Ο Δρ Μιχάλης Βωνιάτης μίλησε στον Super Sport FM 104,0 και την εκπομπή «Δώδεκα στα Σπορ» με τον Χρίστο Παπακώστα για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού.

Αναλυτικά:

«Υπάρχει ανησυχία, γιατί ίσως να βρισκόμαστε στις αρχές ενός πέμπτου κύματος, όχι τόσο έντονου όσο τα προηγούμενα, αλλά δημιουργεί δυσκολίες κυρίως στα νοσοκομεία. Πρέπει να γίνουν περισσότεροι εμβολιασμοί. Έχουμε ακούσει πως άτομα πριν ενημερωθούν πως είναι αρνητικοί, πηγαίνουν στην δουλειά τους, με αποτέλεσμα να δημιουργούν αλυσίδες μετάδοσης».

«Οι εμβολιασμένοι, δεν σημαίνει πως αν έχουν συμπτώματα, δεν θα πρέπει να κάνουν τεστ. Πρέπει να είμαστε πειθαρχημένοι. Το ίδιο ισχύει και με το safe pass. Δεν γίνεται παντού ο σωστός έλεγχος. Αυτές οι τρύπες αφήνουν τον ιό ελεύθερο να κυκλοφορήσει. Δεν έχει φύγει ο κορονοϊός, χρειάζεται ακόμα πολύ προσοχή».

«Αν δεν εμβολιαστούμε αρκετοί, δηλαδή το 90% του πληθυσμού των ενηλίκων τουλάχιστον, τότε θα υπάρχει ο ιός και θα κυκλοφορεί. Σήμερα, απέχουμε ένα 10% τουλάχιστον που θα μπορέσει να βοηθήσει».

«Η μετάλλαξη Δ έχει φέρει τα πάνω-κάτω σε όσα είχαν προβλεφθεί πριν εμφανιστεί. Μία τέτοια πανδημία παρουσιάζεται κάθε 100 χρόνια. Αν δούμε ιστορικά, η προηγούμενη πανδημία, η Ισπανική γρίπη, αρχικά δεν ήταν τόσο θανατηφόρα. Έγινε όμως μία μετάλλαξη και έγινε επιθετικός ο ιός. Στην Κύπρο είμαστε τυχεροί γιατί είμαστε νησί. Στην Ελλάδα όμως, έχουν πρόβλημα».ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ