Οποιεσδήποτε εκτιμήσεις υπήρχαν που έκαναν λόγο πως η ΑΕΛ σε τούτο το πρωτάθλημα θα τεθεί αντιμέτωπη με το πρόβλημα της δυστοκίας στο σκοράρισμα επειδή στα ευρωπαϊκά της παιχνίδια και στα φιλικά πετύχαινε γκολ ή δημιουργούσε ευκαιρίες με το… σταγονόμετρο, εξαφανίστηκαν μετά το εμφαντικό 4-0 επί της Πάφος FC.

Με τη Βλαζνία η ΑΕΛ δεν ήταν απολύτως έτοιμη, ενώ με την Καραμπάχ είχε να αντιμετωπίσει μία ομάδα που λόγω μπάτζετ, ρόστερ και εμπειρίας θεωρείτο αρκετά πιο δυνατή. Τα φιλικά δε είναι για τους προπονητές και μόνο. Και μέσω αυτών πολλές φορές οι προπονητές ρίχνουν και λίγη στάχτη στα… μάτια και αποφεύγουν να φανερώσουν τις πραγματικές ικανότητες της ομάδας τους.

Πριν από τον αγώνα με την Πάφος FC, πολλοί -κυρίως οι οπαδοί της- φοβόντουσαν ότι η ΑΕΛ θα δυσκολευτεί αφάνταστα επειδή η προψεσινή αντίπαλος των γαλαζοκίτρινων προερχόταν από εκείνο το εμφαντικό 4-0 επί του ΑΠΟΕΛ. Για να είμαστε δίκαιοι, ούτε από το γήπεδο, ούτε από τις τηλεοπτικές επαναλήψεις αποδείχθηκε γιατί ακυρώθηκε το τέρμα το οποίο η Πάφος σκόραρε μετά από το 1-0, όμως επειδή αυτή η σελίδα αφορά στο ρεπορτάζ της ΑΕΛ και μόνο, μπορούμε να υποστηρίξουμε την ότι η ομάδα της Λεμεσού θα είναι και φέτος ισχυρή.

Βάσει όσων έδειξε στον αγώνα αλλά και στα μηνύματα που στάλθηκαν από προηγουμένως. Είτε μέσω αναφορών, είτε από τα ευρωπαϊκά της. Άλλωστε ο ίδιος ο Ντούσαν Κέρκεζ λίγες ημέρες προηγουμένως τόνισε με σιγουριά πως η ομάδα του θα είναι πιο δυνατή φέτος χωρίς αυτό να σημαίνει άμεσα ότι θα είναι σε πλεονεκτικότερη θέση να διεκδικήσει με περισσότερες αξιώσεις κάποιον τίτλο. Και ο λόγος είναι απλός: Δεν παίζει μόνη της η ΑΕΛ και οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα συγκριτικά με πέρυσι.

Το ποδαρικό της ΑΕΛ στο φετινό προβάδισμα σκορπάει ενθουσιασμό στον κόσμο της και το γεγονός πως μετέτρεψε σε γκολ σχεδόν όλες τις ευκαιρίες της και ότι ο Στέφαν Τσέποβιτς επιβεβαίωσε πως είναι φορ μεγάλης κλάσης επίσης. Όμως, όσοι εργάζονται εκεί στο βοηθητικό του Τσιρείου παραμένουν προσγειωμένοι.

Η ομάδα της Λεμεσού θα επιδιώξει να κτίσει πάνω στο αποτέλεσμά της απέναντι στην Πάφο, θα κληθεί να αξιοποιήσει σωστά την αυτοπεποίθηση και το ανεβασμένο ηθικό των παικτών της και παιχνίδι με παιχνίδι θα διαπιστωθεί αν έχει τα κότσια να αντέξει μέχρι τέλους στη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Εφημερίδα SportdayΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ