Στο καλοκαίρι που μας πέρασε, η Ένωση πέρασε δύσκολες στιγμές αναφορικά με το διοικητικό κομμάτι, αφού η αποχώρηση του Γιώργου Τσόκκου από την προεδρία είχε αφήσει την ομάδα χωρίς διοίκηση. Μέχρι τη στιγμή που ήρθε ο Κυριάκος Τίκκης και ανέλαβε να οδηγήσει τους βυσσινί στην επόμενη μέρα. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έχτισε με τον Μαρίνο Σατσιά την ομάδα. Βλέποντας τις άλλες ομάδες που έφτιαξαν το ρόστερ τους πιο γρήγορα, ο κόσμος είχε μεγάλη αγωνία να δει πως θα εμφανιστεί η ομάδα στο γήπεδο. Τελικά δημιουργήθηκε ένα εξαιρετικό σύνολο που φαίνεται έτοιμο να επαναφέρει την ομάδα εκεί που ανήκει, δηλαδή στην Α’ κατηγορία.
 Όλα αυτά τα γράφουμε για να τονιστεί πόσο δύσκολα ήταν τα πράγματα στην αρχή της σεζόν. Κι όμως η Ένωση έχει καταφέρει να εκπλήξει ευχάριστα τον κόσμο της και να οδηγεί δίκαια την κούρσα στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας μετά από οκτώ αγωνιστικές. Προφανώς είναι ακόμα νωρίς για να ειπωθεί πως η ομάδα του Σατσιά έχει καταφέρει κάτι, ωστόσο με βάσει όλες αυτές τις δυσκολίες που είχε, της αξίζουν συγχαρητήρια και είναι μαγκιά της.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης πως απέκλεισε τον Άρη από το κύπελλο με πρωταγωνιστές νεαρούς της ακαδημίας (Γαβριήλ, Κολοκούδιας). Ο Σατσιάς έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να συνδυάσει την καλή πορεία στο πρωτάθλημα με τη χρησιμοποίηση Κυπρίων παικτών και νεαρών από την ακαδημία. Το σίγουρο είναι πως εάν συνεχίσει έτσι θα βγει διπλά κερδισμένη. Κι ο λόγος είναι πως θα αποκτήσει έτοιμους ποδοσφαιριστές από τα σπλάχνα της ομάδας.

«Δεν εφησυχαζόμαστε»
Ο τεχνικός της ομάδας, Μαρίνος Σατσιάς, μίλησε στον Super Sport FM 104,0 για τη Β’ κατηγορία και για το επόμενο παιχνίδι με την Αλκή. «Δεν εφησυχαζόμαστε, είναι δύσκολο πρωτάθλημα, αλλά θα παλέψουμε μέχρι τέλους για να πετύχουμε τους στόχους μας. Θα πρότεινα να παίζουν αναγκαστικά δύο Κύπριοι ποδοσφαιριστές, έτσι θα μπορούσαμε να το εφαρμόσουμε και στην πρώτη. Στα χέρια μας είναι να υπάρξουν αλλαγές για το καλό του αθλήματος». Αναφορικά με την Αλκή είπε: «Δύσκολο το παιχνίδι αλλά πιστεύω με την βοήθεια του κόσμου μας μπορούμε να πάρουμε την νίκη και να διατηρηθούμε στην κορυφή της βαθμολογίας. Προβλήματα υπάρχουν, αλλά παρόλα αυτά θέλω να πιστεύω ότι θα βρούμε τον τρόπο για το τρίποντο».

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑ

ΕΝΘΕΤΟ SUPER SPORT

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΜΠΟΣΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ