• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Παρόμοιο χαρακτήρα με Σοφρώνη / Είναι η κατάλληλη επιλογή για το ΑΠΟΕΛ» (ΗΧΗΤΙΚΟ)
31/08/2021 13:50
«Παρόμοιο χαρακτήρα με Σοφρώνη / Είναι η κατάλληλη επιλογή για το ΑΠΟΕΛ» (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Ο Γιώργος Μερκής μίλησε στον Super Sport FM 104,0 και την εκπομπή «Δώδεκα στα Σπορ» με τον Χρίστο Παπακώστα.

Αναλυτικά:

Για το τέλος της καριέρας του: «Όλα τα καλά έχουν ένα τέλος. Ήταν ένας τρόπος ζωής, σίγουρα μου λείπει. Προς το παρόν είναι νωρίς, είναι μόλις δύο μήνες από την ημέρα που σταμάτησα το ποδόσφαιρο. Βλέπω τα παιχνίδια και μου λείπει, αλλά όπως είπα, όλα έχουν ένα τέλος. Είμαι ευχαριστημένος από την καριέρα μου».

Τι χρειάζεται ένας ποδοσφαιριστής σήμερα: «Χρειάζεται το πάθος, η δύναμη και η ένταση. Ήταν από τα χαρακτηριστικά μου και με βοήθησαν σε όλη μου την καριέρα. Πρέπει να υπάρχει αυτό το πακέτο σε κάθε ποδοσφαιριστή για να μπορούν να στέκονται στο γήπεδο».

Για την πρόοδο της Εθνικής: «Κάναμε μεγάλη πρόοδο τα τελευταία χρόνια. Σκεφτόμουν ότι μεγαλώνουν οι παλιοί, αναρωτιόμασταν τι θα γίνει μετά από εμάς. Φάνηκε όμως πως το ταλέντο υπάρχει στην Κύπρο. Ίσως να βοήθησε και το μέτρο της Ομοσπονδίας να αναγκάζονται να χρησιμοποιούν Κύπριους ποδοσφαιριστές οι ομάδες στην ενδεκάδα τους. Δεν λέω ότι είναι μόνο αυτό, αλλά βοήθησε. Έχουμε πολλά νέα παιδιά που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και προσπαθούν να φτάσουν στο επίπεδο που είναι και τα άλλα παιδιά, γιατί να μην μπορέσουν να παίξουν σε μεγαλύτερο επίπεδο».

Αν άρχισε το μποξ: «Αθλούμε ερασιτεχνικά και γυμνάζομαι καθημερινά. Ήταν και ένας τρόπος ζωής ο αθλητισμός, έτσι μου έχει μείνει συνήθεια και συνεχίζω στο μποξ».

Αν πρέπει να φύγει τώρα για το εξωτερικό ο Λοΐζου: «Είναι κάτι που ότι πεις είναι λάθος. Αν γνωρίζαμε τι μας ξημερώνει, θα ήμασταν Θεοί. Μπορεί να μείνει, να κάνει έναν ακόμα χρόνο με γεμάτα παιχνίδια, να πάρει εμπειρίες. Σίγουρα μπορεί να παίξει στο εξωτερικό, εκεί υπάρχει άλλος ρυθμός, περισσότερος ανταγωνισμός και μπορεί άνετα κάποιος ποδοσφαιριστής να απογοητευτεί. Είδαμε και την περίπτωση του Μούσα Αλ Τάμαρι, που λέγαμε πως μπορεί να παίξει σε μεγάλη ομάδα. Πήγε στην Λέουβεν και δεν μπορεί να σταθεί, είναι στα ρηχά. Όσους περισσότερους αγώνες έχεις στα πόδια σου και περισσότερες εμπειρίες, τόσο πιο έτοιμος θα είσαι για το εξωτερικό. Όταν θα πας σε μία ομάδα στο εξωτερικό, έχεις να ανταγωνιστείς πολύ καλύτερους παίκτες και είμαι υπέρ του όταν κάποιος φύγει, να είναι 100% έτοιμος. Ο Λοΐζου θα πρέπει να σκεφτεί μόνος του σε ποιο επίπεδο βρίσκεται και να αποφασίσει ο ίδιος».

Για τον Σοφρώνη Αυγουστή: «Περάσαμε πάρα πολλά χρόνια στον Απόλλωνα. Έχουμε παρόμοιο χαρακτήρα, παρόμοιες απόψεις. Είναι ένας προπονητής με απέραντο πάθος, του άρεσε η μαχητικότητα και η διάκριση. Είναι κατάλληλη επιλογή για το ΑΠΟΕΛ τη δεδομένη στιγμή. Γνωρίζει την κυπριακή πραγματικότητα, τα θέλω του ΑΠΟΕΛ. Ανέβασε το επίπεδο στον Απόλλωνα τα τέσσερα χρόνια που ήταν στην ομάδα. Κανείς δεν μπορούσε να πει αρνητικό για αυτόν, έχανε το πρωτάθλημα στο τέλος για διάφορους λόγους. Είναι ένας προπονητής που θα αφήσει το στίγμα του στο ΑΠΟΕΛ. Θα ανεβάσει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών. Χρειάζεται όμως την στήριξη του κόσμου».

Για την στήριξη του κόσμου: «Το ποδόσφαιρο πλέον είναι επαγγελματικό, δεν χρειάζονται συναισθηματισμοί. Στον Απόλλωνα πήγε καλά, μία μέρα αποφασίστηκε να αποχωρήσει, αλλά δεν μπορεί να μείνει άνεργος. Αν μείνει για τρία-τέσσερα χρόνια στο ΑΠΟΕΛ, που του το εύχομαι, και έρθουν τίτλοι, τότε θα πει ο κόσμος;».

Για τις αλλαγές προπονητών στο ΑΠΟΕΛ: «Είμαστε πιο απαιτητικοί ως φίλαθλοι. Ζητάμε αλλαγές και άμεσα. Δεν έχουμε υπομονή στην Κύπρο. Αυτό πρέπει να αλλάξει και να δίνουμε πίστωση χρόνου. Πρέπει όμως να δίνουμε αυτή την πίστωση όταν βλέπουμε κάτι θετικό».


btm