Η Κυβέρνηση της Ιαπωνίας ανακοίνωσε την παράταση των μέτρων που υπήρχαν ήδη στο Τόκιο. Αναμένονται διευκρινίσεις για τους θεατές.

Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, όπως την ονομάζουν οι Ιάπωνες, συνεχίζεται στο Τόκιο τουλάχιστον μέχρι τις 22 Αυγούστου με βασικό στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Είναι μέτρα τα οποία υπάρχουν εδώ και μήνες στην ιαπωνική πρωτεύουσα και ανανεώνονται με μικρές αυξομειώσεις. Αυτή τη στιγμή μπορεί τα κρούσματα να είναι λίγα, ωστόσο η άφιξη αποστολών και αξιωματούχων από άλλες χώρες χώρες λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων ανάγκασε τον πρωθυπουργό της χώρας να ανακοινώσει την παράταση των μέτρων που υπάρχουν.

Βέβαια, αυτά δε θυμίζουν σε τίποτα όσα έχουμε συνηθίσει. Τα μέτρα επικεντρώνονται στα σημεία εστίασης από τα οποία ζητείται να μη σερβίρουν αλκοόλ και να κλείνουν στις 8 μ.μ. και στη μείωση του αριθμού του κοινού σε μεγάλες εκδηλώσεις στις 5000 ή στο 50% της χωρητικότητας.

Αυτό το τελευταίο αναμένεται, όπως αναφέραμε και νωρίτερα, να επηρεάσει και την παρουσία των θεατών στο Τόκιο, αφού θα μειωθεί πιθανότατα ο αριθμός των θεατών.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι την Πέμπτη 8 Ιουλίου ανακοινώθηκαν στο Τόκιο 896 νέα κρούσματα Covid-19, σε μία περιοχή 14 εκατομμυρίων κατοίκων.

Πονοκέφαλος οι τοπικοί χορηγοί

Από εκεί και πέρα ένας άλλος πονοκέφαλος που έχει προκύψει στην ιαπωνική κυβέρνηση και οργανωτική επιτροπή αφορά τους τοπικούς χορηγούς.

Με τα τωρινά δεδομένα είναι εξαιρετικά πιθανό να μη στήσουν καν περίπτερα έξω από τις αθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ κάποιοι μπορεί να κινηθούν ακόμα και νομικά.

Ο λόγος; Ότι έχουν δώσει πολλά χρήματα για να είναι χορηγοί στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τελικά τα πράγματα δεν θα πάνε όπως τα είχαν συμφωνήσει.ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ