Απ’ όποια πλευρά κι αν αξιολογήσει κανείς το θέμα με την απόδοση της ΑΕΛ απέναντι στον Εθνικό και το γεγονός ότι άφησε δύο βαθμούς στο Δασάκι, άκρη δεν θα βγάλει. Από που να καταπιαστούμε; Από το προβάδισμά της 2-0 που δεν κατάφερε να διαφυλάξει, τις αμυντικές αδυναμίες της που εξέθεσαν οι επιθετικοί της προσφυγικής ομάδας ή το κοουτσάρισμα του Ντούσαν Κέρκεζ που δεν χρειαζόταν και… ραβδί για να γίνουν οι απαραίτητες βελτιωτικές κινήσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι δυνατότητες της ομάδας είναι πολλές και η ποιότητά της αρκετή, όμως ήταν σκιά του καλού εαυτού της και όχι μόνο παραχώρησε ισοπαλία στον αντίπαλο, αλλά κινδύνεψε κιόλας να χάσει, αφού τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα την είχε ο Εθνικός στα τελευταία στάδια της αναμέτρησης.
Ενοχλεί περισσότερο και ο τρόπος που ήρθε η απώλεια βαθμών και όσα έδειξε η ΑΕΛ μέχρι στιγμής, δεν συνάδουν με τους πρωταγωνιστικούς στόχους που έχουν τεθεί, ενώ για πρώτη φορά ασκείται κριτική στον Κέρκεζ, τέτοια σε βαθμό, που όμοιά της δεν έχει ασκηθεί ποτέ στο παρελθόν. Ακόμη κι όταν πέρσι μέσα σε λιγότερο από δέκα ημέρες κατάφερε να μείνει εκτός διεκδίκησης και των δύο εγχώριων τίτλων.
Ο Ντούσαν Κέρκεζ παρουσιάστηκε έντονος στη διάσκεψη τύπου και «τράβηξε αυτιά» τονίζοντας πως κάποιοι παίκτες θα πρέπει να καταλάβουν που ήρθαν και ποια νοοτροπία πρέπει να έχουν. Φέρει ευθύνη και ο ίδιος, αλλά το γεγονός πως κάποιοι παίκτες δεν προσφέρουν στον αναμενόμενο βαθμό, κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο των γαλαζοκίτρινων στην προσπάθειά τους για διάκριση.

Αν μερικοί παίκτες δεν είναι σε καλή κατάσταση, θα μπορούσε να δώσει ευκαιρίες σε άλλους των οποίων η ποιότητα είναι δεδομένη. Όπως ο Άντονι Γεωργίου ή ο Βασίλης Παπαφώτης, για τον οποίο «έσταξε μέλι» προσφάτως ο Σέρβος τεχνικός. Όσο δεν το πράττει, από τη στιγμή κιόλας που χρειάζεται και Κύπριους στην ενδεκάδα της η ΑΕΛ για να αποφεύγει τα πρόστιμα, δίνεται και το δικαίωμα να υποστηρίζει και γράφει ο καθένας το μακρύ και το κοντό του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, αδίστακτα και χωρίς επιχειρήματα.
Σαφώς και ο Κέρκεζ έχει αρκετά χρόνια εμπειρίας στον πάγκο της ΑΕΛ και ξέρει καλά τι πρέπει να αλλάξει. Το θέμα είναι να βρει εγκαίρως τις λύσεις, προτού χαθεί κι άλλο έδαφος και η «μέγγενη» της κριτικής αρχίσει να σφίγγει πολύ περισσότερο.

Χάνει Άρη
Στο αμέσως επόμενο παιχνίδι με τον Άρη θα εκτίσει την ποινή του ο Έουλερ, αφού ο Βραζιλιάνος είχε συμπληρώσει απαγορευτικό αριθμό καρτών και έπρεπε στην ΑΕΛ να επιλέξουν αν θα χάσει αυτό το παιχνίδι ή το ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ. Ο λόγος της απόφασης είναι πως ο παίκτης έχει και έναν μυϊκό τραυματισμό από το παιχνίδι με τον Εθνικό, άρα θα έπρεπε να μείνει εκτός έτσι κι αλλιώς.


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑ
ΕΝΘΕΤΟ SUPER SPORTΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ