Τα προβλήματα στην άμυνα του Απόλλωνα υπάρχουν και παραμένουν άλυτα για την ώρα και είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει.

Έλλειψη σταθερότητας, έλλειψη επικοινωνίας και έλλειψη ομοιογένειας είναι τα στοιχεία που λείπουν από την αμυντική γραμμή του Απόλλωνα και παρουσιάζεται τόσο ευάλωτη. Αυτό φάνηκε εξαρχής πριν ακόμα αρχίσουν και τα προβλήματα τραυματισμών. Η εστία της ομάδας παραβιάστηκε οκτώ φορές σε έξι αγώνες, με το νούμερο να είναι τεράστιο για ομάδα που θέλει να διεκδικήσει τον τίτλο. Η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο πρόβλημα στην άμυνα φάνηκε από την προετοιμασία και δεν διορθώθηκε σχεδόν καθόλου ούτε στα επίσημα παιχνίδια.

Σημαντικό ρόλο στη μεγέθυνση του προβλήματος έπαιξαν και οι τραυματισμοί βασικών παικτών της αμυντικής τετράδας, με αποτέλεσμα να αλλάζουν τα πρόσωπα και να χάνεται η συνοχή. Αν και στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια (Εθνικό, Άρη, ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ) η τετράδα στην άμυνα αποτελείτο από τους Ρομπέρζ, Κατελάρη, Χαμάς και Παναγιώτου. Όμως από το παιχνίδι με τον Άρη μέχρι και το ματς με την ΑΕΛ είχε αλλάξει ο τερματοφύλακας με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Ξεκίνησε ο Γιοβάνοβιτς με Εθνικό και στη συνέχεια ο Δημητρίου. Κι όταν παρέμεινε κάτω από τα δοκάρια ο Κύπριος γκολκίπερ, μέχρι και τον αγώνα με την ΑΕΚ έλειψε ο Κατελάρης από το κέντρο της άμυνας και τον αντικατέστησε ο Νασιμέντο. Με την Ομόνοια υπήρξαν εκ νέου αλλαγές τόσο στην άμυνα όσο και στον τερματοφύλακα. Ο Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ επέλεξε τον Γιοβάνοβιτς κάτω από τα δοκάρια, Ρομπέρζ, Μαλεκκίδης στο κέντρο της άμυνας, αριστερά τον Χαμάς και δεξιά τον Μαυρία. Υπήρξαν τρεις διαφορετικές τετράδες στην άμυνα σε έξι αγώνες. Αυτό σημαίνει πως δύσκολα μπορούν να βρουν χημεία οι παίκτες όταν σχεδόν σε κάθε αγώνα υπάρξουν διαφοροποιήσεις στο αμυντικό μισό της ομάδας.

Όπως και να ’χει είναι ένα θέμα που πρέπει να λύσει ο Γερμανός τεχνικός και να προσπαθήσει να κάνει πιο συμπαγή την ομάδα του, αφού βλέπει πως δέχεται εύκολα φάσεις και αδυνατεί να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Λογικά όταν όλοι οι παίκτες είναι στη διάθεση του Τσόρνιγκερ θα στρώσει και θα ανέβει ένα επίπεδο.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΜΠΟΣ
Εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ
Ένθετο SUPER SPORTΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΕΛ: Αναφορά στην Γεωργία για Νταουσβίλι!

ΜΜΕ στην Γεωργία κάνουν λόγο περί ενδιαφέροντος της Dinamo Tbilisi για...

Top News
01/12/2021 14:41

Προσπάθεια εντός του 2021 (Αποφασίζει η ΚΟΠ για «αιώνιο»)

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου αναμένεται να ανακοινώσει την ημερομηνία για...

Top News
01/12/2021 14:18

Κίκης: «Καθόλου απίθανο να περάσουν και μπουλντόζες/Δεν πήρε αυτό που...

Στον SUPER SPORT FM 104 στην εκπομπή «Δώδεκα στα Σπορ»...

Top News
01/12/2021 12:54

Η έρευνα εστιάζει στους στημένους αγώνες σε φιλικό ή μη...

Ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης ενημερώνει για την...

Α Κατηγορία
01/12/2021 10:35

ΑΠΟΕΛ: «Αφού βελτιώθηκε… έχει ο Θεός»

Αλήθεια, πόσοι φίλοι του ΑΠΟΕΛ πίστευαν πραγματικά μετά τις πρώτες...

Top News
01/12/2021 10:21

Δημητρίου: «Η θέση μας λέει πολλά/Έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε…»

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΕΚ, Κυριάκος Δημητρίου τοποθέτηκε στον Super...

Α Κατηγορία
01/12/2021 09:55