• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Με τρία γκολ μετά το 78΄ ο ΟΦΗ «φρέναρε» την ΑΕΚ
19/09/2021 20:30

Σε ένα απίθανο σε εξέλιξη ματς της 2ης αγωνιστικής της Super League, στο γήπεδο «Θόδωρος Βαρδινογιάννης» του Ηρακλείου, ο ΟΦΗ απέσπασε ισοπαλία 3-3 από την ΑΕΚ, αν και έχανε 3-0 ως το 78΄(!), και την υποχρέωσε στην πρώτη βαθμολογική της απώλεια στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Αραούχο άνοιξε το σκορ στο 15ο λεπτό για την Ενωση, η οποία, παρότι έμεινε με δέκα παίκτες από το 36΄ λόγω αποβολής του Λιβάι Γκαρσία, σημείωσε άλλα δύο γκολ με τον Τσούμπερ (41΄) και τον Ανσαριφάρντ (64΄). Στο φινάλε, όμως, οι Κρήτες με δύο τέρματα του Νέιρα (78΄, 84΄) κι ένα του Βούρου στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων πήραν από το… πουθενά τη δεύτερη ισοπαλία τους στο ξεκίνημα της σεζόν.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 2ο λεπτό ο Λιβάι Γκαρσία βγήκε στην πλάτη της άμυνας και προσπάθησε να «κρεμάσει» τον εξερχόμενο Επασί, έστειλε όμως την μπάλα άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Τζαβέλλα στο 5΄, όμως στο 15΄ ο «Δικέφαλος» βρήκε το γκολ. Ο Αραούχο έκανε ωραία προσπάθεια, απέφυγε έναν αντίπαλο και με δυνατό αριστερό σουτ έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ.

Η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι και απείλησε εκ νέου στο 27΄, όταν ο Τζαβέλλας δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή στη σέντρα-σουτ του Αμραμπατ. Στο 36΄, όμως, υπήρξε αλλαγή δεδομένων στο παιχνίδι, καθώς μετά από ένα μαρκάρισμα του Λάμπρου στον Γκαρσία ακολούθησε σύρραξη ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων και ο διαιτητής Φωτιάς απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον επιθετικό της ΑΕΚ.

Ο ΟΦΗ προσπάθησε να εκμεταλλευθεί την αριθμητική υπεροχή, αλλά η «λόμπα» του Λάμπρου στο 39΄ πέρασε ελάχιστα έξω, και δύο λεπτά αργότερα (41΄) η Ενωση διπλασίασε τα τέρματά της. Ο Σιμάνσκι ελίχθηκε από δεξιά και γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, όπου ο Τσούμπερ έφερε τη μπάλα στο αριστερό και με ωραίο σουτ νίκησε τον Επασί. Στο φινάλε του ημιχρόνου, ο Τζαβέλλας «άγγιξε» το 0-3, αλλά αστόχησε από πολύ κοντά, μετά από ασταθή επέμβαση του Επασί.

Στο β΄ μέρος η ΑΕΚ οπισθοχώρησε και οι γηπεδούχοι πήραν μέτρα στο γήπεδο, αλλά ούτε το σουτ του Νέιρα, ούτε η κεφαλιά του Διαμαντή βρήκαν στόχο, ενώ στο 58΄ ο Βράνιες ανέκοψε την τελευταία στιγμή τον Ντουρμισάι, που ήταν έτοιμος να πλασάρει. Ο Μιλόγεβιτς στο 62΄ πέρασε στο ματς τους Ανσαριφάρντ και Σάκχοφ και ο Ιρανός επιθετικός δικαίωσε άμεσα τον προπονητή του, καθώς στο 64΄ πέτυχε με σουτ μέσα από την περιοχή το τρίτο γκολ της ομάδας του. 

Το ματς φαινόταν να έχει κριθεί, όμως ο Νέιρα είχε… διαφορετική άποψη. Ο Αργεντινός μείωσε στο 78΄ με ωραία κεφαλιά και στο 84΄, με σουτ από το ύψος της περιοχής (η μπάλα κόντραρε σε αμυνόμενο και ξεγέλασε τον Στάνκοβιτς), αναπτέρωσε τις ελπίδες του ΟΦΗ. Η επιμονή των γηπεδούχων δικαιώθηκε τελικά στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Μετά από εκτέλεση φάουλ και σύγχυση στην περιοχή της ΑΕΚ, ο Βούρος με κοντινή προβολή ισοφάρισε και στέρησε από τον «Δικέφαλο» την κορυφή.

Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας)
Κίτρινες: Καμάου, Λάμπρου, Νέιρα, Πασαλίδης, Βούρος
Κόκκινη: Γκαρσία (36΄)
Οι συνθέσεις:
ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Κοροβέσης, Πασαλίδης (46΄ Ουές), Διαμαντής, Βούρος, Νέιρα, Γκαγιέγκος, Ντε Γκούζμαν, Λάμπρου (71΄ Γρίβας), Καμάου (46΄ Ντουρμισάι), Καστάνιος (59΄ Φαν Ντούινεν)
ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Στάνκοβιτς, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Βράνιες, Μισελέν, Τσούμπερ (75΄ Μάνταλος), Λε Ταλέκ, Σιμάνσκι (89΄ Σβάρνας), Αμραμπατ (62΄ Σάκχοφ), Γκαρσία, Αραούχο (62΄ Ανσαριφάρντ)


btm