Στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος το ΑΠΟΕΛ είχε πρόβλημα τόσο στον αμυντικό τομέα όσο και στον επιθετικό. Με την πάροδο του χρόνου το δεύτερο πρόβλημα φαίνεται να λύνεται και να μην αποτελεί πλέον «αγκάθι». Από την 3η αγωνιστική και μετά οι γαλαζοκίτρινοι σκόραραν τουλάχιστον μία φορά σε κάθε αγώνα, βρίσκοντας αρκετούς πρωταγωνιστές. Ωστόσο, ήταν σημαντικό για την ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή να αρχίσει να παίρνει γκολ και από τους επιθετικούς του.

Το είχαμε γράψει και σε προηγούμενο ρεπορτάζ (έκδοση Παρασκευής, 05/11) πως ήρθε η ώρα για πράξεις για τον Κβιλιτάια κυρίως και για τον Μάγκλιτσα. Ο πρώτος το έκανε αμέσως (06/11 απέναντι στην ΑΕΛ), βρίσκοντας τον δρόμο προς τα δίχτυα δύο φορές. Δεν είναι μόνο ότι σκόραρε δύο γκολ και έφτασε τα τρία σε οκτώ αγώνες (πρώτος σκόρερ μαζί με τον Σόουζα), αλλά η γενικότερη εικόνα που είχε.

Ήταν μέσα στις φάσεις, τροφοδοτήθηκε αρκετά σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια και συμμετείχε ενεργά στο παιχνίδι της ομάδας. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και ο σχηματισμός του Σωφρόνη Αυγουστή, που είχε τρεις παίκτες «μπουκαδόρους» όπως είναι οι Νατέλ, Οκριασβίλι και Εντονγκαλά. Άρεσε πολύ ο Κβιλιτάια και έδειξε να βρίσκει τον καλό του εαυτό που τόσο πολύ είχε ανάγκη ο ίδιος αλλά και η ομάδα του. Είναι σημαντικό για το ΑΠΟΕΛ να έχει έναν επιθετικό που αποτελεί φόβητρο για τους αμυντικούς και να ξέρει πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να κάνει την ευκαιρία γκολ.

Τέτοιος είναι ο Κβιλιτάια και ο Μάγκλιτσα στα καλά τους, αλλά το θέμα είναι ότι μέχρι στιγμής αυτό δεν φαινόταν στο γήπεδο. Το έκανε σε μεγάλο βαθμό ο Γεωργιανός φορ κόντρα στην ΑΕΛ στο καλύτερο του φετινό παιχνίδι και σίγουρα ο Σωφρόνης Αυγουστή θα τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση. Έστειλε ενθαρρυντικά μηνύματα ο Κβιλιτιάια, όμως ο στόχος φυσικά δεν είναι να αποτελεί εξαίρεση ο αγώνας με την ΑΕΛ, άντε και το παιχνίδι με την Ανόρθωση (όπου σκόραρε), αλλά να έχει μια σταθερότητα και να επαναλαμβάνει παρόμοιες εμφανίσεις. Για αυτό αποκτήθηκε άλλωστε, για να αποτελεί μια σταθερά στην επίθεση στην πλειονότητα των αγώνων και να «ξελασπώνει» το ΑΠΟΕΛ.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΜΠΟΣ

Εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ

Ένθετο SUPER SPORTΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ