Στην αποκάλυψη ότι σύντομα ένα άτομο θα προβεί σε νέες καταγγελίες στην Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού προχώρησε ο πρόεδρός της Επιτροπής Χάρης Πογιατζής, μιλώντας το μεσημέρι στην εκπομπή «Δώδεκα Στα Σπορ» με τον Χρίστο Παπακώστα. Επίσης, αναφέρθηκε στην υπόθεση Σταύρου Παπασταύρου (διαβάστε ΕΔΩ), αλλά και για το παιχνίδι Ομόνοια-Δόξα.

Για το Ομόνοια – Δόξα:Οι ερευνόντες λειτουργοί, ο πρώην διεθνής διαιτητής Πανίκος Καΐλης και ο δικηγόρος Στέφανος Σκορδής, έχουν τις ενδοεπικοινωνίες, τις εξετάζουν και αναμένουμε το πόρισμα ίσως πριν τα Χριστούγεννα.

Για την απόφαση της Επιτροπής για αυτεπάγγελτους ελέγχους σε διαιτητές ποδοσφαίρου και καλαθοσφαίρισης, είπε: «Διερευνούμε συγκεκριμένες διαιτησίες και αγώνες. Ανέκαθεν υπήρχε αμφισβήτηση για τους διαιτητές, παρόλο που εγώ τους πιστώνω ότι έχουν πολλές δυσκολίες αποφάσεις σε κλάσματα δευτερολέπτου να διαχειριστούν σε κάθε αγώνα. Όμως επειδή αμφισβητείται η διαιτησία, εκείνο που ζητήσαμε από την ΚΟΠ είναι σε ποιους αγώνες και πόσους αγώνες διαιτήτευσε ένας διαιτητής ή ήταν υπεύθυνος του VAR, γιατί υπάρχουν παράπονα από ομάδες ότι ένας διαιτητής διορίζεται για συγκεκριμένες ομάδες. Επίσης παρακολουθούμε ποιες ομάδες κάνουν παράπονο μετά από τον αγώνα τους και κάνουμε τη δική μας έρευνα για να δούμε αν υπάρχει κάτι το ύποπτο».

Κλείνοντας, μετά από σχετική ερώτηση προέβη στη σχετική αποκάλυψη: «Εκτός από τις δύο υποθέσεις που έχουμε ενώπιον μας, υπάρχει κάποιος που είναι πρόθυμος να μας κάνει κάποιες καταγγελίες. Όπως καταλαβαίνεται δεν μπορούμε να πούμε ονόματα. Θέλει να παραστεί στην επιτροπή και μάλιστα να προβεί σε καταγγελίες. Αν υπάρχει κάτι θα το ερευνήσουμε».ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ