Ο Ηρακλής Τσίκινης σχολίασε το βράδυ της Δευτέρας στην εκπομπή «SUPER MONDAY» του Kerkida.net, τις επίμαχες φάσεις που προέκυψαν από την 10η αγωνιστική.

Αναλυτικά:

ΦΑΣΗ 1/ 08:50 Κίτρινη στον Σάλι (έπρεπε κόκκινη;) “Το αριστερό χέρι είναι σε έκταση και τον χτυπάει στο πρόσωπο. Νομίζω η κόκκινη θα ήταν υπερβολική. Η κίτρινη είναι επιβεβλημένη. Ορθή η κίτρινη”.

ΦΑΣΗ 2/ 16:30 Γκολ Ανόρθωσης (Άκυρο αρχικά από ΡΕΦ, παρέμβαση ΒΑΡ) “Η πρώτη άποψη του διαιτητή είναι ότι έγινε φάουλ. Δεν είμαστε σίγουροι αν αυτή η επαφή είναι ικανή να πετάξει κάτω τον παίκτη. Υπάρχει επαφή αλλά δεν είμαστε σίγουροι αν δικαιολογεί το φάουλ. Είναι 50-50, είναι στην κρίση του διαιτητή. Ο ΒΑΡίστας θεωρώ ότι υπέρβαλε με το να καλέσει τον διαιτητή, ίσως και να τον παρέσυρε παρόλο που ξαναλέω, είναι μια δύσκολη φάση. Εγώ θα πήγαινα με τον διαιτητή, με την πρώτη του απόφαση χωρίς να σημαίνει ότι μετά έγινε λάθος”.

ΦΑΣΗ 3/ 33:40 Ζήτησε πέναλτι ο Πόποβιτς- “Δεν υπάρχει κάτι. Περισσότερο θέλει να τον αποφύγει ο αμυντικός. Καμία παράβαση”.

ΦΑΣΗ 4/ 38:50 Έπρεπε να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη ο Σάλι; “Ο Σάλι πάει για τη μπάλα αλλά βρίσκει και τα πόδια από πίσω. Είναι επικίνδυνα μαρκαρίσματα αυτά. Θα μπορούσε να δεχθεί την 2η κίτρινη. Θεωρώ λάθος την κίνηση του ρεφ να βάλει το χέρι στη τσέπη και να μην ολοκληρώσει την απόφασή του”.

* Έγινε σχόλιο από τους παρουσιαστές, ότι η Ανόρθωση υποστηρίζει πως ο ρεφ έβαλε το χέρι στην τσέπη αλλά τελικά δεν έδωσε την 2η κίτρινη.

ΦΑΣΗ 5/ 78:10 Πέναλτι για Ολυμπιακό με παρέμβαση του ΒΑΡ- “Το χέρι είναι σε μη φυσική θέση. Πολύ οριακή στο αν είναι μέσα ή έξω από τις γραμμές το χέρι. Δείχνει να είναι μέσα. Το χέρι είναι σε έκταση, σωστά παρεμβαίνει το ΒΑΡ και δίνεται το πέναλτι”.

ΦΑΣΗ 6/ 92:40 Ζητάει πέναλτι ο Ολυμπιακός- “Δεν υπάρχει κάτι μεμπτό. Καμία παράβαση”.

ΦΑΣΗ 7/ 24:50 Πέναλτι για Ομόνοια (Διπλή φάση)- “Στην πρώτη περίπτωση δεν υπάρχει κάτι, πάει για τη μπάλα. Στην δεύτερη ναι μεν πάει για τη μπάλα ο αμυντικός αλλά πάει με δύναμη, με αφύσικο τρόπο και ενώ έφυγε η μπάλα. Δικαιολογείται το πέναλτι”.

ΦΑΣΗ 8/ 57:40 Ακυρώνεται γκολ Άρη – “Μας βοηθάνε οι γραμμές, φαίνεται με… γυμνό μάτι ότι ο επιθετικός είναι εκτεθειμένος”.

ΦΑΣΗ 9/ 95:50 Πέναλτι για Ομόνοια – “Πρόλαβε ο επιθετικός και μπήκε πιο μπροστά από τον αμυντικό και ο αμυντικός με το χέρι τον σπρώχνει, τον ρίχνει κάτω. Σωστό το πέναλτι”.

ΦΑΣΗ 10/ 25:00 Πέναλτι για ΠΑΕΕΚ – “Μια δύσκολη φάση. Η δική μου άποψη είναι ότι ναι μεν παίζει πιο δυνατά ο αμυντικός αλλά είναι μια δύσκολη φάση, δεν πείθομαι 100% αλλά θα πάω με τον διαιτητή ο οποίος είχε πολύ καλή θέση”.

ΦΑΣΗ 11/ 27:00 Κίτρινη δόθηκε στον Λουντέμο – “Αυστηρή κίτρινη γιατί δεν πάει με πρόθεση να χτυπήσει τον επιθετικό, πάει καθαρά για τη μπάλα. Εγώ θα την άφηνα να εξελιχθεί, δεν είναι μια φάση ο ορισμός της κίτρινης. Ο αμυντικός δεν πάει για τα πόδια”.

ΦΑΣΗ 12/ Δεύτερη κίτρινη στον Λουντέμο; “Το πόδι του παίκτη του ΑΠΟΕΛ είναι στο έδαφος. Και εδώ θα ήταν αυστηρή κίτρινη αν την έδειχνε”.ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ