• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Εμβολιασμός» σε όλα τα επίπεδα…
02/07/2021 19:10
«Εμβολιασμός» σε όλα τα επίπεδα…

Επί τάπητος οι εμβολιασμοί για την μείωση των κρουσμάτων (κορωνοϊού) που έχουν εκτοξευθεί επικίνδυνα και χρειάζεται πλέον απόλυτη προσοχή για τυχόν πισωγυρίσματα που δεν παίρνει την κοινωνία οικονομικά. Εξ ανάγκης όμως όλα μελετώνται και γίνονται πράξη. Ας αποφύγουμε προς το παρών τα αναλώσιμα που προκαλούν ψυχολογική κατάπτωση και ας μιλήσουμε για ποδόσφαιρο το  που απαλύνει και ενδυναμώνει την ψυχοσύνθεση (και του μη ποδοσφαιρόφιλου)* κατά γενική ομολογία.

  • Ετσιθελικά και ασυνείδητα το άθλημα του ποδοσφαίρου δημιουργεί συναισθήματα ανάτασης (ψυχικής) και τάσης παροξυσμού ακόμη και σε άτομα τα οποία δεν αρέσκονται να παρευρεθούν σε ένα γήπεδο ή να παρακολουθήσουν έστω από τηλεοράσεως ένα αγώνα και «μοιραία» αυτό συμβαίνει αφού δεδομένα εν κατοίκηση και με βάση ποσοστών δεν δύναται να μην υπάρχουν υποστηρικτές του εν λόγω αθλήματος.

Παρατηρήσεις στην ενίσχυση των  6 (μεγάλων) του Κυπριακού ποδοσφαίρου – Βάση κατάταξης στην περσινή βαθμολογία.

Η πρωταθλήτρια Ομόνοια δεν χρειάστηκε να «τρέξει» ιδιαίτερα τον φετινό προγραμματισμό και επικεντρώθηκε σε δεδομένες και γνώριμες λύσεις. Άλλωστε αναφερόμαστε στο πιο καλοστημένο σύνολο της σεζόν που έφυγε πλήρως επιτυχημένα για το «τριφύλλι», με προσεγμένη οικονομική πολιτική χωρίς τυμπανοκρουσίες  και με υπερβάσεις εμβολιασμού σε λογικά και επιθυμητά επίπεδα. Έχει προπονηταρά (ΜΠΕΡΓΚ)  με εξαίρετους συνεργάτες (επιτροπή προγραμματισμού) και παικταράδες με παρών και μέλλον. Νοείται ότι η πετυχημένη συνταγή δεν αλλάζει.

Στον Απόλλωνα επικρατεί η λογική μια νέας εποχής με την προηγούμενη (απλά) να στερείται ενός τουλάχιστον τίτλου πρωταθλήματος  που θα έπρεπε να κατακτήσει και να πανηγυρίσει. Δεν  επιτράπηκε  για διάφορους λόγους, αγωνιστικούς και (ίσως) και εξωαγωνιστικούς. Στους «γαλάζιους» θα υποθέσουμε ότι η υπέρβαση έχει να κάνει με τον προπονητή που ήρθε για να κάνει αυτό που μοιάζει ακατόρθωτο και κάτι που  δεν κατάφεραν οι προκάτοχοι του. Βέβαια το «ξήλωμα» είναι «φανταχτερό» με ρίσκα και συνάμα με πολλά κίνητρα στην ανανέωση για ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ. Ο χρόνος θα δείξει και θα κρίνει διότι οι εμβολιασμοί σε τέτοιες περιπτώσεις δημιουργούν και αντικίνητρα.

Στην ΑΕΛ οι συστάσεις του Κέρκεζ κοντράρουν προϋπολογισμούς πρωταθλητισμού και με παίκτες πολύ μικρότερου μισθολογίου, οι «γαλαζοκίτρινοι» της Λεμεσού δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα αναφορικα με την δυναμικη της ομαδας και εχω την αίσθηση ότι ο BIG ΣΟΦΟ έχει πετύχει διάνα με την επιλογή του Ντούσαν. Ο άνθρωπος είναι μετρ της προπονητικής  και με καλό «μάτι» στο κοουτσάρισμα. Έκτισε ένα ιδανικό σύνολο με πολλές περγαμηνές και υποσχέσεις για την επόμενη σεζόν. Δεν άλλαξε σχεδόν τίποτα, έφυγαν αυτοί που έπρεπε και αυτός που δεν ήθελε να παραμείνει (Ντανίλο). Από την περίπτωση του Βραζιλιάνου δεν βγήκε χαμένη οικονομικά η ΑΕΛ, ίσως αγωνιστικά επηρεάσει η αποχώρηση του. To  μοναδικό μείον για την ΑΕΛ το γεγονός ότι οι παίκτες δελεάζονται σε τυχόν προτάσεις υπερδιπλάσιων αμοιβών από άλλες ομάδες που τα έχουν…  όπως το έχει βέβαια και ο Κέρκεζ  με τους «εμβολιασμούς»  του .

Η Ανόρθωση δεν έδειξε διάθεση για ξανοίγματα (οικονομικά) και χατίρια στα τερτίπια των παικτών. Ουσιαστικά ο βασικός «αιμοδότης» της Κυρίας  Χρίστος Πουλαίδης ξεκαθάρισε εμμέσως ότι δεν θα αποτελέσει την «κότα με τα χρυσά αυγά» στα κόλπα του οποιουδήποτε και θα κινηθεί σύμφωνα με τα πραγματικά δεδομένα.   Έφυγαν παικταράδες και  ήρθαν άλλοι που είναι ονοματάρες και μπασμένοι χρόνια με αξιόλογη καριέρα. Επιλογές που θα βοηθήσουν και θα εξυπηρετήσουν το πλάνο του Τιμούρ για άμεση επάνοδο στις Ευρωπαϊκές διακρίσεις. Πρώτιστος στόχος να δημιουργήσει εκ νέου όνομα εκτός Κύπρου και τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν.

Η ΑΕΚ αποτελεί μια από τις ομάδες που κτίζεται από την αρχή με τις ευλογίες του Τσάβι Ρόκα ο οποίος επέστρεψε ως «μεσσίας» για να επαναφέρει την οργάνωση και τις επιτυχίες στο σύλλογο για ένα νέο δρομολόγιο. Ο Καταλανός τεχνικός διευθυντής των Λαρνακέων δουλεύει μεθοδικά και αθόρυβα για να δημιουργήσει ένα σύνολο ανθεκτικό και λειτουργικό με βελτιώσεις σε βάθος χρόνου. Αναμφίβολα αποτελεί από τις ομάδες που δεν έχει υπερβεί ποτέ τα όρια των οικονομικών δυνατοτήτων της .

Το  ΑΠΟΕΛ δικαίως προβάλλεται ως πρωταθλητής στο μεταγραφικό παζάρι με κινήσεις που εντυπωσιάζουν το ευρύ κοινό. Ο στόχος για τους «γαλαζοκίτρινους» είναι ξεκάθαρος. Να επανέρθουν στην κορυφή του Κυπριακού ποδοσφαίρου ΑΜΕΣΑ! Σε ουδεμία περίπτωση δεν αμφισβητούμε τις προθέσεις της διοίκησης Πετρίδη όμως η μεταγραφική υπέρβαση αν δεν συνδυαστεί με άμεση επιστροφή σε διακρίσεις ; Πάντως το ΑΠΟΕΛ δείχνει αποφασισμένο να σβήσει το ταχύτερο δυνατό την αδιανόητα τραγική περσινή σεζόν και δείχνει να επανέρχεται δριμύτερο.

Στο νέο πρωτάθλημα των 12 ομάδων παίζουν και οι «κομπάρσοι» τον ρόλο του εμβολιαστή

Από εκεί και πέρα ερωτηματικό αποτελεί για μια ακόμη χρονιά η ΠΑΦΟΣ FC το  κατά πόσο  μπορεί να μπει σφήνα ανάμεσα στους μεγάλους και να γίνει η νέα πρωταγωνίστρια. Δεν αρκεί μόνο το χρήμα για να κάνεις πραγματικότητα το «όνειρο» εκτός και αν ονειροπολείς. Στον Ολυμπιακό τα σενάρια δίνουν και παίρνουν για την πορεία της περιόδου 21/22 αλλά κρατάμε πάντοτε την καλή διάθεση που υπάρχει στους «Μαυροπράσινους ». Ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση του Άρη που ανέβηκε στα «σαλόνια» της Α’ κατηγορίας με νέα δεδομένα και ερωτηματικά στην προοπτική που παρουσιάζει. Δόξα-Εθνικός παρουσιάζονται εφτάψυχες και ικανές για όλα μέσα στο γήπεδο. Για την νεοφώτιστη ΠΑΕΕΚ τα πράγματα είναι πολύ ξεκάθαρα. Καλείται να διαψεύσει τις Κασσάνδρες.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ


btm