετικός και είχε μία καλή χρονιά φέτος στην Αγία Νάπα. Θα ακολουθήσουν και αρκετές ανακοινώσεις ανανεώσεων, που είναι πολύ σημαντικό πως ποδοσφαιριστές θέλουν να μείνουν στον Οθέλλο και τη νέα σεζόν».

Για τον χρόνο που χρειάζεται μέχρι να ετοιμαστεί η ομάδα: «Σίγουρα χρειάζεται χρόνος. Έχουμε ακόμα ένα μήνα μπροστά μας, μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας και έχουμε τον χρόνο να αξιολογήσουμε το ρόστερ και να δούμε πως θα προχωρήσουμε τη νέα χρονια».


btm