Μετά το πρώτο του βάθρο στη Formula 1 μετά από 7 χρόνια, στο GP του Κατάρ, ο Φερνάντο Αλόνσο είπε ότι δεν έχει καμία σημασία η ηλικία και ότι είναι αποφασισμένος να κάνει “ό,τι είναι στο χέρι μου κι ακόμα περισσότερα” για να γίνει ξανά πρωταθλητής μετά το 2006.

Ο Φερνάντο Αλόνσο έχει αφήσει για τα καλά στο παρελθόν τη δύσκολή του αναπροσαρμογή στη F1, που του πήρε έξι ή επτά αγώνες στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν. Από το καλοκαιρί και μετά αποδεικνύει σε όλο και περισσότερα GP, ότι είναι ακριβώς ο ίδιος οδηγός που κέρδισε τον Μίκαελ Σουμάχερ στα πρώτα του βήματα στο μέσον της δεκαετίας του 2000.

Πέρασαν επτά χρόνια από το 97ο βάθρο του Ισπανού, το 2014 στην Ουγγαρία με τη Ferrari, μέχρι το 98ο του την περασμένη Κυριακή στο Κατάρ. Ήταν ένα αποτέλεσμα που ώθησε τον Αλέν Προστ, τον θρυλικό τετράκις παγκόσμιο πρωταθλητή και νυν σύμβουλο της Alpine, να πει ότι ο Αλόνσο είναι ο καλύτερος οδηγός που υφίσταται αυτή τη στιγμή στη F1.

Μέχρι στιγμής φέτος ο Αλόνσο απέφευγε να μιλήσει ανοιχτά για τη φιλοδοξία του να κατακτήσει ένα τρίτο παγκόσμιο πρωτάθλημα, με την Alpine τα προσεχή χρόνια, αλλά πλέον αυτό άλλαξε: “Περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία να κερδίσω ένα τρίτο πρωτάθλημα και θα κάνω ό,τι είναι στο χέρι μου, και ακόμα περισσότερα, τα επόμενα χρόνια”, είπε ο 40χρονος.

“Θα σημαίνει πολλά, από άποψη ίσως της κληρονομιάς που θα αφήσω μόλις τελειώσει η καριέρα μου στη Formula 1: για το πώς πρέπει πάντα να πιέζεις στο όριο, να προσπαθείς πάντα να βρίσκεις την τελειότητα σε ό,τι κάνεις, να έχεις πολύ ισχυρή πειθαρχία στον τρόπο που προσεγγίζεις τους αγώνες.

Δεν είναι ότι είμαι απελπισμένος για να κερδίσω [το τρίτο πρωτάθλημα] ή ότι αυτό θα αλλάξει όλη μου την καριέρα, ή ότι θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπω το σπορ. Είμαι ανταγωνιστικός άνθρωπος, σε οτιδήποτε κι αν κάνω”, συμπλήρωσε ο Ισπανός.

Σχετικά με την ηλικία του, είπε ότι αυτή δεν αποτελεί εμπόδιο: “Δεν έχει σημασία αν είσαι 19 χρονών, ή 42 ή 43. Είναι ένας τρόπος ζωής, και το πλήρες δόσιμο στο σπορ. Αυτό είναι ίσως το σημαντικότερο αν κερδίσω το τρίτο πρωτάθλημα – η κληρονομιά και το μήνυμα για τις μελλοντικές γενιές». Μάλιστα, είπε ότι θα βρίσκεται στη F1 για τουλάχιστον δύο ή τρία χρόνια ακόμα: «Ω, ναι, θα είμαι εδώ, ακόμα κι αν το αυτοκίνητο δεν είναι και τόσο καλό. Ναι, το πλάνο μου είναι να παραμείνω για τουλάχιστον δύο ή τρία χρόνια ακόμα”.ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ