• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Έχω αντιληφθεί πλήρως το σκεπτικό του Πουρσαϊτίδη»
25/06/2021 09:31

Ο παλαίμαχος άσσος του ΑΠΟΕΛ, Τάκης Αντωνίου, μίλησε στον Super Sport FM 104,0 και την εκπομπή «Καλημέρα στα Σπορ» με τον Άλκη Μπότσο.

Αναλυτικά:

Για τις μεταγραφές μέχρι τώρα: «Είναι καλές οι μεταγραφές που έχουν γίνει. Έχω αντιληφθεί πλήρως το σκεπτικό, επειδή δεν μπορούν να γίνουν πολλές προσθέσεις στην ομάδα, όπως άλλες χρονιές, γίνεται μία πολύ προσεχτική επιλογή, με ποδοσφαιριστές που γνωρίζουμε και έχουν δώσει τις διαπιστεύσεις τους το τελευταίο διάστημα. Είναι κάτι που έλειπε γιατί αφενός έγιναν πολλές αλλαγές τα προηγούμενα χρόνια, αφετέρου έρχονται παίκτες που γνωρίζουμε. Επομένως η ομάδα μπορεί να κρατήσει ομοιογένεια με ευκολότερο τρόπο».

Για τον Καρώ: «Δεν τον γνωρίζω τόσο καλά για να πω την άποψή μου, καθώς έλειπε το τελευταίο διάστημα. Θυμάμαι όμως ότι ήταν θετικός όταν αγωνιζόταν στην Κύπρο. Αυτό που θα πω είναι πως τον γνωρίζει πολύ καλά ο Σάββας Πουρσαϊτίδης. Για να τον εισηγηθεί και να αποκτηθεί, σημαίνει πολλά».

Για την περίπτωση Νταουσβίλι: «Ήταν μεγάλη η επιθυμία του να έρθει στο ΑΠΟΕΛ. Σίγουρα δελεάστηκε από τον ερχομό των άλλων δύο Γεωργιανών. Σίγουρα μπορείς να βρεις καλύτερο ποδοσφαιριστή στο κέντρο από τον Νταουσβίλι, όμως επειδή τον ξέρει ο Πουρσαϊτίδης, τον έχει μελετήσει, είναι και βασικός στην Εθνική Γεωργίας, ξέρουμε τι μπορεί να δώσει στο γήπεδο. Η ηλικία δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο, είναι μεν 32 ετών, όμως βλέπουμε πως έχει αυξηθεί το όριο ηλικίας με ποδοσφαιριστές που μπορούν να προσφέρουν πολλά σε αυτή την ηλικία».

Για τις επόμενες κινήσεις: «Διάβασα και εγώ τις δηλώσεις του προπονητή. Από τη στιγμή που λέει πως χρειάζεται ενίσχυση, συμφωνούμε. Στα δεξιά χρειάζεται ποδοσφαιριστής, όπως και ένας στο κέντρο με πιο επιθετικές αρετές. Υπάρχουν παίκτες που μπορούν να παίξουν αυτό τον ρόλο, όμως θέλει μία πιο σίγουρη λύση».

Για τον Ζαχίντ: «Έχει μοναδικά χαρακτηριστικά. Πιστεύω πως αν βρει καλούς συμπαίκτες, που να τους εμπιστεύεται και να πιστεύει στην ομάδα, έχει πολύ καλό επίπεδο. Αλλά δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από τον Ζαχίντ».

Για τον Θεοδώρου: «Έναν ποδοσφαιριστή πρέπει να τον αξιολογήσεις σε βάθος χρόνου και να τον έχεις στην ομάδα σου για να γνωρίζεις τι μπορεί να προσφέρει. Τον Θεοδώρου τον έχουμε δει μόνο ως αντίπαλο. Αυτό που έχω δει είναι πως είναι ένας πολύ γρήγορος ποδοσφαιριστής, που μπορεί να ανοίξει διαδρόμους. Έχει πολύ καλά στοιχεία».

Για τις μεταγραφές κυπρίων που κάνουν οι ομάδες: «Αυτό οφείλεται στους δύο παίκτες της Ομόνοιας, Τζιωνή και Λοΐζου, στον Πίττα του Απόλλωνα, στον Ολυμπιακό πρώτα με Πιέρο, τώρα με τον αδερφό του τον Κωνσταντίνο και τον ξάδερφό του, τον Στέλιο Ανδρέου, αλλά και τον Ψάλτη. Ακόμα και οι νεαροί του ΑΠΟΕΛ, ο Κατσαντώνης, ο Σατσιάς, ο Γαβριήλ, ο Κούτσακος. Φαίνεται πως οι παίκτες που αν τους δώσεις ευκαιρίες, θα προσφέρουν».

Αν με τις κινήσεις θα γίνει ένα εξίσου ανταγωνιστικό πρωτάθλημα: «Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τα πρώτα δείγματα. Η ΑΕΛ έχει ολοκληρώσει τις κινήσεις της. Η Ομόνοια δεν θα κάνει πολλές κινήσεις, θα κρατήσει το βασικό ρόστερ. Από εκεί και πέρα, οι υπόλοιπες έχουν κάνει αρκετές κινήσεις και θα πρέπει να περιμένουμε. Του Απόλλωνα τις μεταγραφές δεν τις γνωρίζουμε. Στο ΑΠΟΕΛ θα μείνουν αρκετοί παίκτες από πέρσι, τους παίκτες που απέκτησε τους ξέρουμε, άρα πάει σε πιο σίγουρα μονοπάτια».

Για το Euro: «Τώρα αρχίζει το Euro. Πέρασαν όλοι οι μεγάλοι, εύκολα ή δύσκολα. Η πρώτη μεγάλη μάχη είναι μεταξύ Αγγλίας-Γερμανίας και Βέλγιο-Πορτογαλίας. Κρίμα που θα μείνουν κάποιες ομάδες από αυτές εκτός συνέχειας, αλλά θα δούμε ποιος θα φτάσει στον τίτλο».


btm