• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Οι παίκτες του τουρνουά που δεν έχουν ομάδα ακόμη
17/07/2021 13:34
Οι παίκτες του τουρνουά που δεν έχουν ομάδα ακόμη

Το Euro 2020 ανήκει στο παρελθόν, οπότε εδώ και μερικές ημέρες υπάρχουν 15 ποδοσφαιριστές που δεν έχουν ομάδα να προπονηθούν ή να αγωνιστούν.

 

Το Euro 2020 ολοκληρώθηκε με πρωταθλήτρια Ευρώπης την Ιταλία. Οι ποδοσφαιριστές που λαμβάνουν μέρος, ακόμα κι αυτοί που δεν πήραν χρόνο συμμετοχής, είθισται να αξιοποιούν τη συμμετοχή τους στο τουρνουά για καλύτερα συμβόλαια. Όμως δεν πηγαίνουν όλα κατ’ ευχήν, αφού αυτήν τη στιγμή υπάρχουν ποδοσφαιριστές που είναι ελεύθεροι και δεν έχουν βρει ομάδα, παρότι οι διακοπές τους έχουν ολοκληρωθεί.

Το μεγαλύτερο όνομα που κυκλοφορεί ελεύθερο τούτη τη στιγμή στο ποδόσφαιρο αναντίρρητα είναι αυτό του Λιονέλ Μέσι. Όμως ο πρωταθλητής Ευρώπης Τζιόρτζιο Κιελίνι είναι κι αυτός μια αξιοπερίεργη περίπτωση. Βρίσκεται στη Γιουβέντους πάνω από μία δεκαετία, είναι ο αρχηγός της αλλά και της εθνικής ομάδας, παρ’ όλα αυτά δεν έχει ακόμα νέο συμβόλαιο.

Από τους 15 παίκτες του Euro 2020 που είναι ελεύθεροι, οι 5 αγωνίζονται στο κέντρο της άμυνας και δεν λείπουν άλλα ηχηρά ονόματα, όπως ο πρωταθλητής Γαλλίας με τη Λιλ, Ζοζέ Φόντε, ή ο Γκόραν Πάντεφ που ήταν αρκετά καλός στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Τζιόρτζιο Κιελίνι (Ιταλία)

Το κορυφαίο όνομα στη λίστα. Ο Τζιόρτζιο Κιελίνι αποτελεί τον ηγέτη της άμυνας στην εθνική Ιταλίας, που κατέκτησε το τρόπαιο ως ένας εκ των κορυφαίων παικτών του τουρνουά. Παρ’ όλα αυτά, πέρασε μία δύσκολη σεζόν στη Γιουβέντους, με αρκετές απουσίες λόγω μυικών προβλημάτων στην αρχή της σεζόν. Συνολικά αγωνίστηκε σε 25 παιχνίδια και λίγο πριν κλείσει τα 37, περιμένει τηλεφώνημα από τη διοίκηση των “μπιανκονέρι” για να υπογράψει νέο συμβόλαιο. Όπως δηλώνει, δεν υπάρχει ανησυχία και όλα είναι θέμα (κατάλληλου) χρόνου.

Τιμ Σπαρβ (Φινλανδία)

Ο Τιμ Σπαρβ ήταν βασικός σε δύο παιχνίδια της φάσης των ομίλων, από την οποία η Φινλανδία δεν κατάφερε να προκριθεί. Αρχηγός της ομάδας, ο 34χρονος αμυντικός μέσος αγωνιζόταν στη Super League Interwetten την περσινή σεζόν, για λογαριασμό της ΑΕΛ. Βασικός και αναντικατάστατος στο πρώτο μισό της σεζόν, στη συνέχεια έπεσε θύμα της αλλαγής προπονητή. Μαζί άλλαξε κι η στάση της διοίκησης προς το πρόσωπό του, με συνέπεια να προκύψει ένα απότομο διαζύγιο και ένταση ακολούθως, όπως εξομολογήθηκε κι ο ίδιος στο SPORT24. Αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Ελσκίνκι.

Ζοζέ Φόντε (Πορτογαλία)

Στο Euro 2020 δεν αγωνίστηκε λεπτό, αφού ο Φερνάντο Σάντος προτίμησε το αμυντικό δίδυμο Ρουμπέν Ντίας-Πέπε. Παρ’ όλα αυτά, ο Ζοζέ Φόντε προέρχεται από μία γεμάτη σεζόν στη Ligue 1, όπου ήταν ο βράχος της άμυνας και ο δάσκαλος του Σβεν Μπότμαν, οδηγώντας τη Λιλ στο θαύμα της κατάκτησης του τίτλου εις βάρος της Παρί. Ο Φόντε μοιάζει να θέλει διαφορετική πρόκληση στην καριέρα του και γι’ αυτό ετοιμάζεται να απορρίψει την πρόταση ανανέωσης της Λιλ, παρότι τον Δεκέμβριο γίνεται 38.

Γιάνι Αλιόσκι (Βόρεια Μακεδονία)

Στο Euro 2020 ήταν από τους στυλοβάτες της Βόρειας Μακεδονίας, παίζοντας ως αριστερός μέσος για δύο παιχνίδια (σκόραρε κόντρα στην Ουκρανία), για να οπισθοχωρήσει στην πιο φυσική θέση του μπακ κόντρα στην Ολλανδία. Στην καριέρα του ο Γιάνι Αλιόσκι έχει αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις του γηπέδου πλην στόπερ και τερματοφύλακας και γι’ αυτό δεν δυσκολεύτηκε να βρει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του. Η Λιντς τοιν άφησε ύστερα από 4 χρόνια (πανηγυρίζοντας την άνοδο πρόπερσι και παίζοντας βασικός πέρυσι) και πλέον τα έχει βρει σε όλα με τη Γαλατάσαραϊ.

Ντορουκάν Τοκέζ (Τουρκία)

Αποτέλεσε την τελευταία αλλαγή του Σενόλ Γκιουνές στο Euro 2020, περνώντας για 4 λεπτά στο παιχνίδι της Τουρκίας με την Ελβετία. Ο Ντορουκάν Τοκέζ δεν έπαιξε όσο περίμενε στο τουρνουά, όπως δεν έπαιξε αρκετά με την Μπεσίκτας στην κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Στο 2ο γύρο οι παρουσίες του περιορίστηκαν, αποφασίζοντας να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του και συζητώντας με άλλες ομάδες από την άνοιξη. Μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασίσει πού θα καταλήξει, αλλά ο πλέον πιθανός προορισμός είναι η Ισπανία για τον 25χρονο πολυθεσίτη μέσο.

Οι υπόλοιποι ελεύθεροι παίκτες του Euro 2020

  1. Κρίστοφερ Νόρντφελντ (Σουηδία): Τερματοφύλακας, 32, Γκεντσλερμπιρλιγκί
  2. Γουέιν Χένεσι (Ουαλία): Τερματοφύλακας, 34, Κρίσταλ Πάλας
  3. Φεντόρ Κουντριασόφ (Ρωσία): Αριστερός μπακ, 34, Αντάλιασπορ
  4. Γιούρι Ζιρκόφ (Ρωσία): Αριστερός μπακ, 37, Ζενίτ
  5. Άκος Κέτσκες (Ουγγαρία): Κεντρικός αμυντικός, 25, Λουγκάνο
  6. Μπόμπαν Νικόλοφ (Βόρεια Μακεδονία): Κεντρικός μέσος, 26, Λέτσε
  7. Αλεσάντρο Σεπφ (Αυστρία): Δεξιός μέσος, 27, Σάλκε
  8. Φερχάν Χασάνι (Βόρεια Μακεδονία): Επιθετικός μέσος, 31, Παρτιζάνι
  9. Γκόραν Πάντεφ (Βόρεια Μακεδονία): Επιθετικός, 37, Τζένοα
  10. Κενάν Καραμάν (Τουρκία): Επιθετικός, 27, Φορτούνα Ντίσελντορφ

 


btm