Ο αντικειμενικός στόχος του ΑΠΟΕΛ, κατά σειρά προτεραιότητας, είναι να μειώσει την απόσταση που τον χωρίζει από τις «ευρωπαϊκές» θέσεις ή έστω να μην τις χάσει από τα μάτια του, μέχρι τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Τότε, που διοίκηση και τεχνικό επιτελείο θα έχουν την ευκαιρία να διορθώσουν ό,τι προλαβαίνουν αναφορικά με την ποιότητα των επιλογών σε συγκεκριμένες θέσεις, υπό την προϋπόθεση της οικονομικής ευχέρειας.

Εάν κι εφόσον την εξασφαλίσουν, θεωρείται βέβαιο πως θα εξαντλήσουν όλες τις πιθανότητες για ενισχύσεις που κατά την κρίση τους θα μπορούν να αλλάξουν αμέσως και προς το καλύτερο, την εικόνα της εντεκάδας, ιδιαίτερα στον αμυντικό τομέα. Δεν θα είναι εύκολο το έργο τους να βρουν τέτοιες λύσεις Ιανουάριο μήνα, χωρίς να χρειαστεί να… προσθέσουν αρκετά μηδενικά στο ποσό που θα δαπανήσουν. Το λες, ωστόσο, κι αναγκαίο κακό, υπό την εξής έννοια:

Μετά από ένα δείγμα οκτώ αγωνιστικών, που δεν το λες και αμελητέο, ιδιαίτερα αν συνυπολογιστεί το επικείμενο φινάλε του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα, έχει διαπιστωθεί πως τα αβίαστα λάθη στον ανασταλτικό τομέα, οι μονομαχίες που έχουν χάσει αμυνόμενοι, ακόμα και η απουσία σταθερότητας στην εστία, έχουν κοστίσει σε βαθμούς. Επίσης, οι γαλαζοκίτρινοι δεν έχουν πείσει, έως σήμερα, πως η εικόνα τους στα μετόπισθεν έχει μεγάλο περιθώριο βελτίωσης.

Χώρια η… μάστιγα των προβλημάτων που αναγκάζει τον Σωφρόνη Αυγουστή να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του. Για παράδειγμα, εκεί που άρχισε να αποδίδει το 3-5-2, με την ενσωμάτωση του Πολυκάρπου στις βασικές επιλογές, προσφάτως προστέθηκε και ο νεαρός μπακ στο απουσιολόγιο. Καθότι, ακόμα, η συνολική εικόνα του Τσεμπάκ μέχρι τώρα, δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες και μη έχοντας κλασική εναλλακτική για το δεξί άκρο της άμυνας, περιορίζεται και η ευχέρεια του τεχνικού της ομάδας να προσαρμόζει τον σχηματισμό αναλόγως των εκάστοτε αγωνιστικών αναγκών.

Γι’ αυτό τον λόγο, επί του παρόντος προσπαθεί να πάρει όσα περισσότερα μπορεί από τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του, μέχρι να δει στον Αρχάγγελο νέες αφίξεις.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΟΥΚΑ

Εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ

Ένθετο SUPER SPORT


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απόλλων: Ανανέωσε με Λοΐζου

Οι ανανεώσεις συμβολαίου στον Απόλλωνα άρχισαν. Ο πρώτος που ανανέωσε...

ΑΠΟΛΛΩΝ
30/05/2023 13:20

Ευθυμίου: «Αν υπάρχει απόκρυψη στοιχείων πρέπει να φύγει από μόνος...

Μεταξύ της αποκάλυψης για έναρξη έρευνας για τη διαιτησία, αλλά...

Α Κατηγορία
30/05/2023 13:11

Αποκάλυψη Ευθυμίου για έρευνα για τη διαιτησία που αγγίζει και...

Στον Super Sport FM 104.0 μίλησε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής...

Α Κατηγορία
30/05/2023 12:54

ΑΠΟΕΛ: Στο… ψάξιμο για εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή για οικονομική ενίσχυση

Ανακοίνωση εξέδωσε η εταιρεία ΑΠΟΕΛ, μέσω της οποίας ενημερώνει η...

ΑΠΟΕΛ
30/05/2023 12:49

«Και να σχίστηκαν οι φάκελοι εμείς θα βρούμε – Ένοχος...

Στον Super Sport FM 104.0 μίλησε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής...

Α Κατηγορία
30/05/2023 12:47

Ομόνοια: Η απόφαση για το μέλλον του Τατζούρι-Σράντι

Παρελθόν από την Ομόνοια αποτελεί ο Ισμαέλ Τατζούρι-Σράντι. Όπως ενημέρωσαν...

ΟΜΟΝΟΙΑ
30/05/2023 12:34