• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Μέλη του Σώματος Εθελοντών του SupportCY και επαγγελματίες, εκπαιδεύονται στην έρευνα και διάσωση ανηλίκων ελλειπόντων προσώπων
11/11/2021 09:52
Μέλη του Σώματος Εθελοντών του SupportCY και επαγγελματίες, εκπαιδεύονται στην έρευνα και διάσωση ανηλίκων ελλειπόντων προσώπων

Με δικό του Σώμα Εθελοντών, το SupportCY της Τράπεζας Κύπρου δημιουργεί και «επανδρώνει» το Κέντρο Αντιμετώπισης Ανθρωπιστικών Κρίσεων και Φυσικών Καταστροφών SupportCY, προχωρώντας στην πρώτη εξιδεικευμένη εκπαίδευση, που αφορά στην έρευνα και διάσωση ανηλίκων ελλειπόντων ατόμων.

Δημιουργώντας μια από τις ισχυρότερες κοινωνικές συμμαχίες στην Κύπρο για την αντιμετώπιση κρίσεων και λειτουργώντας στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας της Τράπεζας Κύπρου, το SupportCY συνεχίζει την έμπρακτη στήριξή του σε συνανθρώπους μας, προχωρώντας στη λειτουργία του Κέντρου Αντιμετώπισης Ανθρωπιστικών Κρίσεων και Φυσικών Καταστροφών, όπως και στην δημιουργία και εκπαίδευση του Σώματος Εθελοντών. Αποτελούμενο τόσο από μέλη του προσωπικού της Τράπεζας Κύπρου όσο και άλλων εταιρειών μελών και συνεργατών του SupportCY, το Σώμα στοχεύει στην απόκτηση γνώσεων για πιο άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση στην πρόληψη, αντιμετώπιση και αποκατάσταση κρίσεων και καταστροφών.  

Την πρώτη εκπαίδευση του Σώματος Εθελοντών SupportCY, με θέμα «Επιχειρήσεις Έρευνας & Διάσωσης Ανήλικων Ελλειπόντων Ατόμων – Ψυχολογία Διασώστη», έχει αναλάβει ο Κωσταντίνος Καλφούντζος, Επικεφαλής Επιχειρήσεων και Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης στον Ελληνικό Οργανισμό ‘’Το Χαμόγελο του Παιδιού’’, μέλος του SupportCY. Οι δυο ολοήμερες εκπαιδεύσεις πραγματοποιήθηκαν στις 23 και 24 Οκτωβρίου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, επίσης μέλος του SupportCY. Ιδιαίτερη σημασία αποκτά το γεγονός ότι μαζί με τους εθελοντές εκπαιδεύτηκαν και μέλη της Διεύθυνσης Ασθενοφόρων, της Εθνικής Φρουράς, της Αστυνομίας Κύπρου, της Πολιτικής Άμυνας καθώς και του ΕΤΕΑ (Εθελοντικό Τμήμα Εκτάκτων Αναγκών), που επίσης είναι μέλος του SupportCY.

Όπως δήλωσε η Έλλη Ιωαννίδου – Διευθύντρια Εταιρικής Υπευθυνότητας Τράπεζας Κύπρου, «για ακόμη μια φορά αποδείχθηκε η δύναμη της συνεργασίας. Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας της Τράπεζας Κύπρου, το SupportCY λειτούργησε με τον δικό του μοναδικό τρόπο, φέρνοντας κοντά επαγγελματίες και εθελοντές, οι οποίοι έμαθαν και δούλεψαν μαζί, αξιοποιώντας νέες αλλά και παλιές γνώσεις και εμπειρίες. Ευχαριστούμε θερμά για ακόμη μια φορά  τον ελληνικό οργανισμό ‘’Το Χαμόγελο του Παιδιού’’, καθώς και τον κρατικό μηχανισμό για την εμπιστοσύνη που μας δείχνει. Μετά από αιτήματα που λαμβάνουμε, οι εκπαιδεύσεις θα επαναληφθούν και θα επεκταθούν και σε άλλες θεματολογίες».

O κ. Καλφούντζος ευχαρίστησε τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες επαγγελματίες και εθελοντές, «που με έκδηλο ενθουσιασμό συμμετείχαν ενεργά και τις δυο ημέρες της εκπαίδευσης κάνοντας πράξη την προτροπή του ιδρυτή του Οργανισμού ‘’Το Χαμόγελο του Παιδιού’’ Ανδρέα Γιαννόπουλου: Ελάτε λοιπόν να βοηθήσουμε, αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε».

Το Κέντρο Αντιμετώπισης  Ανθρωπιστικής Κρίσης και Φυσικών Καταστροφών του SupportCY, το οποίο ενισχύεται με οχήματα και άλλο ειδικό εξοπλισμό, επικεντρώνεται στην εξειδικευμένη εκπαίδευση σε θέματα που αφορούν στην αντιμετώπιση κρίσεων και φυσικών καταστροφών, έρευνας και διάσωσης ελλειπόντων προσώπων, διοικητικής μέριμνας και υποστήριξης, πυρόσβεσης, αντιμετώπισης πλημμυρών, ψυχολογικής υποστήριξης τραυματισμένων παιδιών όπως και ψυχολογικής υποστήριξη ευάλωτων ομάδων πληθυσμού.

Το SupportCΥ δημιουργήθηκε από την Τράπεζα Κύπρου τον Μάρτιο του 2020 με σκοπό να αντιμετωπίσει τις συνέπειες που προέκυψαν από τη πανδημία και την ενίσχυση των κρατικών μηχανισμών. Σήμερα έχει εξελιχθεί σε ένα δίκτυο πέραν των 130 επιχειρήσεων και οργανισμών που προσφέρει όχι μόνο σε ανάγκες λόγω της πανδημίας αλλά και σε στήριξη έκτακτων αναγκών. 


btm