Όπως πολύ σωστά σημείωσε στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα με την Ομόνοια ο προπονητής του Άρη, Λιάσος Λουκά το 3-0 ήταν πλασματικό σκορ και δεν αντικατόπτριζε την εικόνα του αγώνα.

Άλλωστε το δείχνει και η στατιστική εικόνα του παιχνιδιού, με την ομάδα της Λεμεσού να έχει κάτι παραπάνω από διπλάσιες τελικές (11), έναντι πέντε της Ομόνοιας. Είχε επίσης και οριακά την κατοχή υπέρ της (51%) κι αν αναλογιστεί κανείς πως το παιχνίδι ήταν στο ΓΣΠ, αποκτά μεγαλύτερη σημασία, καθώς αυτό δείχνει πως η «ελαφρά ταξιαρχία» δεν μπήκε φοβισμένα και κοίταξε στα ίσα τον αντίπαλό της.

Αυτό δείχνει και τη νοοτροπία της ομάδας που είναι και το σημαντικότερο. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, πρέπει να σημειωθεί ως ο Άρης ήταν πολύ καλός και άξιζε σίγουρα κάτι καλύτερο από το βαρύ σε έκταση σκορ. Σύμφωνα με την απόδοση των δύο ομάδων, οι πράσινοι της Λεμεσού άξιζαν ακόμα και τη νίκη. Είχαν ευκαιρίες στο 1-0 που θα άλλαζε τον αγώνα και θα έκαναν τον Άρη να έχει τον πρώτο λόγο στη συνέχεια. Ακόμα και μετά το 2-0, η ομάδα είχε τις ευκαιρίες για να μπει στο παιχνίδι και να παλέψει έστω για τον βαθμό.

Η απογοήτευση έχει να κάνει με την ήττα κι όχι με την απόδοση και τον τρόπο που αγωνίστηκε. Εν τέλει δεν πήρε ούτε την ισοπαλία, έφυγε με άδεια χέρια και έχασε τεράστια ευκαιρία να παραμείνει στα ψηλά. Αυτό που μένει στην ομάδα είναι μια πικρή γεύση, που άφησε η ήττα, λόγω του γεγονότος πως ήταν καλύτερη και άξιζε να πάρει κέρδος.

Η αστοχία των παικτών, ο αντίπαλος τερματοφύλακας αλλά και η τύχη που γύρισε την πλάτη στην ομάδα ήταν οι λόγοι που ο Άρης δεν πήρε τίποτα από τον αγώνα. Όμως παρά την όποια απογοήτευση μπορεί να υπάρχει, έχει λόγους να αισθάνεται αισιόδοξος κι αυτό γιατί απέναντι σε μεγάλες ομάδες παλεύει στα ίσα και δείχνει πως έχει τα φόντα να τις ανταγωνιστεί.

Οι εμφανίσεις που κάνει ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα, φανερώνουν πως οι πράσινοι μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα αντί να ξεφουσκώνουν. Κι αυτό είναι το σημαντικότερο στοιχείο που πρέπει να κρατήσει η ομάδα.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΜΠΟΣ

Εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ

Ένθετο SUPER SPORTΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ