• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Το πρώτο «τσεκ-απ» της Α’ Κατηγορίας
06/10/2021 19:03
Το πρώτο «τσεκ-απ» της Α’ Κατηγορίας

Η διακοπή για τις εθνικές ομάδες δίνει την ευκαιρία στις ομάδες της Α’ κατηγορίας να αναπροσαρμόσουν τα πλάνα τους και να δουλέψουν περισσότερο πάνω στα αρνητικά στοιχεία που έχει εντοπίσει ο εκάστοτε προπονητής.

Μετά από πέντε αγωνιστικές από την έναρξη (έστω και αν η πρώτη αγωνιστική ήταν… κουτσή), ήδη τα πρώτα, πρώιμα, συμπεράσματα μπορούν να κατατεθούν. Κάπως έτσι, το sport-fm.com.cy συγκέντρωσε τα θετικά και αρνητικά δείγματα των 12 «μονομάχων» και τα παρουσιάζει.

Απόλλων

Μία εξαιρετική εκκίνηση πρωταθλήματος πραγματοποίησε ο Απόλλωνας, που έκανε τέσσερις νίκες στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές (Εθνικό, Άρη, ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ). Τερματίστηκε όμως απότομα με την εντός έδρας, βαριά ήττα από την ΑΕΚ με 4-1. Το συγκρότημα του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές έδειξε πως μπορεί να παίρνει αποτελέσματα και στα δύσκολα (πχ. με 10 ποδοσφαιριστές κόντρα στον Άρη). Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ όμως, παρουσίασε και πάλι τα αμυντικά προβλήματα που στέρησαν από την ομάδα το ευρωπαϊκό όνειρο, τα οποία θα πρέπει να προσεχθούν για τη συνέχεια.

ΑΕΚ

Αν και προβλημάτισε στην πρεμιέρα με την Δόξα, η ΑΕΚ με την μεταγραφική ενίσχυση της τελευταίας στιγμής, δημιούργησε ένα ισχυρό σύνολο, το οποίο φαίνεται πως μπορεί να την οδηγήσει στους στόχους της. Η νίκη επί της Ομόνοιας με 2-1 και κυρίως η μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί του Απόλλωνα στο Τσίρειο (4-1), ανέβασε τις προσδοκίες του κοινού των κιτρινοπρασίνων.

Άρης

Η ομάδα του Λιάσου Λουκά ξεκίνησε με νίκη στην Λευκωσία επί του Ολυμπιακού, όμως τα επόμενα δύο παιχνίδια (ήττα από Απόλλωνα 0-1 και ισοπαλία με ΠΑΕΕΚ 0-0), δημιούργησαν έναν προβληματισμό που αφορούσε κυρίως το επιθετικό κομμάτι. Και εκεί που όλοι συζητούσαν για το πρόβλημα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», ήρθαν δύο απανωτές τριάρες (3-2 την Ανόρθωση και 3-0 τον Εθνικό). Ο Άρης δείχνει πως μπορεί να κάνει μία καλή πορεία στο φετινό πρωτάθλημα, αρκεί να βρει σταθερότητα στην απόδοσή του.

ΑΕΛ

Με καθυστέρηση ξεκίνησε η ΑΕΛ, αφού αναβλήθηκε το παιχνίδι της πρεμιέρας με την Ομόνοια, όμως εντυπωσίασε στο πρώτο της παιχνίδι, όπου συνέτριψε την Πάφο με 4-0. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, αφού έμεινε στο 1-1 στο ΓΣΠ με τον Ολυμπιακό, σε ένα παιχνίδι που παρουσίασε δύο πρόσωπα, ενώ ηττήθηκε από τον Απόλλωνα (1-0) για την 4η αγωνιστική. Επέστρεψε στις νίκες στο Μακάρειο, κόντρα στην ΠΑΕΕΚ (3-1), αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από το πρώτο λεπτό. Αστάθεια στην απόδοση των γαλαζοκιτρίνων, όμως δείχνουν ότι και φέτος θα είναι εκεί.

Ολυμπιακός

Δεν ξεκίνησαν καλά οι μαυροπράσινοι, αφού ηττήθηκαν στο ΓΣΠ με 2-1 από τον Άρη. Στη συνέχεια το πρόγραμμα ήταν δύσκολο, όμως η ομάδα του Γιώργου Πετράκη κατάφερε να το φέρει εις πέρας, με βαθμολογικά οφέλη και δύο μεγάλες νίκες επί Ομόνοιας και ΑΠΟΕΛ. Ήρθε ισόπαλος με την ΑΕΛ στο ΓΣΠ, ενώ ηττήθηκε δύσκολα στην Αρένα από την ΑΕΚ (1-0). Φαίνεται πως θα αποτελέσει και φέτος μία σκληροτράχηλη ομάδα, που μπορεί να κάνει πολλές ζημιές.

Δόξα

Η ομάδα της Κατωκοπιάς δείχνει πως πεθαίνει πολύ δύσκολα, αφού στις πρώτες πέντε αγωνιστικές μετράει μόλις μία ήττα (2-1 από την Ομόνοια στις καθυστερήσεις στο ΓΣΠ). Ομάδα που δεν παρατάει τα όπλα σε κανένα σημείο και αν δεν την υπολογίσουν οι αντίπαλοι της, μπορεί να κάνει ζημιά.

Πάφος

Η εμφατική πρεμιέρα με την τεσσάρα επί του ΑΠΟΕΛ, δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Ήττα με το ίδιο σκορ από την ΑΕΛ την αμέσως επόμενη αγωνιστική και τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες (1-1) με Πάφο, Ομόνοια και Δόξα. Η Πάφος δείχνει να έχει ένα πρόβλημα στο τελείωμα των φάσεων, που προσπαθεί να λύσει ο Ντάρκο Μίλανιτς. Αν βρει τον τρόπο, έχει όλα τα φόντα να χτυπήσει την εξάδα.

Ανόρθωση

Η «Κυρία» δεν ξεκίνησε το πρωτάθλημα όπως θα ήθελε. Ήττα από την Δόξα με κατεβασμένα τα χέρια (2-0), δύσκολη νίκη επί του Εθνικού (2-1) και ήττα από τον Άρη (3-2). Ήρθε όμως η νίκη επί του ΑΠΟΕΛ (2-1) και ανέβασε το ηθικό της ομάδας για τη συνέχεια. Η Ανόρθωση δείχνει πως έχει πολύ καλό υλικό, που μπορεί να την στείλει ψηλά στη βαθμολογία, αρκεί να μπορέσει να ανταποκριθεί σωστά μέσα στο γήπεδο.

Ομόνοια

Όπως και με την Ανόρθωση, έτσι και η Ομόνοια, δεν έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα όπως θα ήθελε. Οι πράσινοι μετρούν μόλις 4 βαθμούς στους τέσσερις αγώνες που έχει δώσει (έχει αναβληθεί ο αγώνας της πρεμιέρας με την ΑΕΛ, που θα γίνει τον Δεκέμβριο), με μία νίκη επί της Δόξας (2-1) με γκολ στις καθυστερήσεις και μία ισοπαλία με την Πάφο (και τα δύο αποτελέσματα στο ΓΣΠ). Οι εκτός έδρας ήττες από ΑΕΚ (2-1) και Ολυμπιακό (1-0) έχουν αφήσει πίσω βαθμολογικά την ομάδα, που έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς.

ΠΑΕΕΚ

Όλοι περίμεναν πως η νεοφώτιστη της Α’ κατηγορίας, θα ήταν εύκολος αντίπαλος, όμως μόνο κάτι τέτοιο δεν έχει δείξει στις πρώτες αγωνιστικές. Ξεκίνησε με νίκη επί του Εθνικού στο Δασάκι της Άχνας (3-1), ενώ πήρε ισοπαλία από τον Άρη στο Μακάρειο (0-0). Στη συνέχεια έχασε δύσκολα τόσο από το ΑΠΟΕΛ (1-0 στο τέλος του αγώνα), όσο και από την ΑΕΛ (1-3) με την οποία προηγήθηκε. Η ΠΑΕΕΚ θα παλέψει κάθε αγώνα και δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος για κανέναν.

ΑΠΟΕΛ

Συνεχίζει από εκεί που έμεινε το ΑΠΟΕΛ, που σε πέντε αγωνιστικές μετράει μόλις τρεις βαθμούς, από τη δύσκολη νίκη με 1-0 επί της ΠΑΕΕΚ. Οι γαλαζοκίτρινοι προβλημάτισαν στα υπόλοιπα παιχνίδια με εξαίρεση το τελευταίο κόντρα στην Ανόρθωση, στο οποίο, κατά γενική ομολογία, παρουσίασαν την καλύτερη φετινή τους εικόνα. Αναμένεται πως θα βελτιωθεί και άλλο στη συνέχεια, με τον Σοφρώνη Αυγουστή να βάζει περισσότερα στοιχεία στο παιχνίδι του. Ερωτηματικό παραμένει η αμυντική λειτουργία, όπου δεν έχει γίνει μεταγραφική ενίσχυση και παρουσιάζει προβλήματα.

Εθνικός

Ίσως η απογοήτευση του φετινού πρωταθλήματος, αφού με την εικόνα που παρουσίασε πέρσι και τις μεταγραφικές κινήσεις που έκανε η ομάδα του Ηλία Χαραλάμπους, είχε δημιουργήσει προσδοκίες για μία καλή πορεία τη φετινή σεζόν. Όμως ο μόλις ένας βαθμός που έχει μέχρι τώρα, στις πρώτες πέντε αγωνιστικές, βάζει την ομάδα σε δύσκολα μονοπάτια. Η προσφυγική ομάδα θα πρέπει να αλλάξει πολλά σε επιθετικό και αμυντικό κομμάτι, για να μπορέσει να αλλάξει την εις βάρος της εικόνα.


btm