• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Στο ΤΕΛΟΣ… είναι η ΘΕΑ και οι «εκπτώσεις»!
28/08/2021 13:55
Στο ΤΕΛΟΣ… είναι η ΘΕΑ και οι «εκπτώσεις»!

Το ποδοσφαιρικό παζάρι έχει ψηλώσει οικονομικά  σε βαθμό που αν δεν βάλεις το χέρι τόσο βαθιά δεν πρόκειται να κανείς την δεδομένα ποιοτική κίνηση σιγουριάς.

Στην τελευταία στροφή της μεταγραφικής περιόδου και συνήθως στην εκπνοή δημιουργείται κλίμα πανζουρλισμού για παίκτες με όνομα βαρύ και ασύνδετο (οικονομικά) για τα δεδομένα του Κυπριακού ποδοσφαίρου και οφείλω να ομολογήσω ότι κυκλοφορεί καλό πράγμα εκεί έξω τις τελευταίες ώρες του πλαισίου της καλοκαιρινής ενίσχυσης και δεν αναφερόμαστε σε BIG STAR διότι ομάδα να μην βρουν και κρεμάσουν τα «καταραμένα» ζουν πλούσιο-πάροχα για δέκα ζωές και βάλε…

Αναφέρομαι σε περιπτώσεις που έχουν αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο (Premier League/ La Liga / Campionato / Bundesliga /League1) και έχει πάρει την κατιούσα η καριέρα τους για διάφορους λόγους και κυρίως αγωνιστικούς  και να λέμε του λόγου του αληθές, σε τέτοια πρωταθλήματα επιπέδου το payslip του μήνα είναι χαρτζιλίκι στην Κύπρο. Συνήθως έρχονται στα 31 με 32 χρόνια για να κλείσουν ομαλά και να ζήσουν κάτι extreme που θα περιέχει πρωταθλητισμό και Ευρώπη. Σε μικρότερες ηλικίες κάτι άλλο «παίζει» (τραυματισμοί, χαρακτήρας, ανάκαμψη)

Δεδομένα η παρουσία λεγεωναρίων ποιότητας ακόμη και σε μεγαλύτερη ηλικία προσδίδει στην «βιτρίνα» του κυπριακού ποδοσφαίρου και ασφαλώς είναι μια καλή διαφήμιση. Βέβαια η άνοδος στην κατάταξη της UEFA αποτελεί μαγνήτη για βλέμματα παικτών όπως για Μάνατζερ και Σκάουτερς.

Η Ελλαδική αγορά ελκύει και πάντοτε θα προκαλεί…

Λόγω της στενής επαφής που έχουμε με το Ελληνικό ποδόσφαιρο τα «ψώνια» θεωρούνται εύστοχα ιδιαίτερα δε αν «ψωνίσεις» από «μαγαζιά» Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΠΑΟ και Άρη άντε και από κανένα Ατρόμητο η Αστέρα Τρίπολης και η πραγματικότητα είναι ότι η Ελληνική αγορά κάνει «νάζια» και κολλά λόγω κουλτούρας. Ιδιαιτέρα το ντόπιο στοιχείο δύσκολα αποτυγχάνει. Υπάρχουν πάμπολλα παραδείγματα που ήρθαν και έμειναν και κάποιοι εξ αυτών δεν έχουν αποχωρήσει ποτέ από την χώρα μας που είναι πλέον και δική τους.

Κίνηση από τις πιο φρέσκιες και μια από τις λεγόμενες υπερβάσεις πρωταθλητισμού…

Εκ των αλλοδαπών που κατηφόρισαν στο νησί από Ελλάδα μεριά και θεωρήθηκε τελειωμένος ήταν ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Με ένα μισθό στον ΠΑΟΚ κοντά στις 800.000, ήρθε στον Απόλλωνα με δανεική μορφή και τον Κίρζη να πληρώνει λιγότερα από τα μισά χρήματα για να αγωνιστεί ένα πεντάμηνο  και επαναλαμβάνω ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής που δεν ήταν στα καλύτερα του στην Super League. Επέστρεψε και ο Λουτσέσκου ακόμη διερωτάται τον λόγο που έφυγε. Εμείς ακόμη διερωτόμαστε πως και δεν πρόσφερε συμφώνα με το πακέτο που κουβάλησε στην Κύπρο. Νοείται ότι από το παρελθόν έχουν μετακομίσει ουκ λίγοι λεγεωνάριοι από το Ελληνικό ποδόσφαιρο, εγκλιματιστήκαν άμεσα και πρόσφεραν τα μέγιστα σε διακρίσεις.

Τους περιθωριοποιημένους και ΟΧΙ τελειωμένους

Τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο έχουν έρθει ποδοσφαιριστές χωρίς ιδιαίτερες παραστάσεις και αξιόλογο βιογραφικό και όμως έχουν δημιουργήσει τα δέοντα και τα εχέγγυα για να εκτοξεύσουν την φήμη και το μισθό τους στα ύψη. Μάλιστα πρόκειται για ποδοσφαιριστές από πρωταθλήματα του εξωτερικού χαμηλότερου επιπέδου και εκεί επιβάλλεται να επικεντρώνονται οι ομάδες μας. Ολόχρονα με ένα συγυρισμένο σκάουτινκ να ερευνάται με προσοχή η αγορά και να εντοπίζονται ταλαντούχοι με διάθεση και θέληση να κτίσουν ποδοσφαιρικό προφίλ. Σε αυτό το κομμάτι θεωρώ ότι έχει γίνει αρκετή πρόοδος και είναι από τα λίγα επιτεύγματα που μπορούμε να περηφανευόμαστε ως Κυπριακό ποδόσφαιρο.

Επιστρέφοντας στην ουσία του θέματος που είναι οι τελευταίες καλές «πινελιές» της μεταγραφικής περιόδου, όλα επιτρέπονται σε τιμές «εκπτώσεων» εάν και εφόσον πάρεις το πολυπόθητο ΝΑΙ από το ΠΑΙΚΤΑΡΑ που βολιδοσκόπησες για να δώσεις δυναμική στον προπονητή και υπόσταση στην ομάδα. Είναι η τελική ευθεία που δεν χωράνε ιδιαίτερες διαπραγματεύσεις υπό τον φόβο του υποψηφίου να μείνει χωρίς ομάδα μέχρι το επόμενο μεταγραφικό πλαίσιο και από την άλλη να μείνουν κενά που θα κοστίσουν στην αγωνιστική τακτική.

Βέβαια για να ξεκαθαρίσουμε, μια σοβαρή διοίκηση δεν περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή για να καλύψει σημαντικές θέσεις. Είναι μια κίνηση που δεσπόζει των υπολοίπων μεταγραφών και γίνεται και για λόγους εντυπωσιασμού στα «χατίρια» του κόσμου. Είναι αρχοντοχωριάτικο αλλά συνάμα και επιβλητικό.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ


btm