Ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζιηπαντέλας ο οποίος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της Cytavision τοποθετήθηκε για το θέμα της πανδημίας και το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων που θα επηρεάζουν τα γήπεδα και γενικότερα τον αθλητισμό.

Αναλυτικά:

«Θα μελετήσουμε το καθεστώς αύριο. Σήμερα δεν μπορώ να τοποθετηθώ. Σήμερα ένας από τους επιδημιολόγους μας έστειλε ορισμένες προτάσεις. Το θέμα είναι ότι αν θα γίνουν πιο αυστηρά τα μέτρα για κάποια πράγματα, τότε πιθανό να γίνουν πιο αυστηρά τα μέτρα και στο ποδόσφαιρο. Το παράδειγμα του Ισραήλ είναι ξεκάθαρο, ότι μετά την τρίτη δόση τον Αύγουστο λύθηκε το πρόβλημα.
Είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί η 3η δόση. Θα δούμε πως θα πάει ο εμβολιασμός. Θέλω να αναφέρω ότι υπάρχει μια χαλαρότητα σε μας. Υπάρχει ένα μικρό ποσοστό ποδοσφαιριστών που παραμένουν ανεμβολίαστοι. Θεωρώ ότι σίγουρα θα μπορούν να παίξουν.
Αν πάρουμε μέτρα για τους ποδοσφαιριστές θα πάρουμε για όλους τους εργαζόμενους και το αντίθετο. Κάποιες ομάδες πιέζουν τους ποδοσφαιριστές τους για να εμβολιαστούν. Οι ομάδες έχουν καταλάβει ότι οι παίκτες πρέπει να είναι εμβολιασμένοι γιατί ένα κρούσμα είναι ικανό να τινάξει τη χρονιά στον αέρα.
Αύριο θα μιλήσω με τους επιδημιολόγους, θα συζητήσουμε όλοι μαζί και σίγουρα θα υπάρξει ανακοίνωση την Τετάρτη. Σίγουρα θα δοθεί ένα περιθώριο δύο εβδομάδων για όλους να εμβολιαστούν. Αν πάει καλά ο εμβολιασμός τότε δεν θα υπάρξει θέμα»ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ