Για τη χθεσινοβραδινή συνάντηση των διαιτητών με τους προέδρους/εκπροσώπους των ομάδων Α’ Κατηγορίας μίλησε στον Super Sport FM 104.0 ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Γιώργος Πάπουτσος.

«Είναι η δεύτερη και διευρυμένη συνάντηση αν και απουσίαζαν τρία σωματεία λόγω σημαντικών κολλημάτων. Εμείς επιδιώκουμε την καλή σχέση με τα σωματεία και γι’ αυτό κάναμε αυτές τις συναντήσεις. Ψες υπήρχε το νέο αίμα των διαιτητών στη συνάντηση, οι πρόεδροι των σωματείων του γνώρισαν και συζήτησαν μαζί τους. Ζητήσαμε ως Σύνδεσμος πίστωση για αυτά τα νέα παιδιά», είπε αρχικά.

Και συνέχισε: «Υπήρχε και γκρίνια, όμως δεν θα κάνουμε μια συνάντηση για να ακούμε πάντα τα θετικά. Πρέπει να δεχόμαστε και την τρίτη άποψη, αλλά να τεκμηριώνονται και να μην καταφεύγουμε στα άκρα. Ακούστηκαν κάποια ακραία πράγματα, τα οποία αν υπάρχουν δεδομένα που είναι εκτός τροχιάς των αθλητικών πλαισίων και να ισχύουν υπάρχουν αρμόδια όργανα της Ομοσπονδίας και του Κράτους να τα ερευνήσουν αλλά πρέπει να δίνονται και στοιχεία. Μόνο έτσι θα δίνεται η πραγματική τιμωρία. Η πραγματικότητα είναι μία: Στη προηγούμενη σεζόν μπήκε στη ζωή μας και η τεχνολογία (VAR), δεν υπήρχε η τέλεια εκπαίδευση λόγω και της γρήγορης εφαρμογής. Έγιναν κάποια λάθη και τα σωματεία ναι είχαν τα παράπονά τους. Αναμένουμε ότι φέτος θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα. Δεν θέλουμε να βάλουμε πίεση και να αγχώσουμε τους νέους διαιτητές, αλλά τους θέλουμε άρτια καταρτισμένους και εκπαιδευμένους. Όλοι μας έχουμε υποχρέωση να βασιστούμε σε αυτούς που ορίζουν τους διαιτητές, να γίνονται σωστές αξιολογήσεις με τους ορισμούς κτλ. Από τη χθεσινή συνάντηση απουσίαζαν οι έμπειροι διαιτητές λόγω υποχρεώσεων».

Για τη συνάντηση μίλησε νωρίτερα στον Super Sport FM 104.0 και πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο οποίος ήταν παρών: «Δεν ήταν πολλοί διαιτητές που περίμενα. Τα μεγάλα ονόματα έλειπαν. Είχαν υποχρεώσεις 10 διαιτητές στο εξωτερικό. Ήταν δηλαδή οι νεαρότεροι. Εγώ ποδοσφαιρικά μιλώντας θα ήθελα να ήταν εκεί τα μεγάλα ονόματα της διαιτησίας μας. Η ΚΟΠ δεν ήταν εκεί. Ήταν πολύ καλή πρωτοβουλία από τον Σύνδεσμο Διαιτητών, πρέπει να επαναληφθεί, λέχθηκαν πράγματα ενδιαφέροντα. Εγώ είπα στους νεαρούς διαιτητές ότι με την τεχνολογία τα λάθη πρέπει να περιορίζονται. Τελεία! Με το VAR, τους επόπτες που καθυστερούν να σηκώσουν τη σημαία και τους ίδιους να καθυστερούν να σφυρίξουν τι άλλη βοήθεια πρέπει να έχουν. Όσοι δεν αντέχουν την πίεση να πάνε σπίτι τους».ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ