• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Νίκησε με συμμετοχή Τσιμίκα σε δύο γκολ
18/09/2021 19:17

Η Λίβερπουλ επιβλήθηκε 3-0 της Κρίσταλ Πάλας στο Άνφιλντ με σκόρερ τους Μανέ, Σαλάχ και Κεϊτά και τον Κώστα Τσιμίκα να έχει συμμετοχή στα δύο πρώτα γκολ της και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας μετά από 5 αγωνιστικές.

Με τον Κώστα Τσιμίκα να παίρνει φανέλα βασικού και να έχει συμμετοχή στα δύο πρώτα γκολ, τον Σαντιό Μανέ να φτάνει τα 100 γκολ με τη φανέλα της Λίβερπουλ σε όλες τις διοργανώσεις, τον Μοχάμεντ Σαλάχ να σπάει το φράγμα των 100 γκολ στην Premier League (έφτασε τα 101, με τα 99 να είναι με την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ) και τον Ναμπί Κεϊτά να προσθέτει το κερασάκι στην τούρτα με ένα εντυπωσιακό σουτ στο φινάλε, η Λίβερπουλ έστησε πάρτι στο Άνφιλντ το απόγευμα του Σαββάτου.

Θύμα της η Κρίσταλ Πάλας, η οποία ναι μεν προέβαλε σθεναρή αντίσταση για μεγάλα διαστήματα της αναμέτρησης, όμως δεν άντεξε και υποτάχτηκε στην ανωτερότητα των γηπεδούχων, που έφτασαν τις 4 νίκες στα πέντε πρώτα παιχνίδια τους στο πρωτάθλημα (έχουν και το 1-1 με την Τσέλσι) και παραμένουν στην κορυφή.

Το ματς

Η Κρίσταλ Πάλας μπήκε πιο δυνατά στο ματς και χρειάστηκε μόλις στο 2′ να έχει μία σούπερ επέμβαση ο Άλισον για να κρατήσει το 0-0 (έστειλε τη μπάλα να χτυπήσει στο αριστερό δοκάρι και να φύγει κόρνερ πριν αυτή περάσει την τελική γραμμή της εστίας του), με την Λίβερπουλ να έχει πρώτη μεγάλη στιγμή το σουτ του Χέντερσον στο 26′ που έβγαλε σε κόρνερ ο Γκουάιτα.

Η συνέχεια βρήκε τους κόκκινους να εντείνουν την πίεσή τους και να κλείνουν τους Λονδρέζους στα καρέ τους, για να έρθει το 1-0 στο 43ο λεπτό από στημένη φάση. Ο Τσιμίκας εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο Σαλάχ πήρε την καρφωτή κεφαλιά, ο Γκουάιτα απέκρουσε εντυπωσιακά με εκτίναξη στην αριστερή γωνία του και ο Μανέ πήρε το ριμπάουντ, για να κάνει το 1-0 με πλασέ από πλάγια θέση μέσα από τη μικρή περιοχή.

Αυτό ήταν το γκολ Νο 100 του Μανέ σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της Λίβερπουλ, με τον Σενεγαλέζο φορ να σκοράρει μάλιστα σε ένατο διαδοχικό ματς κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας (συνολικά έχει 13 γκολ στην καριέρα του κόντρα στους αετούς, εκ των οποίων τα 10 με την Λίβερπουλ) και να γίνεται ο πρώτος παίκτης που το καταφέρνει σε επίπεδο Premier League απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η απόδοση της Λίβερπουλ έπεσε και έδωσε το δικαίωμα στην Κρίσταλ Πάλας να γίνει επικίνδυνη, με τον Άλισον όμως να σταματάει σωτήρια τον Εντουάρ στο 72′ και να δίνει ώθηση για το δεύτερο γκολ των κόκκινων έξι λεπτά αργότερα με συμμετοχή ξανά του Τσιμίκα.

Ο πρώην μπακ του Ολυμπιακού εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Φαν Ντάικ πήδηξε στην καρδιά της άμυνας των αετών μαζί με δύο αντιπάλους για να κερδίσει την κεφαλιά και από την πλάτη του η μπάλα στρώθηκε στον Σαλάχ, με τον Αιγύπτιο να εκτελεί με μονοκόμματο αριστερό σουτ τον Γκουάιτα και να γράφει το 2-0 φτάνοντας τα 101 γκολ στην Premier League.

Το τέρμα αυτό “σκότωσε” τις όποιες ελπίδες των παικτών του Πατρίκ Βιεϊρά να διεκδικήσουν κάτι θετικό στο Άνφιλντ και λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα μπήκε και το κερασάκι στην τούρτα. Ο Σαλάχ εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, οι αμυντικοί έδιωξαν και η μπάλα έφτασε στον Κεϊτά που με ένα γεμάτο σουτ με το δεξί από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Γκουάιτα για να υπογράψει το τελικό 3-0.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Μίλνερ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Τσιμίκας, Χέντερσον (88′ Οριγκί) , Φαμπίνιο, Τιάγκο (62′ Κεϊτά), Σαλάχ, Ζότα (76′ Τζόουνς), Μανέ

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: Γκουάιτα, Γουόρντ, Άντερσεν, Γκουέχι, Μίτσελ, Γκάλαγκερ, Κουγιατέ (82′ Ολίσε), ΜακΆρθουρ (65′ Ρίντεβαλντ), Αγιού, Μπεντεκέ (65′ Εντουάρ), Ζαχά


btm