Οι πληγές που άφησαν οι ήττες γιατρεύονται μονάχα με νίκες. Μόνο έτσι μπορεί να αντιστραφεί το άσχημο κλίμα που υπήρχε, και η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή το έκανε. Πριν τον αγώνα είχαμε γράψει τον εξής τίτλο. «Ας είναι η απαρχή της αντεπίθεσης». Το πρώτο βήμα έγινε στο προχθεσινό παιχνίδι με τον Εθνικό Άχνας.

Σε έναν αγώνα που υπήρχε τεράστιο «πρέπει» το ΑΠΟΕΛ ανταποκρίθηκε θετικά και πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο δείχνοντας πως υπάρχει ακόμα… ζωή. Βέβαια μέχρι να το καταφέρει υπήρξαν πολλές αντιξοότητες τις οποίες έπρεπε να ξεπεράσει και το έκανε. Είδε δύο παίκτες του (Ντανίλο, Νταουσβίλι) να αποχωρούν τραυματίες και δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης σε κομβικό σημείο.

Κατάφερε όμως να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια που βρέθηκαν μπροστά του και να φτάσει σε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο που του δίνει μια ψυχολογική «ένεση» ενόψει της συνέχειας. Ούτε που ήθελαν να το φαντάζονται στον «Αρχάγγελο» εάν για ακόμα ένα παιχνίδι οι γαλαζοκίτρινοι δεν κατάφερναν να κερδίσουν. Οι συνέπειες θα ήταν τεράστιες, όμως ευτυχώς έκαναν το καθήκον τους και αποφόρτισαν ένα μεγάλο μέρος της πίεσης που υπήρχε.

Φάνηκε στα πρόσωπα των παικτών και στους πανηγυρισμούς, πόσο πολύ ήθελαν αυτή τη νίκη. Υπήρχε ήδη συσσωρευμένη πίεση και άγχος από τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα, οπότε ήταν λογικό να πανηγυριστεί δεόντως αυτή η νίκη. Είναι πολλά τα οφέλη μετά από ένα τέτοιο τρίποντο που ήρθε μέσα από χίλια κύματα με γκολ στο 87’ από τον Καρώ που έσωσε την ομάδα από ένα ακόμα στραπάτσο.

Καταρχάς, κερδίζει χρόνο και ηρεμία να δουλέψει ακόμα παραπάνω ενόψει του αγώνα με τον Άρη και παράλληλα αποκτά σταδιακά τη χαμένη του αυτοπεποίθηση. Επιπλέον, βαθμολογικά δεν έμεινε κι άλλο πίσω και δεν άφησε τους αντιπάλους του να ξεφύγουν περαιτέρω, αφού ήδη έχασε αρκετό έδαφος. Υπάρχει, δηλαδή, φως στο τούνελ και ο στόχος είναι να βρει τον τρόπο να βγει από το αδιέξοδο που είχε μπει από μόνη της η ομάδα. Στο χέρι της είναι να αλλάξει την κατάσταση και να χτίσει ένα σερί νικών που θα διαφοροποιήσει τα δεδομένα.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΜΠΟΣ

Εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ

Ένθετο SUPER SPORTΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ