• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Επίσημα Απολλωνίστας ο Γιοβάνοβιτς
31/08/2021 11:30

Την απόκτηση του κεντρικού αμυντικού, Βουκασίν Γιοβάνοβιτς, ανακοίνωσε ο Απόλλωνας.

Στην ανακοίνωση της η λεμεσιανή ομάδα, αναφέρει ότι «ο Σέρβος κεντρικός αμυντικός ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ερυθρό Αστέρα με τον οποίο αγωνίστηκε σε 35 αγώνες, ενώ το 2015 μεταγράφηκε στην Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης με την οποία αγωνίστηκε σε 25 αγώνες.

Τον Ιανουάριο του 2016 πήρε μεταγραφή για τη Γαλλική Μπορντό στην οποία παρέμεινε μέχρι τον Μάιο του 2021, αγωνιζόμενος 56 φορές σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο 25χρονος αμυντικός αγωνίστηκε σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Σερβίας.

Θα ακολουθήσουν δηλώσεις του ποδοσφαιριστή στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας μας.

Καλωσορίζουμε τον ποδοσφαιριστή στον σύλλογο και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία αγωνιζόμενος με τα κυανόλευκα».

Η ικανοποίηση του Γιοβάνοβιτς και η υπόσχεση στους Απολλωνίστες

Τις πρώτες του δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα του Απόλλωνα, παραχώρησε ο νεοαποκτηθείς ποδοσφαιριστής, Βούκασιν Γιοβάνοβιτς.

Αρχικά εξέφρασε την ικανοποίησή του για για τη μεταγραφή του στην ομάδα της Λεμεσού, λέγοντας ότι είναι πολύ χαρούμενος που εντάχθηκε στον Απόλλωνα.

«Πρόκειται για μια πολύ γνωστή ομάδα, ακόμη και στη Σερβία, η οποία αγωνίζεται ανελλιπώς στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς φέτος αποκλειστήκαμε νωρίς, ωστόσο αυτό ίσως μας βοηθήσει στο να αφοσιωθούμε αποκλειστικά στον θεσμό του πρωταθλήματος. Είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Κύπρο η οποία πρωταγωνιστεί κάθε χρόνο και θα με βοηθήσει να βελτιωθώ ακόμη περισσότερο και να εξελιχθώ ως ποδοσφαιριστής. Μίλησα με αρκετούς συμπατριώτες μου σχετικά με τη νέα μου μεταγραφή και μου έχουν πει τα καλύτερα για τη χώρα, την πόλη και τον σύλλογο. Μου εξήγησαν ότι ο Απόλλωνας θα είναι η καλύτερη απόφαση που πήρα ποτέ».

Σχετικά με τα ποδοσφαιρικά του χαρακτηριστικά ανέφερε πως είναι ποδοσφαιριστής ο οποίος βοηθά την ομάδα στη δημιουργία παιχνιδιού από την άμυνα.

«Πέρα από την ικανότητά μου να οργανώνω και να βοηθώ στην ανάπτυξη των επιθέσεων, διαθέτω την ικανότητα να “διαβάζω” το παιχνίδι και να προλαβαίνω καταστάσεις. Μπορώ να αγωνιστώ και στις δύο πλευρές του κέντρου της άμυνας με την ίδια ευχέρεια ενώ έχω την ικανότητα να ανταποκριθώ και στη θέση του αμυντικού μέσου. Κάποιες φορές στο παρελθόν αγωνίστηκα κι ως δεξί μπακ. Δεν θέλω να πω πολλά, ούτε μου αρέσει να περιαυτολογώ και γι’ αυτό θα αφήσω τον κόσμο να κρίνει την απόδοσή μου στο τέλος της σεζόν.

Αναφορικά με την ετοιμότητά του δήλωσε ότι τον τελευταίο μήνα προπονούνταν με ομάδα της Σερβίας και σε δύο-τρεις εβδομάδες θα είναι πανέτοιμος να αγωνιστεί.

Ο ποδοσφαιριστής ρωτήθηκε και για το γεγονός ότι έμεινε εκτός ομάδας την περσινή αγωνιστική περίοδο και εξήγησε ότι η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία έφερε αυτή την εξέλιξη.

«Πέρσι η διοίκηση της Μπορντό προχώρησε στην αντικατάσταση του προπονητή του οποίου δεν περιλαμβανόμουν στο αγωνιστικό του πλάνο. Μου πρότειναν τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο να πάω σε άλλη ομάδα υπό τη μορφή δανεισμού, ωστόσο δεν επιθυμούσα να πάω σε μια ομάδα που θα μου υποδείκνυε ο σύλλογος και δεν θα με βοηθούσε να εξελίξω την καριέρα μου. Θεώρησα ότι θα μπορούσα ως ελεύθερος να πάω σε μια ομάδα της αρεσκείας η οποία καλύπτει τις ανάγκες μου».

Ο ποδοσφαιριστής μίλησε και για το νέο γήπεδο το οποίο κατασκευάζεται δίπλα από το προπονητικό κέντρο του Απόλλωνα, το οποίο επισκέφθηκε λίγο πριν υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

«Η μεταφορά στο νέο γήπεδο αποτελεί τεράστιο βήμα και κίνητρο για οποιαδήποτε ομάδα του κόσμου. Μιλώντας με τους ανθρώπους της ομάδας, μου εξήγησαν πόσο ανυπομονούν να αγωνιστούν στο δικό τους γήπεδο το οποίο θα είναι το πιο σύγχρονο στην Κύπρο και πόσο σημαντικό έργο είναι για ολόκληρη τη Λεμεσό».

Κλείνοντας, ο ποδοσφαιριστής έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο του Απόλλωνα.

“Το μόνο που υπόσχομαι στους οπαδούς είναι πως θα δίνω το 100% στον αγωνιστικό χώρο και θα είμαι άριστος επαγγελματίας. Είμαι πανέτοιμος για το νέο βήμα στην καριέρα μου».

Ο Βούκασιν επέλεξε να αγωνίζεται με τον αριθμό 4.


btm