Δεν είναι μυστικό πως πέρυσι, όταν ολοκληρώθηκε η σεζόν, υπήρχε προβληματισμός στην ΑΕΛ σχετικά με την κατάσταση του Έουλερ Σίλβα και αν θα μπορεί στη φετινή περίοδο να αποτελέσει βασικό μέλος στο ρόστερ. Οι συχνοί τραυματισμοί του ήταν η αιτία που, όχι μόνο δεν αγωνίστηκε σε αρκετά παιχνίδια στην προηγούμενη περίοδο, αλλά δεν πρόλαβε καν ο κόσμος να εξαγάγει συμπεράσματα για την αξία του.

Εκεί στο βοηθητικό του Τσιρείου γνώριζαν πολύ περισσότερο τους λόγους που δεν τέθηκε σοβαρέ θέμα αποχώρησής του, αφού πίστευαν στην αξία του και με σωστούς χειρισμούς θα μπορούσε όχι μόνο να αξιοποιηθεί, αλλά να αποτελέσει κι έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ φέτος. Και αυτό είναι που συμβαίνει από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια των γαλαζοκίτρινων έως σήμερα.

Κόντρα στην Πάφος FC (4-0) αγωνίστηκε ως αλλαγή, πέτυχε ένα γκολ κι έδωσε και μία ασίστ. Απέναντι στον Ολυμπιακό (1-1) άρχισε ως βασικός και μέχρι το 61’ που έγινε αναγκαστική αλλαγή, ήταν ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου, προλαβαίνοντας να δώσει την ασίστ στο γκολ του Σάντος, ενώ ήταν πρωταγωνιστής στις πλείστες ευκαιρίες που δημιούργησαν οι γαλαζοκίτρινοι στο (καλό τους) πρώτο ημίχρονο.

Αν δεν προέκυπτε η εξέλιξη αυτή, ίσως να μην επηρεαζόταν η ομάδα της Λεμεσού και να υποχρεωθεί σε παθητικό ρόλο. Ο Βραζιλιάνος δεν αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Περισσότερο για προληπτικούς λόγους αντικαταστάθηκε, αφού και ο ίδιος με όσα πέρασε στην περσινή σεζόν, είναι λογικό να φοβάται.

Οι φίλοι της λεμεσιανής ομάδας βλέποντας μέχρι στιγμής πόσο σημαντική μονάδα είναι για την ΑΕΛ, εύχονται η ατυχία να μην του ξαναχτυπήσει την πόρτα. Αν θα είναι διαθέσιμος ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι με τον Απόλλωνα, δεν είναι ακόμη βέβαιο, αλλά οι πιθανότητες είναι με το μέρος του. Στη φόρμα που ήταν, ένα πισωγύρισμα λόγω τραυματισμού θα ήταν άσχημο για την ΑΕΛ και τον ίδιο, διότι αν του τύχει θα βγει εκτός ρυθμού.

Εφημερίδα SportdayΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ