• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Ο Κυπριανίδης ανέλυσε στον Super Sport FM μια 11άδα επίμαχες φάσεις
23/11/2021 11:16
Ο Κυπριανίδης ανέλυσε στον Super Sport FM μια 11άδα επίμαχες φάσεις

Η νέα εκπομπή του Super Sport FM 104.0 «Επί παντός… Αθλητικού» (Δευτέρα-Παρασκευή από τις 10:00-12:00), εγκαινίασε τη νέα ενότητα με καλεσμένο τον Γιαννάκη Κυπριανίδη. Ο πρώην διαιτητής και σχολιαστής επίμαχων φάσεων ανέλυσε τις αμφισβητούμενες φάσεις της αγωνιστικής που πέρασε και αυτό θα κάνει κάθε εβδομάδα.

Στο αρχικό του σχόλιο ανέφερε: «Γενικά μπορώ να πω πως καλά τα πήγαμε, δεν είχαμε σοβαρά παρατράγουδα. Υπάρχουν 1-2 φάσεις που διαφωνώ μαζί με τους διαιτητές, όμως είναι θέμα πως τις αντιλαμβάνεται και τις διαβάζει ο καθένας. Δεν υπήρχαν φάσεις «άσπρο-μαύρο» και ήταν μια καλή αγωνιστική για τη διαιτησία».

Όσον αφορά στις επίμαχες φάσεις είπε:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΝΟΡΘΩΣΗ

17’ Γκολ της Ανόρθωσης: «Μετά από παρέμβαση του VAR, πήγε και την είδε και άλλαξε την απόφασή του. Για μένα, δυστυχώς είναι αυτό που λέγαμε ότι οι VARίστες πρέπει να χρησιμοποιούν και την κανονική λήψη. Ο διαιτητής είχε μια ωραία θέση, έβλεπε τη φάση και δυστυχώς το VAR του πρόβαλε τις αργές φάσεις και του άλλαξε την απόφασή του. Κακώς καταλογίστηκε το τέρμα. Είναι καταπαρασάγκας διαφορετική φάση από την κανονική λήψη και από την αργή. Υπήρχε παράβαση. Η πίεση που εξάσκησε με τον ώμο στον αμυντικό ήταν ικανή»

33’ Πέναλτι ζήτησε ο Πόποβιτς: «Ο αμυντικός σπρώχνει, υπήρχε μια επαφή. Σωστά δε δόθηκε πέναλτι. Όπως και η ίδια φάση είναι και στο 93ο λεπτό που ζήτησε ο Ολυμπιακός παράβαση»

39’ Φάουλ του Σάλι: «Ήταν μια φάση γεμάτη για δεύτερη κίτρινη κάρτα. Έπαιξε επικίνδυνα και έπρεπε να αποβληθεί ο παίκτης. Έκανε μια κίνηση ο διαιτητής να βάλει το χέρι στη τσέπη, αλλά δεν ξέρω αν ήταν για το σπρέι»

79’ Πέναλτι για τον Ολυμπιακό: «Ήταν αφύσικη θέση του χεριού. Σωστά καταλογήθηκε. Τώρα αν είναι μέσα ή έξω, νομίζω ήταν μέσα»

ΟΜΟΝΟΙΑ -ΑΡΗΣ

25’ Πέναλτι για την Ομόνοια: «Πρώτα ζήτησε παράβαση στον Λοΐζου και μετά πάνω στον Γκόμεθ. Στην πρώτη φάση δεν υπήρχε γιατί έπαιξε τη μπάλα αμυντικός, στη δεύτερη όμως διότι ο αμυντικός παίκτης στην προσπάθειά του να παίξει πρώτος τη μπάλα με το πόδι του χτυπά τον αντίπαλο και μετά με το σώμα του τον ρίχνει»

58’ Ακυρωθέν γκολ του Άρη: «Σωστά ακυρώθηκε το γκολ. Από τη στιγμή που άλλαξε ο κανονισμός και βάσει των γραμμών που χαράσσονται να τον ακολουθούμε. Ήταν οφσάιντ ο παίκτης».

90+6’ Πέναλτι για την Ομόνοια: «Πάλι έγινε ανατροπή, σωστή η παράβαση»

ΔΟΞΑ  – ΑΕΛ

25’ Χέρι επιθετικού της Δόξας: «Ο παίκτης προσπαθεί να κάνει σουτ, το παίρνει στραβά και η μπάλα αναπηδά και βρίσκει στο χέρι του. Ήταν ακούσιο γιατί δεν ήταν σε αφύσικη θέση το χέρι. Αμέσως ο διαιτητής σφύριξε φάουλ, αλλά δεν έπρεπε να δοθεί».

64’ Δεν δόθηκε πλεονέκτημα στην ΑΕΛ: «Σταμάτησε υποσχόμενη επίθεση της ΑΕΛ για να δώσει κίτρινη κάρτα. Προηγήθηκε φάουλ, όμως έπρεπε να αφήσει τη φάση να εξελιχθεί. Μπορούσε να δείξει την κάρτα μετά».

ΑΠΟΛΛΩΝ – ΠΑΕΕΚ

25’ Πέναλτι για την ΠΑΕΕΚ: «Εδώ βλέπω παράβαση γιατί ο παίκτης του Απόλλωνα είδε τον παίκτη της ΠΑΕΕΚ που τον κέρδιζε σε ταχύτητα και έκλεισε το σώμα του προς την πορεία του αντιπάλου. Σωστή απόφαση. Δεν ήταν φάση ώμο με ώμο, σε τέτοιες περιπτώσεις η προσέγγιση πρέπει να είναι ομαλή»

ΑΕΚ – ΑΠΟΕΛ

35’ Φάουλ του Λουντέμο: «Η οδηγία προς τους διαιτητές είναι ότι η δεύτερη κίτρινη κάρτα πρέπει να είναι… γεμάτη, να πλησιάζει την κόκκινη. Που να μην χωρεί καμία αμφισβήτηση. Ο παίκτης του ΑΠΟΕΛ καθυστερημένα έβαλε το πόδι του και αν τον βρήκε θα είναι πολύ ανεπαίσθητα. Σωστά δόθηκε το φάουλ αλλά μέχρι εκεί. Φαίνεται και από τη λήψη ότι κολλάει το πόδι του Λούντεμο στο γρασίδι και δεν βρήκε τον αντίπαλο του».


btm