• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Χρυσό στην παράταση με ήρωα τον Μάλκομ και τον 38χρονο Άλβες
07/08/2021 17:28
Χρυσό στην παράταση με ήρωα τον Μάλκομ και τον 38χρονο Άλβες

Η Βραζιλία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με νίκη 2-1 στην παράταση απέναντι στην Ισπανία, με τον Μάλκομ να σημειώνει το νικητήριο τέρμα. Ο 38χρονος Ντάνι Άλβες έβγαλε την ασίστ για το πρώτο γκολ.

Η Βραζιλία διατήρησε την υπεροχή της στο τουρνουά ποδοσφαίρου ανδρών, αφού κατέκτησε για δεύτερους σερί Ολυμπιακούς Αγώνες το χρυσό μετάλλιο. Η νίκη επί της Ισπανίας με 2-1 ήρθε δύσκολα στην παράταση, με τον Μάλκομ να μπαίνει αλλαγή και να σημειώνει το νικητήριο τέρμα στο 108′.

Ο Ντάνι Άλβες στα 38 κατέκτησε ακόμα μία διάκριση με τα χρώματα της “σελεσάο”, η οποία πανηγυρίζει μετάλλιο για τέταρτη διαδοχική διοργάνωση, την ώρα που η Ισπανία περιορίζεται στο αργυρό.

Ο αγώνας

Οι Βραζιλιάνοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πίεσαν σχεδόν σε όλο το μήκος τους Ισπανούς. Αν και συνηθισμένοι στο passing game, αυτήν τη φορά οι παίκτες του Λουίς ντε λα Φουέντε δεν αντιδρούσαν σωστά στην πίεση και έχασαν πολλές φορές την μπάλα.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν για τη “φούρια ρόχα”, αλλά χωρίς άμεση εμπλοκή παίκτη της. Σε προσπάθεια από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Ντιέγκο Κάρλος, που με δύο προσπάθειες έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Ο αγώνας δεν είχε πολλές καλές στιγμές, όμως απέκτησε ένταση στο τέλος του 1ου μέρους. Αρχικά ήρθε η φάση του πέναλτι, όταν ο Ουνάι Σιμόν έκανε άστοχη έξοδο και χτύπησε τον Ματέους Κούνια, με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι αφού είδε τη φάση στο video. Ο Ρισάρλιζον έστειλε την μπάλα ψηλά, όμως η Βραζιλία πήρε τελικά το προβάδισμα λίγα λεπτά αργότερα, με κοντινό σουτ του Κούνια και ασίστ του Άλβες.

Στο 2ο μέρος οι Ισπανοί έκαναν δύο αλλαγές, με τον Μπράιν Χιλ και τον Κάρλος Σολέρ να περνούν στον αγωνιστικό χώρο. Αμφότεροι έκαναν αισθητή την παρουσία τους και βοήθησαν στη βελτίωση της εικόνας των Ισπανών, ο πρώτος με το κάθετο παιχνίδι του, ο δεύτερος με τις σέντρες του από δεξιά.

Η Βραζιλία, όμως, είχε τη δυνατότητα να “καθαρίσει” τον αγώνα στην κόντρα, απειλώντας με αυτόν τον τρόπο στο 2ο ημίχρονο. Σε μία τέτοια περίπτωση, ο Ρισάρλιζον είχε προσπάθεια στο δοκάρι, με συνέπεια να εξελιχθεί σε μοιραίο του αγώνα μέχρι εκείνο το σημείο.

Το τελευταίο ημίωρο αφορούσε αποκλειστικά την Ισπανία. Αρχικά με το γκολ που σημείωσε ο Μίκελ Οϊαρθάμπαλ στο 61′ έπειτα από σέντρα του Σολέρ και στη συνέχεια για τα δύο οριζόντια δοκάρια. Το πρώτο από τον Όσκαρ Χιλ σε μία σέντρα που έβγαλε από δεξιά, αλλά πήρε τροχιά προς την εστία του Σάντος, το δεύτερο από τον Μπράιαν Χιλ με σουτ εκτός περιοχής.

Στην παράταση, ο Αντρέ Ζαρντίνε έκανε μόνο μία αλλαγή, τον Μάλκομ, όμως αυτή αποδείχθηκε καθοριστική. Ύστερα από ένα 1ο ημίχρονο όπου η Ισπανία είχε την κυριαρχία, αλλά όχι την ουσία, στο 108′ ο Βραζιλιάνος εξτρέμ της Ζενίτ νίκησε σε μονομαχία τον Χεσούς Βαγέχο και από διαγώνια αριστερή θέση έκανε το 2-1.

Το σκορ αυτό έδωσε το χρυσό μετάλλιο στη Βραζιλία, το δεύτερο διαδοχικό έπειτα από εκείνο του 2016 στο Ρίο. Η Ισπανία κατέκτησε για 3η φορά το αργυρό μετάλλιο, έχοντας και ένα χρυσό το 1992 στη Βαρκελώνη.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Σάντος, Άλβες, Νίνο, Κάρλος, Αράνα, Λουίζ, Γκιμαράες, Άντονι (112′ Μενίνο), Κούνια (91′ Μάλκομ), Κλαουντίνιο (106′ Ρέινιερ), Ρισάρλιζον (114′ Παουλίνιο)

ΙΣΠΑΝΙΑ: Σιμόν, Ό. Χιλ (91′ Μιράντα), Γκαρθία, Τόρες, Κουκουρέγια (91′ Βαγέχο), Μερίνο (46′ Σολέρ), Θουμπιμέντι (112′ Μοκαγιόλα), Πέδρι, Ασένσιο (46′ Μπ. Χιλ), Οϊαρθάμπαλ (104′ Μιρ), Όλμο


btm