Ανακοίνωση του ΠΑ.Σ.Π.:

«Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Integriball Grassroots & Women’s football», χρηματοδοτείται από το EU ERASMUS + και συντονίζεται από το CSCF – Ίδρυμα Αθλητικής Ακεραιότητας, έχοντας ως στόχο να εκπαιδεύσει και να προστατεύσει νέους ποδοσφαιριστές (U16-18) και ποδοσφαιρίστριες σε Βέλγιο, Κύπρο, Τσεχία, Ελλάδα και Μάλτα από περιπτώσεις χειραγώγησης στον αθλητισμό και άλλων σχετικών απειλών και παράνομων δραστηριοτήτων.

Οι νέοι ποδοσφαιριστές και οι ποδοσφαιρίστριες λαμβάνουν περιορισμένη ενημέρωση κατά των χειραγωγημένων αγώνων, παρόλο που εκτίθενται στους ίδιους – αν όχι υψηλότερους – κινδύνους και σε πολλές περιπτώσεις είναι πιο ευάλωτοι από τους άνδρες επαγγελματίες.
Για παράδειγμα η μη προβολή των αγώνων από ΜΜΕ και οι χαμηλοί ή ανύπαρκτοι μισθοί σε αυτές τις ηλικίες και κατηγορίες είναι παράγοντες υψηλού κινδύνου.

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών συμμετέχει ως συνεργάτης στο πρόγραμμα με σκοπό να ενημερώσει, να εκπαιδεύσει και να προστατεύσει τους νέους ποδοσφαιριστές (U16-18) και τις ποδοσφαιρίστριες στην Κύπρο από περιπτώσεις χειραγώγησης αγώνων και τις επιπτώσεις τους.

Οι υπόλοιποι συνεργάτες του προγράμματος είναι οι ομοσπονδίες ποδοσφαίρου σε Βέλγιο, Ελλάδα, Τσεχία και Μάλτα, το Πανεπιστήμιο της Γάνδης και το Παγκόσμιο Σύστημα Παρακολούθησης Λοταρίας (GLMS), με υποστηρικτές την UEFA και το Συμβούλιο της Ευρώπης».ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ