Την προσεχή Δευτέρα και για πρώτη φορά μετά από εννέα συνεχόμενες εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, το ΑΠΟΕΛ θα στερηθεί μια πολύτιμη μονάδα στο ντέρμπι αιωνίων: τον Λούκας Σόουζα. Ουδείς αναντικατάστατος, σίγουρα, όμως ο παίκτης που θα κληθεί να τον καλύψει, γνωρίζει πως ο Βραζιλιάνος έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη.
Διότι ανεξαρτήτως επιπέδου απόδοσης, πάντοτε βρίσκει τον τρόπο να κάνει τη διαφορά για την ομάδα του, είτε με την προσωπικότητα και το πάθος του είτε με μια ενέργεια που θα την ξελασπώσει. Είναι αρκετά τα παραδείγματα με τον Σόουζα πρωταγωνιστή στο να κρατά τη ψυχολογία των συμπαικτών του, να δίνει ανασταλτική κάλυψη, να βγάζει μια τελική τροφοδότηση και να σκοράρει.

Ένα πακέτο προσόντων που ο Σωφρόνης Αυγουστή χρειάζεται για την εντεκάδα του, ειδικά σε πολύ σημαντικούς αγώνες όπως ο προσεχής με την Ομόνοια. Κάποιος, κάποιοι θα επωμιστούν αυτό το βάρος. Το σχέδιο βήτα ίσως να μην επικεντρωθεί αποκλειστικά στο αν θα επιλεχθεί ο Λουντέμο για τον ρόλο, ο Σατσιάς, ο Νταουσβίλι ή άλλος. Ενδεχομένως να ζητηθούν πολύ περισσότερα… χιλιόμετρα, τακτικές κινήσεις και πάθος κι από άλλους ποδοσφαιριστές ώστε να μην παρουσιαστεί κανένα κενό απέναντι στον αντίπαλο.

Άκρως σημαντική προς αυτή την κατεύθυνση θεωρείται η αμυντική εικόνα των γαλαζοκιτρίνων, η οποία εξακολουθεί να σηκώνει συζήτηση για την προοπτική της, τουλάχιστον μέχρι να έρθουν οι χειμερινές μεταγραφικές ενισχύσεις. Μπορεί ωστόσο να παρουσιάσει καλύτερα μαρκαρίσματα, συγκριτικά με το πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού με την ΑΕΚ, όπου έμεινε όρθια κυρίως επειδή οι περισσότερες τελικές των γηπεδούχων είχαν καταλήξει άουτ.

Με την αντίδρασή του, ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο, το ΑΠΟΕΛ έδειξε πως έχει πια τις δυνάμεις για να κυνηγά το αποτέλεσμα ως το τέλος και στις πιο δύσκολες αποστολές. Στο χέρι του είναι να σκοράρει συχνότερα, από τη στιγμή που πατά περιοχή. Είναι ζήτημα αστάθειας του Κβιλιτάια; Παρακράτησης από τον Νατέλ; Καθαρού μυαλού από τον Οκριασβίλι; Όλα μαζί ή άλλος λόγος; Ο προπονητής, που τους βλέπει καθημερινά και έχει σφαιρική άποψη είναι αυτός που ψάχνει τη λύση.

Μιχάλης Λουκά

Εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ

Ένθετο SUPER SPORTΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ