14/09/2021 22:53 258 Views

Οι αλλεπάλληλες καταγγελίες γυναικών για απόπειρες βιασμών, σωρεία σεξουαλικών παρενοχλήσων και επιθέσεων, εκβιασμών, εξευτελιστικών συμπεριφορών και όχι μόνο, αλλά και για ένα βιασμό εν ενεργεία πρωτοδίκου που είδαν το φως της δημοσιότητας οδήγησαν σε παραίτηση τον πρόεδρο της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) και πρώην πρόεδρο Εφετών των Διοικητικών Δικαστηρίων Φώτιο Κατσίγιαννη.

Ηδη, μετά από παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έχει επιληφθεί της προκαταρκτικής έρευνας η εισαγγελέας Χάιδω Ζουγρή και έχουν ξεκινήσει οι καταθέσεις. Η κυρία Ζουγρή, την οποία οι συνάδελφοί της αποκαλούν «Ντι Πιέτρο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών», έχει ήδη καλέσει μερικά από τα πρόσωπα που αναφέρονται στις καταγγελίες των γυναικών και φερόμενων θυμάτων του πρώην προέδρου Εφετών, τα οποία και κατέθεσαν. Από τις καταθέσεις αυτές ανοίγει ο κύκλος των προσώπων τα οποία θα κληθούν για καταθέσεις.

Παράλληλα, επειδή οι καταγγελίες των γυναικών είναι ανώνυμες, η εισαγγελική λειτουργός επιχειρεί τον εντοπισμό των θιγομένων που συνέταξαν τις καταγγελίες, ενώ παράλληλα εκτιμάται πως κάποιες από αυτές θα προσέλθουν αυτοβούλως στο γραφείο της εισαγγελέως. Καταρχάς, η κυρία Ζουγρή ερευνά εάν τυχόν και κάτω από ποιες προϋποθέσεις και συνθήκες έχουν διαπραχθεί τα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα του βιασμού, της απόπειρας βιασμού και της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Παράλληλα, η εισαγγελική λειτουργός θα ερευνήσει εάν έχουν διαπραχθεί και άλλα αδικήματα, καθώς ο παραιτηθείς πρόεδρος της ΑΕΠΠ καταγγέλλεται για απειλές κατά της ζωής γυναικών, εκβιάσεις, δωροδοκίες, εξαγωγή χρημάτων στο εξωτερικό, μαύρο χρήμα, διαφθορά, χρηματισμούς, συνεργασίες κάτω από το τραπέζι με δικηγορικές εταιρείες και επιχειρήσεις που συμμετείχαν σε διαγωνισμούς του Δημοσίου, για την ύπαρξη διαμερίσματος στην Αθήνα «με αποκλειστική χρήση ως κέντρο αποθήκευσης, φύλαξης και διανομής μετρητών, που διακινεί για τις περίεργες δοσοληψίες στις οποίες συμμετέχει», κατοχή πορνογραφικού υλικού κ.λπ. Oι καταγγέλλουσες δεν παραλείπουν να αναφέρουν ότι έχει βίλα στη Δροσιά, η αξία της οποίας υπερβαίνει τα 2 εκατ. ευρώ.ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Πυροβολισμοί σε πανεπιστήμιο/ Φοιτητές στα παράθυρα για να σωθούν!(ΒΙΝΤΕΟ)

Τα βίντεο που έχουν δημοσιευτεί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης προκαλούν...

Top News
20/09/2021 10:45

«Έβαλαν σκόπιμα τις φωτιές»/Πολλές οι ζημιές, κάηκαν υποστατικά

Εμπρησμό βλέπουν οι αρχές πίσω από τις δύο εστίες πυρκαγιάς...

ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
20/09/2021 10:10

Με σύμμαχο τον κόσμο της για την πρώτη νίκη! (Αγωνιστικά)

Η Ομόνοια υποδέχεται σημερα (20/09, 19:00) την Δόξα στο ΓΣΠ,...

Top News
20/09/2021 09:35

Έκρηξη ηφαιστείου στην Ισπανία/Απομακρύνονται οι κάτοικοι (ΒΙΝΤΕΟ)

Έκρηξη ηφαιστείου σημειώθηκε σήμερα στο νησί Λα Πάλμα, στις Κανάριες...

ΔΙΕΘΝΗ
19/09/2021 18:43

Σούπερ Βόλος, επικράτησε του Απόλλωνα

Μεγάλη νίκη για το Βόλο, που νίκησε εύκολα στη Ριζούπολη...

ΕΛΛΑΔΑ
19/09/2021 18:14

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή/Εξάχρονος τραυματίστηκε σε αγώνα καρτ...

Διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου...

ΕΛΛΑΔΑ
19/09/2021 16:19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ