• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Δεν έχουν νόμο ν’ αντιμετωπίσουν τους τσαρλατάνους γιατρούς – Δεμένα τα χέρια τους
27/08/2021 20:32
Δεν έχουν νόμο ν’ αντιμετωπίσουν τους τσαρλατάνους γιατρούς – Δεμένα τα χέρια τους

Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας μπήκαν οι καταγγελίες από το περιβάλλον του 47χρονου ο οποίος απεβίωσε από κορωνοϊό και φαίνεται πως ο γιατρός ο οποίος δεν ήταν ούτε ο προσωπικός τού, δεν ακολούθησε την ενδεδειγμένη διαδικασία και τον απέτρεψε παράλληλα από το να εμβολιαστεί. Μετά και από σχετικές οδηγίες από τον γενικό εισαγγελέα οι αστυνομικές αρχές ξεκίνησαν την λήψη καταθέσεων. 

«Λήφθηκε ήδη μια κατάθεση. Θα γίνει διερεύνηση της υπόθεσης έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ποινικά αδικήματα. Είναι πολύ νωρίς να αναφερθούμε σε ονόματα», ανέφερε στο Οmega ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου.

Εξάλλου, με αφορμή το τραγικό περιστατικό, ο παγκύπριος ιατρικός σύλλογος απεύθυνε δραματική έκκληση προς τους πολίτες να αποφεύγουν τους τσαρλατάνους-γιατρούς. 

Ο Αντιπρόεδρος του ΠΙΣ, Άθως Γεωργίου δήλωσε: «Εμβολιαστείτε: Το θέμα δεν είναι η θεραπεία μόνο είναι και η πρόληψη, πως φτάνουμε εδώ. Και για να ακυρώσουμε τυχόν οποιουσδήποτε τσαρλατάνουν ή τυχόν οποιουσδήποτε αιρετικούς σε εισαγωγικά, από την αρχή τοποθετήθηκε ξεκάθαρα ο ΠΙΣ καλώντας άπαντες να εμβολιαστούν».

Ο σύλλογος των ιατρών πάντως είναι ανάστατος λέγοντας ούτε λίγο, ούτε πολύ, πως τα χέρια του σε νομικό επίπεδο είναι δεμένα, αφού η νομοθεσία που τον διέπει δεν του επιτρέπει να προβεί σε ενέργειες όπως η αφαίρεση άδειας εξασκήσεως επαγγελμάτος. Ένα θέμα το οποίο συζητείται εδώ και χρόνια και τέθηκε στο τραπέζι πριν από μερικές εβδομάδες σε σχετική σύσκεψη στη νομική υπηρεσία με αφορμή τις καταγγελίες για έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού.

«Δεν υπάρχει εργαλείο από το νομοθέτη να αντιδράσουμε εκτός και αν αποδεικτεί από άλλους θεσμούς όπως για παράδειγμα αστυνομία ότι κάποιο δεν δίνει σωστές θεραπείες και τότε πολύ καθαρά όπως κάναμε στο παρελθόν αφαιρούμε την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος.Δυστυχώς μόνο συστάσεις μπορούμε να κάνουμε και τις κάναμε», σημείωσε ο Αντιπρόεδρος του ΠΙΣ.

«Επιτέλους πόσες συσκέψεις, κανεί! Φτάσαμε σε ένα σημείο που παραμορφωθήκαμε, έχουμε όλα τα δεδομένα. Τη διάγνωση την έχουμε εδώ και 40 χρόνια πρέπει να προχωρήσουμε στη θεραπεία», δήλωσε το μέλος της ομάδας γιατρών εντός ΓεΣυ, Βάσος Οικονόμου.

Βγαίνει από την καραντίνα ο Μόρφου

Σε μια άλλη εξέλιξη, στα καθήκοντα του επιστρέφει από την Δευτέρα ο Μητροπολίτης Μόρφου ο οποίος νόσησε με κορωνοϊό σύμφωνα και με ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Μόρφου. 

Η αποθεραπεία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου από τη νόσο covid 19, με την οποία είχε πρόσφατα νοσήσει με ήπια συμπτώματα, χάριτι Θεού έχει ολοκληρωθεί και έχει επίσης λήξει η προβλεπόμενη καθορισμένη περίοδος κατ`οίκον περιορισμού του, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Μητρόπολη Μόρφου.

Έφυγαν με διαφορά 15 ημερών

Την ίδια ώρα, άσχημο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα για μητέρα και γιό στην Λάρνακα, οι οποίοι νόσησαν με κορωνοϊό και έχασαν την μάχη με μερικές μέρες μάλιστα διαφορά. Πρόκειται για τον 46χρονο Πανίκο Νεοφύτου ο οποίος καταλείπει σύζυγο και δύο παιδιά, ο οποίος νοσηλευόταν στην μονάδα εντατικής του Νοσοκομείου Λευκωσίας. Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε την θλίψη με τον φίλο του και βουλευτή του ΑΚΕΛ Νίκο Κέττηρο να τον αποχαιρετά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

«Απίστευτο. Χάσαμε τον Πανίκο. Παρά τον αγώνα που έδωσες δεν τα κατάφερες φίλε μου. Ήμασταν μαζί από το νηπιαγωγείο στο Κίτι. Από την πρώτη μέρα. Που πας τώρα ρε Πανίκκο μου», έγραψε στα social media ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Νίκος Κέττηρος.

20 μέρες προηγούμενως, η μητέρα του 46χρονου έδωσε την δική της μάχη κατά του κορωνοϊού, όμως ούτε αυτή κατάφερε να βγει νικήτρια. 


btm