Ο προπονητής της ΕΝΠ Μαρίνος Σατσιάς μίλησε στον Super Sport FM 104 και την εκπομπή «Καλημέρα στα Σπορ» με την Κατερίνα Κυριάκου

Αναλυτικά

Για την Εθνική: « Μετά το πρώτο γκολ η ομάδα προσπάθησε, έχασε και ευκαιρίες αν ισοφαρίζαμε τα πράγματα θα ήταν αλλιώς. Δυστυχώς όμως στο δεύτερο μέρος καταρρεύσαμε και προήλθε η βαριά ήττα και μαζί η απογοήτευση. Περάσαμε ξανά τα ίδια δυστυχώς στο παρελθόν. Γενικά σαν λαός περιμένουμε περισσότερα. Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο. Όλα ξεκινούν από την στιγμή που δεν συμμετέχουν Κύπριοι ποδοσφαιριστές στα παιχνίδια. Πρέπει να αλλάξει η κατάσταση για να αρχίσουν να παίζουν τα δικά μας παιδιά. Αν υπάρχουν προστίματα ή αφαίρεση βαθμών σίγουρα θα φοβηθούν αρκετοί. Πρέπει να δώσουμε περισσότερη έμφαση και σημασία στον Κύπριο ποδοσφαιριστή. Από την στιγμή που η συμμετοχή 2 ποδοσφαιριστών δεν είναι υποχρεωτική ακόμα τότε δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Αν φυσικά υπάρχουν μεγάλες ποινές τότε θα αναγκαστούν όλες οι ομάδες να ψάξουν Κύπριους. Επίσης οι μεγάλες ομάδες που έχουν την οικονομική ευχέρεια δεν βάζουν Κύπριους δεν τους ενδιαφέρει το πρόστιμο γιατί είναι μικρό».

Για το πρωτάθλημα μέχρι στιγμής: « Αμφίρροπο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής. Ευχάριστη έκπληξη ο Άρης και γενικά βλέπουμε ομάδες να παρουσιάζονται δυνατότερες φέτος. Ακόμα και ο Εθνικός που είναι τελευταίος παίζει καλό ποδόσφαιρο».

Για την ΕΝΠ και τις συνθήκες που επικρατούν: «Δεν εφησυχαζόμαστει , δύσκολο πρωτάθλημα αλλά θα παλέψουμε μέχρι τέλους για να πετύχουμε τους στόχους μας. Υπάρχουν γήπεδα που δεν πληρούν τα κριτήρια και αυτό είναι κάτι που πρέπει να δει και ο ΚΟΑ. Παίζουμε σε αντίξοες συνθήκες, καθώς στους 40 βαθμούς παίζουμε ποδόσφαιρο γιατί δεν υπάρχουν προβολείς για να διεξαχθούν παιχνίδια βράδυ. Τα λέμε χρόνια όλα αυτά μάλλον πρέπει να τα ξαναπούμε. Πρέπει να φέρουμε νέους μέσα στον αθλητισμό καθώς στις μέρες μας είναι ευκολότερο να παρασυρθούν. Θα πρότεινα να παίζουν αναγκαστικά 2 Κύπριοι ποδοσφαιριστές ,έτσι θα μπορούσαμε να το εφαρμόσουμε και στην πρώτη. Στα χέρια μας είναι να υπάρξουν αλλαγές για το καλό του αθλήματος».

Για την επόμενη αγωνιστική: «Δύσκολο το παιχνίδι αλλά πιστεύω με την βοήθεια του κόσμου μας μπορούμε να πάρουμε την νίκη και να διατηρηθούμε στην κορυφή της βαθμολογίας. Προβλήματα υπάρχουν αλλά παρόλα αυτά θέλω να πιστεύω ότι θα βρούμε τον τρόπο για το τρίποντο».ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ