Καλεσμένος στην εκπομπή του Super Sport FM 104.0 «Δώδεκα Στα Σπορ» με τον Χρίστο Παπακώστα, ήταν ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του αθλητισμού Χάρης Πογιατζής, ο οποίος αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα που απασχολούν την επιτροπή το τελευταίο διάστημα.

«Η επιτροπή έχει λιγότερες ευαισθησίες από την Αστυνομία. Επομένως εμείς έχουμε περιορισμένες εξουσίες να κλητεύουμε άτομα, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να πουν αυτά που ζητούμε εμείς. Παρόλο που δρομολογούνται εξελίξεις για καταπολέμηση των φαινομένων που παρατηρούνται, ακόμη δεν υπάρχουν νεότερα», είπε αρχικά

Και συνέχισε: «Φυσικά πρέπει να υπάρχουν και τα άτομα που να είναι πρόθημα να δώσουν στοιχεία και να είναι αξιόπιστα. Επομένως όσα όπλα και να έχεις, αν δεν υπάρχουν άτομα να βοηθήσουν, δυστυχώς είμαστε στον ίδιο παρονομαστή. Υπάρχουν πρόνοιες για προστασία μαρτύρων, έχουμε δει άτομα να δίνουν πάρα πολλά στοιχεία όμως όταν έρθει η ώρα κάνουν πίσω. Φυσικά οι συνομιλίες και καταθέσεις καταγράφονται. Μας δίνουν ονόματα και στοιχεία αλλά δεν μπορούμε να τους υποχρεώσουμε να καταθέσουν».

Για την υπόθεση Παπασταύρου: «Δεν γνωρίζω τι έχει βρει ο κ. Σαββίδης γιατί δεν μπορούμε να παρέμβουμε στο έργο του. Περιμένουμε το πόρισμα του για να το αξιολογήσουμε και να εκδώσουμε σχετική ανακοίνωση. Ελπίζω πριν το τέλος του χρόνου να έχουμε εξελίξεις, όμως σίγουρα θα έχουμε με τον νέο χρόνο».

Ο κ. Πογιατζής έστειλε και ένα μήνυμα: «Ο σκοπός είναι να καταπολεμήσουμε τη διαφθορά, αυτό δεν μπορώ να το υποσχεθώ αλλά αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι σκληρή δουλειά προς αυτή την κατεύθυνση. Στα θέματα των τηλεπικοινωνιών δεδομένων εμείς δεν μπορούμε να ζητήσουμε από το δικαστήριο, αυτό το κάνει η Αστυνομία»ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ