Στον SUPER SPORT FM 104 στην εκπομπή «Δώδεκα στα ΣΠΟΡ» με την Κατερίνα Κυριάκου μίλησε ο  παλαίμαχος άσος Νίκος Κατσαβάκης για το έπος της Τραπεζούντας…

Για το έπος της Τραπεζούντας: «Νομίζω ότι όσα χρόνια και να περάσουν αυτό το παιχνίδι αντιπροσωπεύει όχι μόνο την Ανόρθωση αλλά και το Κυπριακό ποδόσφαιρο. Αποτελεί ένα άθλο με μοναδικά συναισθήματα και νομίζω ότι έχει χαρεί όλη η Κύπρος. Ένα παιχνίδι που ένωσε όλες τις Κυπριακές ομάδες κάτι πρωτόγνωρο και δεν έχει ξανασυμβεί.»

Για το κλίμα: «Γενικότερα ήταν πολύ έντονο το κλίμα για αυτό το παιχνίδι σύμφωνα από αυτά που βιώσαμε από τα γεγονότα και την συμπεριφορά των Τούρκων. Από την πρώτη στιγμή που πατήσαμε το πόδι μας στο αεροδρόμιο δηχθήκαμε μια άσχημη συμπεριφορά στους δρόμους από τους Τούρκους που έβγαινε και μας έλεγε διάφορα αλλά και κατά την διάρκεια του παιχνιδιού και τα όσα βιώσαμε.»

Για την ψυχολογία πριν από το παιχνίδι: «Όλοι είχαμε αντιληφθεί την κρισιμότητα του παιχνιδιού και πετύχαμε ένα τρομερό αποτέλεσμα το οποίο συνδυάστηκε με μοναδικά συναισθήματα χαράς και προσμονής. Απίστευτα συναισθήματα.»

Για τον Ξενίδη: Έφυγε τόσο άδικα και γρήγορα. Για ένα άνθρωπο που αγωνιστήκαμε και προσφέραμε μαζί τις μοναδικές επιτυχίες. Τι να πω…

Για την τωρινή Ανόρθωση: Άφησε πίσω τα πέτρινα χρόνια με την κατάκτηση του Κυπέλλου και μπαίνει ξανά στο σωστό δρόμο και με την παρουσία του Τιμούρ θα υπάρξουν και πάλι ανάλογες επιτυχίες.

Για τις διπλές αναμετρήσεις με την Αυστρία το 2008: «Είχαμε ζοριστεί παρά πολύ σε εκείνη την αναμέτρηση στην Βιέννη με την ήττα με 3-1 σε μια δύσκολη έδρα όπου πετύχαμε μια δύσκολη πρόκριση. Ευτυχήσαμε ότι σκοράραμε πρώτοι και αυτό βοήθησε. Εγώ όπως το βίωσα δεινοπαθήσαμε και έπειτα παίξαμε με τον Ολυμπιακό και φαίνεται ότι είχαμε υποτιμηθεί και τα καταφέραμε. Θεωρώ ότι η Ανόρθωση έχει πολύ σοβαρές πιθανότητες να περάσει η Ανόρθωση από την Αυστρία.»ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ