Μία από τις ιδιαιτερότητες του βαρυφορτωμένου φετινού προγράμματος της Ομόνοιας είναι η συχνή αλλαγή του τρόπου αντιμετώπισης των αντιπάλων της. Κλασικό παράδειγμα, οι υποχρεώσεις της των τελευταίων εννέα ημερών.

Εντός αυτού του διαστήματος, διαφορετικές ήταν οι ανάγκες της στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Απόλλωνα, αλλιώτικες ήταν οι συνθήκες του ευρωπαϊκού της ραντεβού με τη Βασιλεία στο «Σεντ Γιάκομπ Παρκ», ενώ ενδεχομένως χρειαστεί μια νέα προσέγγιση του σημερινού (19:00) της παιχνιδιού για την ΠΑΕΕΚ. Διότι είναι πιθανό το ενδεχόμενο να κληθεί να διασπάσει μια πολυπρόσωπη και πολύ καλά οργανωμένη ανασταλτική συμπεριφορά, αν θέλει να θέσει τις βάσεις για το πρώτο της φετινό διπλό στο πρωτάθλημα.

Το γεγονός ότι έφθασε μέχρι την 7η αγωνιστική -με ματς λιγότερο- χωρίς ακόμη να το πετύχει, δεν συνεπάγεται κάποιο ανεπανόρθωτο κόστος για την πρωταθλήτρια, ιδιαίτερα εάν ληφθεί υπόψη πως μόλις για δεύτερη φορά βγαίνει εκτός ΓΣΠ. Και που πάει; Στο γειτονικό Μακάρειο.

Το βασικό ζητούμενο από την ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ είναι να φέρει τον αποψινό αγώνα στα μέτρα της. Να μην δώσει δικαιώματα ενθουσιασμού στη νεοφώτιστη αντίπαλό της. Και για να το καταφέρει ευκολότερα θα χρειαστεί ένα έγκαιρο προβάδισμα στο σκορ και μια σωστή διαχείριση. Χωρίς να σημαίνει πως αν πάει κάτι στραβά, δεν έχει την εμπειρία και την ικανότητα να το ανατρέψει. Διότι επί της ουσίας, η απόδοση των πρασίνων θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τη συνάντηση.

Ο τεχνικός τους καλείται να παρουσιάσει μια εντεκάδα έτοιμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Ο ίδιος γνωρίζει από πρώτο χέρι, ποιοι παίκτες είναι σε θέση να παρουσιαστούν πιο φρέσκοι και σε ποιους θα δώσει ανάσες. Τυχόν δικαιολογία για κόπωση δεν υφίσταται. Το ρόστερ άλλωστε είχε σχεδιαστεί για να αντεπεξέλθει των συνθηκών.

Η ανάγκη του «τριφυλλιού» για να καλύψει το χαμένο έδαφος και να ανακάμψει βαθμολογικά είναι άμεση. Μια ματιά στην κατάταξη εξηγεί ξεκάθαρα το γιατί. Με αυτό το σκεπτικό, οι άσοι του αναμένεται να διεκδικήσουν απόψε με πάθος τους τρεις βαθμούς.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΟΥΚΑ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑ
ΕΝΘΕΤΟ SUPER SPORTΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ