Το ΑΠΟΕΛ ξέρει να «κτυπά» από τις στατικές εκτελέσεις όμως ενόψει Άρη θα χρειαστεί (και) την καλύτερη φετινή αμυντική συμπεριφορά του.

Εύκολα ή δύσκολα δεν έχει σημασία για το ΑΠΟΕΛ. Ούτε αν θα θέλξει με την απόδοσή του. Ζωτικής σημασίας είναι μονάχα η παραμονή του στην οδό των επιτυχιών, που για να επιτευχθεί, απαιτεί την εξής αγωνιστική υπέρβαση: Είτε παρουσιάζοντας την καλύτερη φετινή αμυντική του συμπεριφορά είτε την επιθετική ικανότητα που θα τον φέρνει πάντα ένα βήμα μπροστά από τον Άρη.

Ναι, τον Άρη. Την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, που φιγουράρει στη δεύτερη θέση της κατάταξης επειδή, μεταξύ άλλων, διαθέτει το χάρισμα να «σκοτώνει» τον αντίπαλό του με γρήγορα τέρματα ή με ανατροπή στα τελευταία λεπτά. Αυτή, ως εκ τούτου, είναι η πρόκληση της εβδομάδας για τους γαλαζοκίτρινους, οι οποίοι δουλεύουν ώστε να βελτιωθούν στις επιστροφές, στις αναχαιτίσεις και να βάλουν μια τελεία στα αβίαστα λάθη στον μεσοαμυντικό χώρο.

Το σημείο-κλειδί είναι η πολυσυζητημένη ψυχολογία των ποδοσφαιριστών. Για το τεχνικό επιτελείο άλλωστε, όσο έρχονται οι βαθμοί τόσο θα ανεβαίνει η στάθμη της αυτοπεποίθησης και της συγκέντρωσης, άρα και θα μειωθούν οι στιγμές αμηχανίας εντός της οικείας περιοχής. Παράλληλα, θα δημιουργηθούν καλύτερες πιθανότητες για την αξιοποίηση των ευκαιριών που φτιάχνει η ομάδα της Λευκωσίας.

Ο Σωφρόνης Αυγουστή έχει καταγράψει με ικανοποίηση την ανεβασμένη διάθεση του Οκριασβίλι, τις καίριες τοποθετήσεις του Κβιλιτάια, το πόσο επικίνδυνος μπορεί να καταστεί ο Σόουζα στις προωθήσεις του, ωστόσο εξακολουθεί να ζητά, όχι μόνο από τους προαναφερθέντες, καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια. Που για την ώρα, το ΑΠΟΕΛ έδειξε να το επιτυγχάνει συχνότερα μέσω των στατικών φάσεων, καθώς από φάουλ σημείωσε τρία εκ των πέντε τερμάτων του σε έξι αγωνιστικές. Δύο με τον Καρώ και ένα με απευθείας εκτέλεση από τον Οκριασβίλι. Μια στημένη μπάλα στα δίχτυα έχει στείλει επίσης και ο Σαμπάλα, για το κύπελλο.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΟΥΚΑ
Εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ
Ένθετο SUPER SPORTΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ