• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Δεν μπορείς να κανείς διαιτητή express, χρειάζεται σταδιακή άνοδος» (ΗΧΗΤΙΚΟ)
03/08/2021 09:44
«Δεν μπορείς να κανείς διαιτητή express, χρειάζεται σταδιακή άνοδος» (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Στον SUPER SPORT FM 104 στην εκπομπή «Καλημέρα στα ΣΠΟΡ» με τον Άλκη Μπότσο μίλησε ο πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών Κύπρου Γιώργος Πάπουτσος…

«Ένα πρωτάθλημα απαιτητικό και το κομμάτι διαιτησία έχει σημαντικό ρόλο και χρειάζεται απόλυτη προσοχή από όλους και γενικότερα το σύστημα που περιστρέφεται γύρω από την διαιτησία. Εμείς θέλουμε μια διαιτησία με το δυνατό λιγότερα λάθη. Όλοι οι συντελεστές οφείλουν να στηρίξουν τη διαιτησία σε χαμηλούς τόνους με τα λιγότερα λάθη. Όπως ένα προπονητής έχει μια τακτική έτσι και ένας διαιτητής έχει την δική του τακτική για να ελέγξει ένα αγώνα γιατί αν ξεφύγει από τα χέρια του διαιτητή τότε χάνει την πειθαρχία του παιχνιδιού.

«Ο σύνδεσμος επιδίωξε πέρυσι για συνάντηση με προέδρους ομάδων Α κατηγοριών και αυτό θα κάνουμε και φέτος. Θα έχουμε την ευκαιρία να καταθέσουν τις απόψεις του και να βρεθούν τετ τετ με τους διαιτητές διότι είναι διαφορετικό σε ένα αγώνα και θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε μαζί χρήσιμα συμπεράσματα.»

«Τα τελευταία δυο χρόνια υπήρξαν προβλήματα και σε αυτό έχει συνδράμει και η πανδημία και η λανθασμένη διαχείριση έχει γίνει και από την επιτροπή διαιτησία και αυτό λόγω της εκπαίδευσης που δεν έγινε σωστά. Σε μια συζήτηση που είχα με τον Κώστα Θεοδότου ενημερώθηκα για πολλά πράγματα σε θέματα προγραμματισμού και σωστότερης αξιολόγησης. Φέτος πρέπει να δώσουμε ευκαιρία σε νέους διαιτητές σε ένα πρωτάθλημα δύσκολο με VAR. Ζητήσαμε από την ΚΟΠ συνάντηση για να μεταφέρουμε απόψεις στην ομοσπονδία για να βοηθήσουμε για το καλό του ποδοσφαίρου και επαναλαμβάνω αναφορικά με την άνοδο νέων διαιτητών. Δεν μπορείς να κανείς διαιτητή express, χρειάζεται η σταδιακή άνοδος διότι διαφορετικά θα καταστρέψεις τον διαιτητή. Ανεβαίνει σιγά σιγά ένα νέος διαιτητής και δεν τον τιμωρείς για κάποια λάθη. Έχω την εντύπωση ότι αν χρησιμοποιήσουμε σωστά τους διαιτητές μας τότε θα πετύχουμε στο έργο μακριά από την προκατάληψη. Αν στηρίξουμε και αποβάλουμε το άγχος από τους διαιτητές τότε θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα».

«Στις δικές μας εποχές τα δεδομένα ήταν πολύ διαφορετικά με τον κόσμο στις γραμμές και εμείς ατάραχοι στην δουλειά μας. Οι διαιτητές δεν μπορούν να κάνουν ένα παιχνίδι τον μήνα, χρειάζεται να ξεκινούν από τα τοπικά πρωταθλήματα και να ανεβαίνουν σταδιακά. Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι διότι υπάρχουν καλοί διαιτητές και στις μικρότερες κατηγορίες και πρέπει να ξεπεράσουμε θέματα όπως.. αυτός είναι δικός του Πάπουτσου.»

Για το VAR

«Το euro που είδαμε ήταν μια εικόνα για να αντιληφθούμε τα λάθη που γίνονται και στο μικρό Κυπριακό πρωτάθλημα. Μια οδυνηρή οικονομικά τεχνολογία και οφείλουν όλοι όσοι έχουν την ευθύνη να τύχουν της καλύτερης εκπαίδευσης και οι πληροφορίες που έχω είναι ότι έχει γίνει δουλειά σε αυτό το κομμάτι. Κρινόμαστε για επιλογές και λάθη άλλων. Έχουμε άποψη στην επιτροπή διαιτησίας και απαιτούμε να μοιράζονται ισόνομα οι ευκαιρίες οι διαιτητές.

Για το επικεφαλής διαιτησίας κ. Μάζιτς

«Αυτό που θέλουμε από τον Κ. Μάζιτς που είναι μια τεράστια προσωπικότητα είναι να έχει συμβούλους με την καλή έννοια και θα επιδιώξουμε συνάντηση. Να δίνει μια δεύτερη ευκαιρία και να αντιλαμβανόμαστε την νοοτροπία του Κυπριακού πρωταθλήματος. Να υπάρχει αξιολόγηση και από την Γ κατηγορία να ανεβαίνει στην Α κατηγορία»


btm