Τα νέα μέτρα που θα ισχύουν στην Κύπρο ανακοίνωσε μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας. Όλα τα μέτρα ΕΔΩ ενώ πιο κάτω παραθέτουμε μόνο αυτά που αφορούν το ποδόσφαιρο.

Από τις 9 μέχρι και τις 31 Ιουλίου, ο μέγιστος αριθμός ατόμων σε εσωτερικούς χώρους καθορίζεται σε 250. Απαραίτητη η προσκόμιση SafePass. Ενώ αυξάνεται σε 350 άτομα εάν είναι όλοι εμβολιασμένοι. Για τους εξωτερικούς χώρους μέγιστος αριθμός είναι τα 350 άτομα με Safepass ή 500 εάν έχουν εμβολιαστεί.  Άτομα ηλικίας 12-15 ετών που δεν δύναται να εμβολιαστούν, εξαιρούνται και μπορούν να προσκομίζουν αρνητικό τεστ 72 ωρών. Οι χώροι στους οποίους θα ισχύσουν τα νέα μέτρα είναι τα υποστατικά εστίασης, τα μπαρ, οι δισκοθήκες, τα θέατρα και τα γήπεδα εξαιρουμένων των ποδοσφαιρικών γηπέδων.

  • Από 9 Ιουλίου μέχρι 20 Ιουλίου, επιτρέπεται η είσοδος σε ποδοσφαιρικούς αγώνες μόνο για άτομα που έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα ή έχουν εμβολιαστεί με την 1η δόση του εμβολίου και έχουν παρέλθει 3 εβδομάδες, για άτομα που κατέχουν αρνητικό πιστοποιητικό PCR με ισχύ 72 ωρών και για άτομα που νόσησαν με COVID-19 τους τελευταίους 6 μήνες σε ποσοστό πληρότητας 50% των γηπέδων. Εξαιρούνται τα πρόσωπα ηλικίας 12-15 ετών που δεν δύνανται να εμβολιαστούν στην παρούσα φάση και μπορούν να προσκομίζουν αρνητικό πιστοποιητικό από rapid test αντιγόνου με ισχύ 72 ωρών. Επιπλέον, εξαιρούνται και μπορούν να προσκομίζουν αρνητικό πιστοποιητικό rapid test με ισχύ 72 ωρών τα άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω που δεν δύνανται να εμβολιαστούν λόγω σοβαρού ιατρικού προβλήματος με την προσκόμιση του ιατρικού πιστοποιητικού που να επιβεβαιώνει τον λόγο που δεν μπορούν να εμβολιαστούν.
  • Από 21 Ιουλίου, επιτρέπεται η είσοδος σε ποδοσφαιρικούς αγώνες μόνον για άτομα που έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα και για άτομα που νόσησαν με COVID-19 τους τελευταίους 6 μήνες σε ποσοστό πληρότητας 75% των γηπέδων. Τα πρόσωπα ηλικίας 12-15 ετών και τα άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω που δεν δύνανται να εμβολιαστούν λόγω σοβαρού ιατρικού προβλήματος εξαιρούνται και προσκομίζουν αρνητικό αποτέλεσμα rapid test όπως περιγράφεται πιο πάνω.


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ