Ο Απόλλωνας δεν κέρδισε την Πάφο εύκολα, αλλά ούτε δυσκολεύτηκε σε μεγάλο βαθμό… Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο για να καταφέρει στο τέλος να επικρατήσει (2-0), προηγήθηκε ένας συνδυασμός στοιχείων και ενεργειών.
Γίνεται λόγος ότι η Πάφος έχασε πολλές ευκαιρίες και για λίγο περισσότερο από ένα ημίχρονο έπαιξε με παίκτη λιγότερο. Ο Απόλλωνας, όμως, είχε την υπεροχή στη μεγαλύτερη διάρκεια, είχε σχεδόν τις διπλάσιες (αξιόλογες) χαμένες ευκαιρίες από την αντίπαλό του και το γεγονός πως η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε 2-0 υπέρ του, «τιμάει» κάπως την παφιακή ομάδα και το σκορ αδικεί ίσως τους Λεμεσιανούς. Διότι αν το ποσοστό ευστοχίας των κυανόλευκων ήταν ελαφρώς αυξημένο στο παιχνίδι, θα κέρδιζαν με ένα ή δύο τουλάχιστον περισσότερα γκολ διαφορά (π.χ. αν δεν έχανε το πέναλτι ο Γιάννης Πίττας ή αν ο Μπασέλ Ζράντι έστελνε την μπάλα στα δίχτυα αντί στο δοκάρι σε ένα ασύλληπτο σουτ που επιχείρησε).

Έστω και σε μεγαλύτερο βαθμό όμως από τα προηγούμενα παιχνίδια με ΑΕΚ (1-4) και Ομόνοια (0-1), οι κυανόλευκοι είχαν την ουσία αυτή τη φορά στην τελική προσπάθεια, αφού κατάφεραν να πετύχουν δύο γκολ στις πολλές αξιόλογες ευκαιρίες που είχαν (εφτά με οκτώ ίσως στο σύνολο). Κάτι που δεν κατάφεραν στις δύο προηγούμενες αγωνιστικές. «Μακάρι να συνεχίσουμε να δημιουργούμε τόσες πολλές ευκαιρίες και τα γκολ θα έρθουν. Μακάρι να το κάνουμε αυτό και να κερδίζουμε έστω και με λίγα γκολ».

Παράλληλα με τη θετική εικόνα του, ο Απόλλωνας είχε σε πολύ καλή μέρα τον Αλεξάνταρ Γιοβάνοβιτς που κατάφερε να σώσει την ομάδα του σε πέντε περιπτώσεις, σε προσπάθεια των Σεμέδο (δις), Βάλακαρι, Ντράγκομιρ και Φουρ. Πραγματοποίησε αποκρούσεις με υψηλό βαθμό δυσκολίας και σε μία περίπτωση από αυτές, ήταν μετά από διπλή προσπάθεια (με Σεμέδο, όπου στη φάση πήγε να μπει και ο Ζαϊρό).


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑ
ΕΝΘΕΤΟ SUPER SPORTΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ